Не могу поднять нужную температуру...

Тема у розділі 'Твердотопливные котлы', створена користувачем Labux, 7 лис 2016.

1. barabosha

barabosha Новачок

Повідомлення:
    14
    Симпатії:
    0
    Адреса:
    с. Вільне
    Вибачте, інтернету дуже повільний, спробую фото завантажити ....
    1,5 годин як підпалив, трохи змінив налаштування, - потужність вентилятор 52℅, якщо більше - пускає дим до приміщення
    Ні, невантажить фото, :( , напевно завтра ...

2. полюс

полюс Прораб

Повідомлення:
    558
    Симпатії:
    460
    Яке паливо, те ж саме? Можливо WPA-117 більше повітря дме ч/з отвори вторічки, або перші прозори колосника - спробувати закрити. Про паливо спитав бо сьогодні помилково засипав з пів мішка свіжої тирси і котел довго не міг набрати Т.

3. bogdansv

bogdansv Заслужений майстер

Повідомлення:
    2.847
    Симпатії:
    1.986
    Адреса:
    Черкассы
    Я завжди топлю або сухою ясеневою столярною тирсою, або дрова сухі - без проблем наганяє температуру скільки виставив на автоматикі (62-65 ставлю) .Зараз взяв соснової тирси, трохи вологої - температура не набирається вище 53 град.

У мене на автоматикі мінімум 30% потужності вентилятора можна ставити і + я ще обмежую ход заслонки, щоб ще менше дуло.

Отправлено с моего SM-G950F через Tapatalk

4. barabosha

barabosha Новачок

Повідомлення:
    14
    Симпатії:
    0
    Адреса:
    с. Вільне
    Дякую!

Стосовно палива - теж саме що й до встановлення автоматики, беру з однієї купи (купа в сараї, лежить вже пару років, дрова з акації).

Вчора, за для експерименту, додав близько 10 кг торфяного брикету - результати без змін :(

З режиму «Растопка» нікуди не переходить. Вище 66 градусів не підіймаеться :(

В мене немає отворів вторічки (мені так здається …)

«перші прозори колосника» це прикрити залізним листом в зоні «А» (див. вкладення)? Так? З якої ширини почати?
    Вентилятор дує трохи до низу (близько 5-10 гр. на малюнку приблизно як і в житті) можливо його треба вирівняти? або навіть догори підняти?

Ніяк не можу завантажити фото :( намалював як зміг (див. вкладення)

Взагалі котел ось такий - https://holmov.com.ua/uk/kotly/kotly-standart/kotel-kholmova-8-kvt

Тільки без турбулізатора, він щось дає? такий турбулізатор? https://holmov.com.ua/images/virtuemart/product/774571262_w800_h640_wp_20170419_15_10_57_pro.jpg

Вкладення:

• Котел.jpg
      Котел.jpg
      Розмір файлу:
      46,7 КБ
      Переглядів:
      13
  5. Іван 55555

Іван 55555 Заслужений майстер

Повідомлення:
    2.306
    Симпатії:
    1.140
    Адреса:
    калуш
    @barabosha, викиньте той вентилятор.верніть назад як було і поставте регулятор з цепочкою,щоб він за вас закривав і відкривав піддувало..навщо себе мордуєте? без вентилятора аж занадто гріло... можливо полум"я зривається через нього,чи ще щось.причина точно ж у вентиляторі.

Дмитрий ДАР, barabosha, slavko.malynovsky та 2 іншим подобається це.
  6. полюс

полюс Прораб

Повідомлення:
    558
    Симпатії:
    460
    Ні, перші прозори біля ГВ. Взагалі згоден з Іван 55555.
    Для зменшення Т ДГ, але в даному котлі я б ставив без перших двох-трьох нижніх пластин, щоб не охолджувати полум"я, бо буде недопал і більше сажі.

Вкладення:

• 23456789.jpg
      23456789.jpg
      Розмір файлу:
      50,5 КБ
      Переглядів:
      12
    barabosha подобається це.
  7. barabosha

barabosha Новачок

Повідомлення:
    14
    Симпатії:
    0
    Адреса:
    с. Вільне
    Гарна думка!!! Півгодини як така сама прийшла!!! Зайшов спитати :)
    Мабуть так і зроблю.... а автоматику залишити на управління насосом....
    Що скажите, шановні?
    --- добавлено: 26 лис 2019 у 21:17 ---
    Зрозумів! Дякую!
    Завтра спробую!
    Що таке "ГВ"?
    У суботу придбаю механічний регулятор, подивимося... Алеж тоді при закінченні палива піддувало залишиться відкрите? Треба буде або руками закривати, або буде вихолоджувати... Небажано таке :( Якось можна це автоматизувати?

Але, як що, комусь прийде якась думка поділіться! Буду вдячний!

Останнє редагування модератором: 4 гру 2019
  8. bogdansv

Повідомлення:
    2.847
    Симпатії:
    1.986
    Адреса:
    Черкассы
    У мене без ТА, автоматика дає прогнозовану температуру (комфортну) і збільшує час горіння.
    Спочатку у мене також було бажання зняти автоматику ( перше враження, без підстройки), але підлаштувався, звик і тепер розумію що це зручно.

wikand3 подобається це.
  9. bogdansv

Повідомлення:
    2.847
    Симпатії:
    1.986
    Адреса:
    Черкассы
    Якщо котел на ТА працює , то можливо в ній і необхідності немає .
    У мене ще як і система безпеки працює - як світло вимикають то і заслонка закривається- котел затухає.

10. полюс

полюс Прораб

Повідомлення:
    558
    Симпатії:
    460
    Газове Вікно, отвір з якого горить полум"я.

barabosha подобається це.

Поділитися цією сторінкою