Не могу поднять нужную температуру...

Тема у розділі 'Твердотопливные котлы', створена користувачем Labux, 7 лис 2016.

  1. Алекс Иваныч

    Алекс Иваныч Прораб

    Повідомлення:
    538
    Симпатії:
    426
    @Erni, дякую за посилання на инструкцiю. Прочитав, вник, зробив висновок : при роботi на ТА така автоматика не потрiбна, поясню чому. 1. Температура утановлення - 35-80. Неможна встановити меншу i бiльшу температуру при якiй автоматика буде регульовати роботу вентилятора i насоса. А для ТА - 80 грд. то таке, навiть ви самi кажете що можна до 90. 2. Температура вимiрювання 5-90 , так от якщо чомусь температура пiднялась бiльше 80, i дойшла аж до 90, то включиться сигнал тривоги i вент невключиться навiть на продувку. Не працюе автоматика до 90, вона працюе до 80, а 90 це вже аврал. 3. Температура включення насоса - насос буде ганяти воду з ТА поки не вистудить, вiн не бачить що котел вже давно потух. Якщо немае ТА - ця автоматика буде в нагодi, в неi досить багато корисних функцiй. А роботу котла на ТА потрiбно автоматизувати чiмось iншим. Подачу повiтря тим же РТ, до 90 грд. Якщо хтось знае iншi варiанти, прошу подiлитися. З повагою, Олександр.
     
  2. Erni

    Erni Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.439
    Симпатії:
    1.856
    Адреса:
    Житомир
    не читав уважно цю інструкцію, проте має бути алгоритм, коли вентилятор подув, а температура на виході з котла по датчику димаря не росте- значить немає палива. от і все виключається, щоб не охолодити систему. РТ3 такого не мають. треба йти ніжками до котла і ручками знімати ціпок. ( я це роблю щоденно коли котел прогорів) або докладаю дров і процес продовжується.
    Особисто я не встановив ТА, проте тримаю котла на режимі 70-90С.
    інші котли з ТА ( як і мій котел) працюють на 75-80С. це досить безпечно і є час своєчасно відреагувати на позаштатну ситуацію.
    стосовно ТА- не бачу сенсу наганяти в ньому 90С. можна есплуатувати надійно з програматором і на 80С.
    якщо котел піролізний - без дуйки не обійтись, якщо поставите пальник на пєлєту- також треба дуйка і автоматика.
    додам, наостанок, що є системи управління, котрі можуть кєрувати 2-3 насосами одночасно, знімати дані з кількох датчиків температури і датчика відсутності палива, а це може як заряджати ваш ТА , так і підтримувати потрібну температуру в СО. ці дані я побачив в інеті, коли шукав інструкцію для відповіді на форумі. ціна питання - мабуть 2000-4000 грн.
     
  3. Ivan sam

    Ivan sam Підмайстер

    Повідомлення:
    66
    Симпатії:
    13
    Тут питання ,напевне, в іншому:правильності підбору потужності котла відповідно до к-сті батарей ,тепловтрат будинку і обєму ТА .Система має бути врівноваженою ,тут кашу маслом можна і підпортити.
     
  4. Алекс Иваныч

    Алекс Иваныч Прораб

    Повідомлення:
    538
    Симпатії:
    426
    Це ключовi слова. В тiй автоматицi нi такого алгоритму нi датчика димогазiв нема. Я це все розумiю, i деякими речами користуюсь. В мене е i вентилятор i датчик димогазiв. А тi инструкцii до автоматик якi менi доводилось читати не вiдповiдають моiм потребам, та ще й коштують неадекватно. Декi iнструкцii
    менi доводилось читати, там дуже багато функцiй, бiльшiсть з яких менi i даром не потрiбнi. Тому я i питав вiдгуки про автоматики якими користуються саме для котел+ ТА. А як i з чого зробити cамому я вже вирiшив, i цiна питання щонайменше в пьятеро дешевше. От би ще придумати як просто i надiйно автоматично закривати вход повiтря, коли котел прогорiв.
    --- добавлено: 20 гру 2019 у 21:04 ---
    Менi ну дуже вожко зрозумiти, як так можна. Особливо по теперiшнiй погодi. В мене зараз на СО йде 40 грд. , а як у вас для мене незрозумiло.
    --- добавлено: 20 гру 2019 у 21:11 ---
    Щось я зовсiм запутався. Ви тримаете на котлi 70-90, а для ТА 90 - небачити смислу.
     
    Останнє редагування модератором: 28 гру 2019
  5. Erni

    Erni Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.439
    Симпатії:
    1.856
    Адреса:
    Житомир
    чому 80- все просто. у Вас заряджений ТА на 80С, ви зробили закладку дров в котел і котел розгорівся- вимкнулось світло: що далі? ТА відбере зайву енергію з котла, система не вийде в аварійний режим.

    Ми з Вами будемо товкти воду в ступі. я згоден з@Ivan sam, треба розглядати більше технологію, обладнання , об'єми води в трубах, ТА, котлові і будувати свій алгоритм технології опалення приміщення. режим експлуатації-приватний будинок з усіма працюючими -це одне, з пенсіонерами , що весь час вдома- це інше, офіс -це знову інший режим.
    не менш важливим є паливо , яке ми використовуємо і тут так само маємо зробити немало експериментів, щоб ефективно отримати тепло.
    мене особисто більше інтересують такі девайси: димосос, регулятор тяги на димовій трубі, автоматизація перекриття димаря на трубі у разі відсутності палива, система оповіщення і пожаротушіння, що робити при аварійному вимкненні світла на короткостроковий і довгостроковий термін.
     
  6. Алекс Иваныч

    Алекс Иваныч Прораб

    Повідомлення:
    538
    Симпатії:
    426
    Менi вже давно набридло, кажучi що
    так робити - це дурiсть. I тут не в наявностi свiтла дiло ( котел+ ТА чудово працюють без свiтла), i не в температурi на яку виставлений РТ. Дiло у горе-кочегару, який не розумiе що робить. В цьому випадку
    Врятуе електрозамок на дверi котла, який коли е свiтло не дасть вiдчинити дверi щоб догрузити. А якщо свiтла немае теж не дасть вiдчинити дверi. . Ставити ТА, а потiм мучити котел, переводячи паливо - це дурня. А Ви й надалi можете гадати як краще автоматизувати, але то все теорiя, поки не спробуете ТА - не зрозумiете. Доречi , Ви так i не вiдповiли чому тримати на котлi 70-90 - це нормально, а з ТА досить i 80.
     
  7. Іван 55555

    Іван 55555 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.306
    Симпатії:
    1.140
    Адреса:
    калуш
    розкажу,як я вчу своїх замовників. і так. як правило,ТА роблю замовний під конкретну котельню. роблю термометр,від підлоги 60см..цей термометр є показником,коли вже неможна підкидати дрова....цифру озвучую 60С.. так як в котлі ще можуть бути дрова...це щодо ТА... тепер спарка котла з ТА... як правило використовую триходовий з температурою 65С - 75С.. звичайний,або піролізний котел.... підбираю швидкість теплоносія так,щоб котел не заходив в стоповий режим...звісно,якщо Ви прогріли ТА,а потім ще навіщось повний загрузили,от і перегрів...і я від такого не застрахований...всім замовникам все це розказую,пояснюю.. звичайний котел налаштовую на 80-85С,піролізний 85С...в мене дома стоїть макс.95С... але це в мене дома...і тільки декілька разів я так напалював...для експерименту...
     
    Erni та Алекс Иваныч подобається це.
  8. Forius

    Forius Майстер

    Повідомлення:
    77
    Симпатії:
    36
    отойво на висоті 500 мм від підлоги з 40 до 80 за 30-40 хвилин підійма. У мене РТ відсікає котел при 85, максимум набранний в ТА 85 на нижній точці. Це з насосом, автоматика вмикає і вимикає на 60.
     
  9. Алекс Иваныч

    Алекс Иваныч Прораб

    Повідомлення:
    538
    Симпатії:
    426
    Дякую за вiдповiдь, Iван. Ще хотiлось би узнати чим i як керуеться насос мiж котлом i ТА?
     
  10. Іван 55555

    Іван 55555 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.306
    Симпатії:
    1.140
    Адреса:
    калуш
    якщо котел СТС,там в логіці управління зашито виключення насосу по температурі димогазів... в звичайних котлах таки по температурі води...не знайшов ще нормального і в ціні адекватного рішення...розумію,що не зовсім правильно,але...
     
    Алекс Иваныч подобається це.

Поділитися цією сторінкою