Допоможіть справити систему опалення!!! SOS

Тема в разделе "Отопление и горячее водоснабжение - общие вопросы", создана пользователем PretorKN, 28 дек 2009.

1. PretorKN

PretorKN Новачок

Симпатии:
    0
    Відповідь: Допоможіть справити систему опалення!!! SOS

ні йому я не допомагав
    щоб потім не було нарікань на мене що із за мене воно не гріє.

Хоча зараз як виявилося вони всеодно пруть бочку що сира хата, вітер гуляє, це все галімі отмазки :)
    Вони напевно не знають що таке сирість і вітер гуляє.
    Коли на потолку вісять водяні капельки і на стінах :) А вітрові також гуляти нема де бо все вже зашите гіпсо картоном і підготовлено для фінішної шпакльовки.

В моєму випадку про сирість і мови не може бути томущо шпакльовка висихає за ніч насухо.

Я вже навіть і не знаю що думати вже так достало що пі...
    за 4 місяці на кувбасило газу 4 тисячі це при тому що в батьківській хаті яка менша на 100 квадратів з котлем 24 за 2 рокі набігло газу 6 тисяч. При тому що котел включається і на максимум або на половину.

2. Voyutichi

Voyutichi Модератор Команда форума

Симпатии:
    8.914

якщо так їсть газ - то не система винна, а будинок має великі тепловтрати. І не рахуйте тепловтрати метрами квадратними.

3. PretorKN

PretorKN Новачок

Симпатии:
    0

ТО що якщо тепло втрати великі значить малі батареї ?
    хоча я перераховував :) що якщо вхідна температура 90 вихідна 70 то батареї будуть гріти мою площу з запасом на 10-20%

4. AKit

AKit Заслужений майстер

Симпатии:
    803

І ще одне після того як включилося опалення через певний час чомусь стало гірше гріти. Як це може бути повязено з діаметром труби.
    коли вона була виключина то гріло нормально але якось пізніше коли конкретний мороз вдарив я помітив що батареї стали прохолодніші і зараз вони такі самі, що мороз впав з -25 до -1 -5.
    Судячи з цих дописів система працювала після запуску нормально.
    Проаналізуйте ще раз все з початку.Які дії в системі опалення Ви виконували , що відключали , чи включали , чи переключали, добавляли воду в систему чи ні. Можливо все значно простіше.
    Витрати газу залежать від багатьох причин. Одна з них : кількість води яку потрібно нагріти. Чудес не буває.
    А також таки раджу перевірити мінімальний тиск газу на "горєлку".

5. PretorKN

PretorKN Новачок

Симпатии:
    0

Ну які дії були:
    1. запустили опалення (гріло чуть краще ніж зараз хоча морози одинакові, запускалося опалення за довго до морозів)
    2. знімав декілька батарей щоб за ними пошпаклювати.
    3. ставлячі батареї спускав повітря все як положино.
    4. систему підпітував час від часу бо падав тиск. Оказалось що в 2 місцях трішки не дожаті гайки були дожав
    5. попервах підлогу не грів, пізніше вмикнув і від того нічого не змінилося лише нагрілася підлога :)
    6. Це все проходило не за один день а за декілька місяців.
    7. Тестував на ротязі цих місяців як котел бере газ при мінімумі при середньому і найбільшій потужності
    1100-1150-1500 куб.м на місяць.
    8. позаделувалися всі дири які тільки були, в утєчці типла.
    9. Після великого морозу -25, воно стало гріти ніяк в кімнатах 14-18 градусів лише в подвалі і в одній кімнаті на 1 поверсі температура 18-22 градусі.
    10. Відключив підлогу
    11. прикрутив половину батарей в подвалі.
    12. воно всеодно стало гріти пагано навіть при плюсовій температурі і без вітрів на вулиці.
    13. включив назат підлогу підвал. Ефект нольовий.
    14. викликав майстрів. Сперли все на те що вітер гуляє по хаті хата сира мокра...
    15. звернувся на форму.

Чому воно так я не можу вже зрозуміти...
    Вот така послідовність моїх дій

6. AKit

AKit Заслужений майстер

Симпатии:
    803

Виходячи з Вашого допису п.1 і 4 все таки повертаюсь до думки що однією з причин є те що в системі циркулює повітря.При такій довжині трубопроводів не так легко його позбутися.
    Про газ.Маю невеликий будинок. 70м2 опалювальної площі, вікна м/п, двійний склопакет,внутрішні стіни облицювані ГК , котел Вайлант 20 квт.За грудень місяць ,при t -21-22С* в кімнатах , витрати газу 300м3.

7. PretorKN

PretorKN Новачок

Симпатии:
    0

Ну не знаю чи це повітря чи ні
    але сьогодні я помітив що коли запалюється котел то в ньому чути як бурчить вода, буквально чуть чуть десь менше сикунди, але бурчить.

8. Voyutichi

Симпатии:
    8.914

PretorKN, а крім вашого монтажника є ще якийсь доступний вам мастер по опаленню?

Добавлено через 3 минуты 51 секунду
    щоб швидко вигнати повітря з системи: включіть котел, відкрийти відповітрювачі. Потім закрийте на всіх гребінках всі контури. Після цього відкривайте по одному контуру і так тримайте до тих пір, доки йтиме повітря з відповітрювачів. Добавте води в систему, закрийте контур
    І знову так само з наступним контуром. Так робіть, поки не перейдете всі контури. Контур - це гребінка-труба-радіатор-труба-гребінка.

9. PretorKN

PretorKN Новачок

Симпатии:
    0

А якщо не іде повітря ? то значить повітря нема

10. Voyutichi

Симпатии:
    8.914

або несправний відповітрювач