Своїми руками Креслення саморобного котла нижнього горіння 25 кВт

Тема у розділі 'Твердотопливные котлы', створена користувачем peps08, 7 жов 2016.

1. Лютий_Бандерівець

Лютий_Бандерівець Інженер

Повідомлення:
    331
    Симпатії:
    645
    Адреса:
    ДЕСЬ БІЛЯ КИЄВА
    Підтримую! Бо цікаво ж...

2. Erni

Erni Заслужений майстер

Повідомлення:
    1.439
    Симпатії:
    1.858
    Адреса:
    Житомир
    я в якості ТО поставив 18 труб 0,5м діаметром 57 цільнотягнутих горизонтально .
    чистити зручно, вертикальний канал і паливник не чищу .
    @Владимир В, бульків немає і при 95С. АЛЕ розганяється від 90С до кипіння за лічені хвилини
    тому тримаю котла на 65-70С.
    @Лютий_Бандерівець, для Вас картинка мого котла

Вкладення:

Andriyk2006, Владмир, Pyato4ckin та 2 іншим подобається це.
  3. rjvbcfh111

rjvbcfh111 Підмайстер

Повідомлення:
    39
    Симпатії:
    24
    Адреса:
    Оржиця Полтавської
    Лютий_Бандерівець. Добрий вечір. Як на мене ТО не поганий трубний, як би рівномірно вдалося розприділити потоки, що мені і не вдалося. Можливо вихід ну дві труби не малим перерізом. З повагою.

Владимир В та Лютий_Бандерівець подобається це.
  4. Лютий_Бандерівець

Лютий_Бандерівець Інженер

Повідомлення:
    331
    Симпатії:
    645
    Адреса:
    ДЕСЬ БІЛЯ КИЄВА
    Доброго вам вечора!
    У вас камера загрузки мабуть малувата. чи ні? От наприклад на ніч вистачає одної загрузки? бо в мене котел в гаражі, і хату з гарожом отопить, а це десь під 200 квадратних метрів, моїм старим котлом важкувато. Тіко то й роблю шо кожні 2 - 3 години бігаю підкидаю. Добре хоч гараж з хатою через кладовку з'єднаний, то по двору зимою бігати не треба.
    А чистить Ваш котла й дійсно легко.
    Я кось лячно починать котла мудрить. Метал дорого, боюсь напартачить. Легше два трактора построїть ніж один котел! ))))

Вкладення:

pic16f887 та slavko.malynovsky подобається це.
  5. Erni

Erni Заслужений майстер

Повідомлення:
    1.439
    Симпатії:
    1.858
    Адреса:
    Житомир
    @Лютий_Бандерівець, і мені було лячно спочатку. котел стоїть під навісом біля хати. в темі "Твердопаливний котел на вулиці " є мої пости, і в темі 20 Кононенка, можете переглянути .
    топка 90-100літрів.
    такий котел опалювати може і не 200м, але треба поставити ТА.
    я також в сильний мороз підкидав через 3 години 2 відра , хоча котел дозволяє загрузити 4-5 відер 15літрів ( міряв подрібненим гіллям). проблема в тому, що нема куди діти тепло без ТА. СО 300 літрів нагрівається і прогрівається до 60-70С , а далі режим СТОП і перерозхід дров.
    тримати котел нижче 60С - конденсат з"являється, виганяю інколи на 80-90, щоб прогорів добряче вертикальний канал , димохід почистився, і т.і.
    --- добавлено: 11 лют 2017 у 23:51 ---
    ось тут схема котла нижня частина https://krainamaystriv.com/threads/18586/page-372#post-687454

Останнє редагування модератором: 19 лют 2017
    Лютий_Бандерівець подобається це.
  6. kr60502

kr60502 Інженер

Повідомлення:
    558
    Симпатії:
    522
    Адреса:
    Кременчуг
    @Лютий_Бандерівець, я б на Вашому місті взяв готову схему котла, наприклад з цієї теми, конструкція перевірена, нескладна у виготовленні, є можливість збільшити камеру загрузки не збільшуючи потужності котла(додать висоти), головне розрахувати тепловтрати будинку щоб правильно підібрати потужність котла, це важливо

7. Малюк

Малюк Прораб

Повідомлення:
    822
    Симпатії:
    480
    Адреса:
    Сумская область город Тростянец
    Трактор зачетный,я бы посоветовал бы котел холмова на мой взгляд самый простой и горит всё подряд единственное чего не хватает прямой тяги , что намного упрощает дозагрузку.

8. gucul

gucul Прораб

Повідомлення:
    348
    Симпатії:
    451
    Адреса:
    UA Івано_Франківська обл. Гори-Карпати
    Міняю котел на два трактора:-D.

satok та Лютий_Бандерівець подобається це.
  9. Александрhtcgrn

Александрhtcgrn Інженер

Повідомлення:
    753
    Симпатії:
    645
    Адреса:
    Харьков.Балаклейский район пос.Андреевка
    У меня изначально вышло что специализируюсь на трубных теплообменниках.Вот что я выяснил для себя точно и без ошибок могу подтверждать от заявлений пользователей которым я продал устройства эти котельные.Значит хочу смело заявить : - Котел если будет на естественной тяге то нужно преимущественно делать пластинчатый теплообменник (потому как нет некоего давления супер - пупер турбулентного потока конвективных уходящих,и тепло будет сосредоточено в основном по центральным трубам в основном,крайние трубы могут и не догреватся(в зависимости от конструкции котла если котел как-бы широкий)тогда котел нужно делать уже выше как-бы,но уже.Но тут можно и не угадать.Если же котел с нагнетающим вентилятором и контроллером,то можно смело и без опасений делать котел в чертежах которого если и стоят пластинчатые теплообменники,то можно заменить их трубными но расчитать естественно их площадь.Но это если много пластинчатых теплообменников то самое эффективное это не более двух рядов труб.Тут важно ( а по другому и не получится) соблюсти соразмерность конвективных труб с общей площадью конвективной части котла.Это может сделать переделать и посчитать только опытный котлостроитель.Потому как я понимаю ЛЮТОМУ -БАНДЕРИВЦЮ ничего переделывать не нужно а взять если он хочет,готовую проверенную схему котла на конвективном трубчатом теплообменнике.И так вывод если трубный теблообмен то нагнетающий вентилятор,а если пластинчатый теплообменник то естественная тяга,но на пластинчатый можно поставить и вентилятор (это допускается и бывает даже лучше).Я на Ан.Ивановича Кононенка 25 кВт,буду ставить вентилятор в объязательном порядке.Там будет и возможность естественной тяги соответственно.

Владмир, predka та Лютий_Бандерівець подобається це.
  10. Владимир В

Владимир В Інженер

Повідомлення:
    988
    Симпатії:
    1.728
    Адреса:
    Ирпень
    Вопрос ... :)?
    Как с наименьшими усилиями переделать котёл?
    На рис 1, то что есть, рис 2 самый оптимальный вариант, как для меня, переделки теплообменника ... ДТ можно сделать "телескопом" и легко снимать для чистки теплообменника ... Задолбали бульбашки и ... избыточная мощность котла ... :)!
    Для сравнения: КСТ две закладки и три часа работы, нагрев ТА до 90 град.
    и .... равномерное прогревание ТА верх/низ ... Новый котёл ... одна закладка и
    тоже до 3 - х часов ... но ТА греется с дельтой 40 гр. верх/низ и только насосом
    можно выровнять температуру ... НО если его "придушить" тоже равномерно
    прогревается ТА, но уже расход дров на 50% больше ... :)!

Или всё таки трубы? Место лимитировано до см. иначе переделал бы совсем
    по другому ... :)?!

Вкладення:

Останнє редагування: 12 лют 2017

Поділитися цією сторінкою