Солнечные батареи для дома

Тема у розділі 'Альтернативные источники энергии', створена користувачем Бигбен, 25 гру 2009.

  1. юриййй

    юриййй Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.018
    Симпатії:
    1.288
    Зелений тариф встановлено до 2030 року. Ціна дійсно трохи зменшується але не критично.Що далі буде невідомо. Вартість сонячної електростанції приблизно від 1000-1200 уе на зелений тариф за 1 кВт потужності. Термін використання панелей 25-30 років. Термін окупності 6-7 років на станцію 10 кВт. Одна панель 250 вт, розмір її як стандартна шиферина. Потрібно 40 панелей. На скільки зрозумів , то електроенергія , вироблена станцією для користувача безкоштовна. Те , що продав - отримав гроші. Пік потужності - літо. Зимою хоч би собі хватило на побутові цілі , не кажучи про опалення. От і виходить , продавати вигідніше , а топити і далі дровами. Одна засада , треба зразу зкармана витягнути штук 12-15 уе. Мій друг загорівся цією темою . Говорив , що елементи можно купити в Китаї і самому паяти панелі. Вийде в тричі дешевше по панелям . Інвертор потрібно купляти .
     
    Aleks dp та pic16f887 подобається це.
  2. Живу без газа

    Живу без газа Прораб

    Повідомлення:
    688
    Симпатії:
    287
    Адреса:
    Николаев
    Спасибо за информацию.
     
  3. Iven

    Iven Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.125
    Симпатії:
    1.538
    Я тоже загорелся, но общая сумма капиталовложений быстро меня "потушили" ).
     
    Aleks dp, Владимир В та юриййй подобається це.
  4. юриййй

    юриййй Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.018
    Симпатії:
    1.288
    Мене також.
     
  5. pic16f887

    pic16f887 Прораб

    Повідомлення:
    345
    Симпатії:
    313
    Адреса:
    Київська обл
    Зимою згоден, а осінню й весною можна використать для обгріву. Який у Вас колетор вакумний, чи плоский?
    Це питання як ніколи актуальне, бо енергоносії будуть дорожчати з кожним роком і рано чи пізно доведеться встановлювати сонячні панелі та колектори.5 липня 2017р запустив сонячну електростанцію на 1кв , на майбутне планую вакумного колектора для опалення. Хтось скаже що не окупиться , то я відразу надам відповідь:уявіть що ви положили гроші в банк, банк гроші не поверне ніколи , але проценти будуть капать регулярно. Цим зроблю інвестицію в старість, бо самі знаєте які в нас пенсії.
     
    anatoliy22s та Aleks dp подобається це.
  6. pic16f887

    pic16f887 Прораб

    Повідомлення:
    345
    Симпатії:
    313
    Адреса:
    Київська обл
    Елементи на заводі сортують. 1і 2 сорт йде на сертифіковані панелі, 3 сорт те що в освному до нас і 4сорт як не кондицію на продаж.Саморобна панель довше 5 років не проживе, бо крім спайки елементів там ще багато нюансів.
     
    юриййй та Aleks dp подобається це.
  7. igoro

    igoro Прораб

    Повідомлення:
    456
    Симпатії:
    285
    Зимою згоден, а осінню й весною можна використать для обгріву. Який у Вас колетор вакумний, чи плоский? Немає у мене ніякого.Одного часу зацікавився темою,почитав,дійшов до висновкущо наразі нема сенсу в це вкладати кошти.Навіть якщо робити самому сума набігає чимала(мідь,склопакет,ємкість з нержавійки,мідь до ємкості,насос,труби ,зьєднувальна фурнітура, автоматика),готові системи літрів на 150-в межах 1000 у.о., https://gravicappa.com.ua/ua/private_clients/systemy-nagrivu-vody-na-bazi-sonyachnyh-kolektoriv,тому грію воду електробойлером(маю нічний тариф,і тариф на електроопалення).Проблема в тому що наразі ці всі системи(сонячні колектори,батареї,теплові насоси-мають як на мене занадто великий термін окупності,тому звязуватись з ними є сенс коли ще ніякі кошти не вложені(новобудова).
     
    Aleks dp подобається це.
  8. юриййй

    юриййй Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.018
    Симпатії:
    1.288
    Ну от іще одна засада.
     
  9. Живу без газа

    Живу без газа Прораб

    Повідомлення:
    688
    Симпатії:
    287
    Адреса:
    Николаев
    Плоский можно изготовить самостоятельно и греть воду через бойлер косвенного нагрева (самый доступный около 4 тыс грн), бойлер отработает около 7-10 лет, при чем с апреля по сентябрь Вы не будете тратить электроэнергию, это около 100 квт в месяц на 1 семью - почти 200 грн в месяц х 6 месяцев = 1200 в год х 7 лет = 8400 грн. Т.е. получается электробойлер: 2500 грн (средняя цена) + 8400 грн = 10900 грн(добавьте сюда возможный рост тарифов на электричество в последующие 7 -10 лет), а косвенник - 4000 грн + материалы на изготовление плоского коллектора и обвязка. Первоначальные расходы выше, но последующие снизят расходы на семейный бюджет, позволят снизить нагрузку на энергосистему Вашего дома (как следствие -более качественное напряжение)и позволят не ограничивать себя в количестве горячей воды. По итогу солнечный нагрев будет выгодней любого электробойлера. Ваккумник можно тоже приобрести дешевле - видел трубки отдельно продаются. Все таки, да, к старости хотелось бы попасть в коммунальный рай.
     
  10. igoro

    igoro Прораб

    Повідомлення:
    456
    Симпатії:
    285
    Не все так просто і райдужно як Ви малюєте. За ту суму яка вказана,можна купити бойлер на 100л.,якого для сім*ї на добу не вистачить,приклад:ввечері Ви використали всю воду(сім*я прийняла душ,помили посуд),до обіду наступного дня ви без води,або догріваєте електрикою,також не кожен день навіть влітку є сонце.Висновок :електроенергія буде використовуватись 6 місяців опалювального сезону,і частково в теплу пору року.Крім того не факт що самий дешевий бойлер прослужить 7-10 років.Так що не така швидка окупність буде я к Ви рахуєте. Щоб Ви розуміли я не проти альтернативних джерел енергії і тепла,але у нас ціни на обладнааня світові а доходи Українські,тому й такі рахунки.
     

Поділитися цією сторінкою