Теплоакумулятор і пластинчастий теплообмінник,можливі схеми підключення

Тема в разделе "Отопление и горячее водоснабжение - общие вопросы", создана пользователем predka, 4 сен 2016.

1. predka

predka Прораб

Симпатии:
    403
    А можна детальніше?

2. Александрhtcgrn

Александрhtcgrn Інженер

Симпатии:
    645
    У Ваs начинаетsя интереsная фаза,обвязки.Клапана и прочую периферию прикупили?.

3. predka

predka Прораб

Симпатии:
    403
    Ні, ще нічого не купляв.Боюсь поспішити,буду купляти ,коли вплотну підійду до обв'язки і остаточно визначусь,що мені потрібно.Поки зайнятий ТА.Затягнули всередину,поприварював патрубки,а тепер потрібно його виставити на постамент-50см+10см пінопласту.Читав на форумхаусі -одні пишуть,не просідає пінопласт,другі пишуть,що просідає...Я ножок в ТА не робив,положу 3 бруски дерев'яні поперек дна такої товщини як пінопласт.Так думаю і пінопласт не просяде і рівномірніше нагрузка на дно роподілятись буде.Між брусами пінопласт запхаю.ТА буде стояти в кутку,напевне не варто його в притик до стіни ставити,щоб від стіни не охолоджувався,що скажете?Утеплю пінопластом 100мм,купив підлоговий 35 плотності,посаджу на клей-піну,ззовні обмотаю фольгою,пінофол ніби називається.Трохи проблемно його буде на той постамент виставити,стеля буде заважати,дерев'яне перекриття треба буде частково розібрати.Трохи з висотою постаменту переборщив,не врахував товщину пінопласту і тепер виходить,що в верхня кришка ТА буде на 10см над стелею,а патрубки розповітрювача ще вище,тобто вершок ТА буде вже на холодному стриху.Чи не буде підмерзати розповітрювач?dntknwВ цьому місці мушу повністю вирізати перекриття,а там-наверху добре утепляти,можливо робити якийсь короб з ОСБ плити.Крім того на ТА зверху буде стояти розширювальний бак.Ще подивлюсь,мені тут радили підняти його якомога вище,можливо ще піднімлю на 1-1,5м,треба глянути як там стіна на стриху,бо вона там тонша чим внизу, не знаю чи в півцегли,чи в цілу.Бак приблизно на 150л,ще не зробив,ще маю бочку майже нову на 200л,може і її використаю,подивлюсь.Короче засипаю,сплю і зранку встаю з тими думками.:)

4. Владимир В

Владимир В Інженер

Симпатии:
    1.728
    Почитав і сфотаграфував свою конструкцію на розбірному каркасі... :)!
    Стоїть на кутниках по торцям, кутники обклеєні пінопластом... по центру підпорка і
    ніяких проблем: просяде чи ні! Місця розвернутися було зовсім мало, робив все сам:
    підняв так: положив авто. камеру, качнув і 15 см. є, бруски і далі, качнув. Поставив на
    каркас, "протиснувся" ззаду ТА, обклеїв пінопластом (25 плотності), задвинув до стіни
    і ... стоїть. Фольга і інше для пінопласту красиво але без толку ... Пофарбувати
    фасадною фарбою і тримається чудово ... :)!

Вложения:

Алекс Иваныч, Энки, predka и ещё 1-му нравится это.
  5. predka

predka Прораб

Симпатии:
    403
    Дякую за пораду!Чудова ідея.:vo:

6. rondlyk

rondlyk Заслужений майстер

Симпатии:
    1.237
    детальніше на сайтах виробників, велике різномаїття, і з погодозалежним, і з кімнатним, і з ......
    для розуміння нвприклад http://www.esbe.eu/ru/ru-ru/produktsiia/kontrolliery/crc110

predka нравится это.
  7. predka

predka Прораб

Симпатии:
    403
    Доброго дня.Підійшов впритик до прокладання теплотраси.Виникла така ідея.Беру лист пінопласту 35-ої плотності,10см товщини,ріжу поздовж,виходить дві полоси 25см шириною,1м довжиною.Нагріваю на вогні кусок металевої труби і проплавлюю в пінопласті канавки 32мм під трубу траси(пробував,виходить гарно).Ложу трубу,промазую клеєм-піною для пінопласту місце з'єднання листів,накриваю.Зверху щільно обтягую поліетиленовою плівкою,можна плівкою,якою обтягують палети на Новій почті і скотчую при потребі.Дно траншеї,по боках і зверху підсиплю піском,далі грунт.Теплотраса в мене в такому місці де машини не їздять,люди мало ходять.Прошу відгукнутись.Хочу вислухати всі за і проти. IMG_1220.JPG IMG_1246.JPG

Александрhtcgrn нравится это.
  8. Энки

Энки Модератор Команда форума

Симпатии:
    15.563
    Пінопласт дуже паро-гідро-проникний, для закопування під землю.

predka и rondlyk нравится это.
  9. rondlyk

rondlyk Заслужений майстер

Симпатии:
    1.237
    От прямо з клави зняли.

Я траси у трубу каналізаційну заганяю, з уклоном і з відкритими виходами на поверхню.

Алекс Иваныч и predka нравится это.
  10. predka

predka Прораб

Симпатии:
    403
    А що даєте в якості утеплювача і якої товщини.Бо спінений поліетилен дуже тоненький продають,не знаю,чи його навіть в два слоя достатньо.Та і каналізазійна труба не гарантує,що води не пропустить.
    --- добавлено: 24 вер 2016 у 14:54 ---
    А якщо дуже-дуже добре плівкою обмотати?:-D
    --- добавлено: 24 вер 2016 у 15:01 ---
    @Энки, Прошу поради.Я зараз димохід виводжу від котла на вулицю через стіну.50-60см чорної труби,а на вулиці вже піде нержавійка-сендвіч до самого верху.Питання:чи потрібно цю чорну трубу утепляти всередині стіни,чи можна просто закидати розчином?

Последнее редактирование модератором: 2 окт 2016

Поделиться этой страницей