Теплоакумулятор і пластинчастий теплообмінник,можливі схеми підключення

Тема у розділі 'Отопление и горячее водоснабжение - общие вопросы', створена користувачем predka, 4 вер 2016.

1. predka

predka Прораб

Повідомлення:
    544
    Симпатії:
    403
    Адреса:
    м.Львів
    А переробляти при цьому головки радіаторів обов'язково?

2. Энки

Энки Модератор Команда форуму

Повідомлення:
    15.894
    Симпатії:
    15.563
    Адреса:
    Київ
    Ставити головки скрізь і завжди - це достатньо обгрунтована норма.
    Дуже важко, і в дуже малій кількості випадків можна було би обгрунтувати відсутність головок.
    Вам з ними буде краще майже в будь якому випадку.

Алекс Иваныч та predka подобається це.
  3. predka

predka Прораб

Повідомлення:
    544
    Симпатії:
    403
    Адреса:
    м.Львів
    Я так зрозумів,що потрібно буде в моєму випадку міняти не саму цю шляпку на головку,а повністю кран і переробляти труби біля батарей.Я правильно зрозумів?
    --- добавлено: 11 вер 2016 у 12:51 ---
    На всіх радіаторах?
    --- добавлено: 11 вер 2016 у 13:00 ---
    А 2 бачки не поставиш,один вище, другий нижче,вода ж то спільна.А якщо тільки один біля насоса в будинку,погано для котла.

Останнє редагування модератором: 19 вер 2016
  4. Sufiy

Sufiy Майстер

Повідомлення:
    93
    Симпатії:
    55
    Такая схема как в статье идеально подходит для зданий с большой квадратурой и большим количеством помещений. Для наших реалий ту же функцию первично - вторичного контура выполнит обычная гидрострелка. В больших зданиях проще систему закольцевать и в каждый контур поставить насос. Я так думаю.

predka подобається це.
  5. Энки

Повідомлення:
    15.894
    Симпатії:
    15.563
    Адреса:
    Київ
    Скоріш за все так. Там головка наче до штока прикручена, що обертається. В термостатах шток просто догори-вниз ходить.

Пан @rondlyk, показав Вам клапани, з якими не треба переробляти труби. Кутові.

6. peps08

peps08 Заслужений майстер

Повідомлення:
    1.525
    Симпатії:
    2.662
    Адреса:
    м. Лохвиця Полтавська обл.
    @predka, Вибачте у мене на жаль не має часу перечитувати всю тему. Задайте мені любі питання я відповім.
    Почитав дві останні сторінки тому трішки опишу свою СО. Два крила одне на будинок довжина підземної теплотраси від будинку до колекторів 13 метрів інше крило проходить через увесь сарай, в ньому гараж, літня кухня санвузол. Труби кругом 25. На батареях металевих типу Корадо тип 22 стоять звичайні крани. Спочатку СО була закрита зараз відкрита різниці в роботі я не побачив що тоді було все добре що зараз.

predka подобається це.
  7. predka

predka Прораб

Повідомлення:
    544
    Симпатії:
    403
    Адреса:
    м.Львів
    Доброго дня.Хотів запитати наскільки такий насос змінить ситуацію в моєму випадку.Подумав раз я вже відмовляюсь від ПТО,то може би і придбав Грюндфос Альфа,але щоб це гарантовано дало результат.Дуже би хотілось,щоб вода поступала в СО заданої температури 50-70 гр.Не готовий я цього сезону переробляти радіатори,ставити термоголовки,в мене ще не зроблений димохід,теплотраса,дуже багато роботи,часу мало та і фінанси не безмежні,мені було б на разі достатньо просто виставити температуру подачі з ТА на СО..Що для цього необхідно-Каліс-?,чи - ...? Як в такому випадку би виглядала схема?
    --- добавлено: Sep 13, 2016 5:43 AM ---
    Маю до Вас запитання:1)які саме труби на теплотрасі(поліпропілен чи кесанові),2)які саме насоси стоять,чи Ви Ви їх якось балансували,підбирали,чи методом тика поставили і все працює?,3)чи нормально працює Каліс,тримає задану температуру?Хоча читаючи Ваш допис,розумію,щовсе працює нормально.Що би Ви порадили в моєму випадку,боспочатку яхотів використати приблизно таку схему IMG_0830.JPG .В місці де теплотраса заходить в будинок поставити щось на зразок гідрострілки,щоб розділити два насоси.Що би Ви порадили по цій схемі?

Останнє редагування модератором: 21 вер 2016
  8. peps08

peps08 Заслужений майстер

Повідомлення:
    1.525
    Симпатії:
    2.662
    Адреса:
    м. Лохвиця Полтавська обл.
    Труба звичайнісінька поліпропіленова армована (стабі). Коли СО змонтував на швидку і ще не було колекторів насос поставив на подачу і пожалкував. На батареях на китайських кранах появились капельки води. Потім коли переробив на колектори, насоса поставив на зворотній колектор. Капельки пропали тому що в батареї створюється розрідження і я вхідними кранами на батареях балансував рівномірний прогрів всієї СО. Відповідно вони були прикритими і через сальники насос видавлював каплі води. 20140525_131739.jpg
    Я рекомендую Вам зробити наступним чином без наворотів.
    Herz kalis.jpg

predka, balder та Владимир В подобається це.
  9. Энки

Повідомлення:
    15.894
    Симпатії:
    15.563
    Адреса:
    Київ
    Я вже всю що міг, інформацію надав. З трьох- калісом і тим насосом (чи тим? бо Ви вказали "25-4", а в каталозі "25-40" з десяток різних) будете мати ризик кавітації, вказав межі ризику.
    З прохідним клапаном ризик менший, на скільки менший, - то треба модель клапана, але, в принципі, вони мають менший опір, пояснював чому.
    З частотним регулюванням, можна звести той ризик до мінімума, бо автоматика може підтримувати напір який треба, або витрату яку треба.
    Щоби щось казати впевненіше, чітко вказати межі, треба детальніше вивчати схему, визначати дельти, шукати паспорти клапанів, обраховувати всі радіатори по одинці і разом, зводити до купи... потім їхати мінімум на пусконаладку.. то вже робота, за яку фірми беруть гроші. Ну і звісно несуть відповідальність за результат пуску.
    Що маєте робити, вирішувати Вам, бо себе точно зможете притягнути до відповідальності. Ще чим допомогти Вам у виборі, я не знаю.
    Беріть Каліс, збирайте з чим є, як журчатиме, або не триматиме налагоджування, абощо.., будете думати що робити, що міняти..

То мабуть Вам крани дав хтось, або лишали зачинені батареї з водою надовго. Від коливань температури вода розхитує ущільненя.
    Якщо є гайка сальника штоку, то краще її підтягнути. Бо воно все одно потроху виходить, але скоро сохне, тому не видно. Якби було розрідження, то засмоктувало би повітря.
    Але якщо навіть можна прибрати краплі зі штока, то такі крани у відповідальну роботу десь під тиском вже не годяться, бо воно тиском чавить ще й ущільнення кулі, і вони вже не тримають.
    В мене, і товаришам нароздавав, таких розчавлених батареями кранів на городі на огірках вже купа.

Алекс Иваныч, predka та gjkzr подобається це.
  10. gjkzr

gjkzr Заслужений майстер

Повідомлення:
    1.677
    Симпатії:
    1.698
    Адреса:
    Украина
    А газовый котел выкинуть ?

predka подобається це.

Поділитися цією сторінкою