Умні теплі поли

Тема у розділі 'Микроконтроллерная техника', створена користувачем gyra83, 2 вер 2016.

  1. gyra83

    gyra83 Підмайстер

    Повідомлення:
    49
    Симпатії:
    16
    Доброго часу. Я розпочав робити в своєму домі систему по типу "Умного дому" перше що постало це управління теплими полами і загальним отопленням. Всю систему роблют на Ардуино платах. Вибрав їх тому що:
    • ціна реалізації і не потрібно розводити плат;
    • обєднання в одну загальну сітку можливо як з допомогою локальної сітки так і з допомогою просто проводів і радіомодулів
    Топологія яку я зараз для себе вибрав. У кожній кімнаті стоїть свій термостат на базі
    Arduino Pro Mini на 3х значному дисплеї відображаеться температура і з допомогою кнопок можна змінювати її. Також у кожному контролері запрограмована мах і мін температура, котрі потрібні для захисту полу від виходу з ладу. А також в полу вмонтований термодатчик котрий при нагріванні плівки вище 50 градусів просто його відключає.
    Тепер лдна проблема як зєднати їх в сітку і зробити центральне керування. Покищо не вирішене до кінця пишу саму програму.
     
  2. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    На це дивилися?
     
  3. gyra83

    gyra83 Підмайстер

    Повідомлення:
    49
    Симпатії:
    16
    Дякую візму на замітку. Зараз пробую організувати по проводах на макетці. Радіоканал під питатння тому що є деякі обмеження по розміру. Та і радіоканал більш всього буду в котельні використовувати бо кабель не зручно прокладати. А так rs-458 кажется так називається як реалізую то викладу і схему і демоскеч. Просто деякі незручності бігати по різним операційним системам тому відладку веду в желізі а не в емуляторі. Просто працюю в линуксі.
     
  4. gyra83

    gyra83 Підмайстер

    Повідомлення:
    49
    Симпатії:
    16
    Вирішив свою проблему дещо простіше релейні модулі в кожній кімнаті зі своїм блоком живлення а також термодачиком. Все це сходиться на одну ардуніо і там оброблюються дані і приймається рішення про те включати чи ні теплий пол. Також зараз дотестую з пультом дистаційним.
     

Поділитися цією сторінкою