Креслення саморобного твердопаливного котла 31,9 kW

Тема у розділі 'Твердотопливные котлы', створена користувачем Sergey1966, 29 бер 2015.

1. Papp Janos

Papp Janos Прораб

Повідомлення:
    815
    Симпатії:
    399
    Адреса:
    Украина
    @igoro, Высоту 7м от колосника считаетье?

2. igoro

igoro Прораб

Повідомлення:
    456
    Симпатії:
    285
    Ні, 7 метрів сендвича.

3. predka

predka Прораб

Повідомлення:
    544
    Симпатії:
    403
    Адреса:
    м.Львів
    Христос воскрес!Вітаю Всіх з Воскресінням Господнім,всіх благ,миру,злагоди,успіхів у всіх починаннях!!!beer

slavko.malynovsky, bogdan_1983 та Papp Janos подобається це.
  4. slavko.malynovsky

slavko.malynovsky Інженер

Повідомлення:
    685
    Симпатії:
    634
    Адреса:
    Львівщина
    ВОІСТИНУ ВОСКРЕС! Приєднуюсь до привітань, веселих всім свят.

Erni та параска подобається це.
  5. rsvkum

rsvkum Майстер

Повідомлення:
    140
    Симпатії:
    99
    Воистину воскрес!

Добра,здоровья всем!

6. swwsww

swwsww Підмайстер

Повідомлення:
    52
    Симпатії:
    20
    Підскажіть який оптимальний обєм ТА для котла 32 кВт. будинок 150к.м

7. predka

predka Прораб

Повідомлення:
    544
    Симпатії:
    403
    Адреса:
    м.Львів
    @swwsww, також ламаю голову над тим питанням.Потрібно рахувати тепловтрати будинку,яка СО,яка температура буде на подачі,що Ви взагалі хочете від ТА,чи хочете один раз в добу до котла підходити,чи в Вас є можливість кілька раз на день підкидати дрова.дуже багато чинників впливають на визначення об'єму.Я так "грамотно" ізлагаю,а сам ще також в роздумах:-D.Ви почитайте пару тем пов'язаних з ТА,може знайдете рішення,яке буде підходити під Вашу СО,під Ваші потреби.Я ще в січні місяці в одного знайомого запримітив ємність,бочка на колесах,в таких воду тримають,коли хати будують,приблизно така,як з під квасу,чи пиваbeer.Розміри- шир.1.4,вис.-1.7Виходить об'єм 2,25м.куб.Мені здається трохи забагато,таку ємність нагріти,при тому,що буде опалюватись будинок,не знаю,чи це добра ідея.Дровами ніколи не палив,чи достатньо 32 кВт котла:banka:???Більше схильний до думки,що вистачило б 1.5-1.6 куба.В мене площа 100 кв.м.,на другий рік почну добудовувати другий,тепловтрати приблизно 12 квт.

8. ghost_lv

ghost_lv Майстер

Повідомлення:
    112
    Симпатії:
    26
    Адреса:
    Львів/Наварія
    В мене котел 32 кВт, будинок 100кв.м, ТА - 1 куб води - впритик (в мороз палю двічі на добу, коли при нулю - вистачає один раз запалити). Це при умові що ТА грію не вище 70-75град., якщо палити більше - сильно зростає розхід дров. На мою думку для цього котла оптимально 1,5-2 куба - такий об"єм без проблем прогріється на одній повній закладці дров.

@predka, я запустив свій котел в листопаді, вже є певний досвід експлуатації - можу шось підказати

predka та peps08 подобається це.
  9. predka

predka Прораб

Повідомлення:
    544
    Симпатії:
    403
    Адреса:
    м.Львів
    @ghost_lv, дякую,що відгукнулись.Я до речі цієї неділі був в Наварії на весіллі,в "Сантіно",це так між іншим.Звичайно,що все цікавить.Напевне в першу чергу який розхід дров,скільки кг повна закладка,чи сильно в Вас утеплений будинок.Бо в мене не утеплений(штукатурка-шуба).Які взагалі враження від котла,можливо би щось змінили?ТА Ви з чого робили?Дрова де купуєте і почому?

10. ghost_lv

ghost_lv Майстер

Повідомлення:
    112
    Симпатії:
    26
    Адреса:
    Львів/Наварія
    @predka, Дрова не важив. Зазвичай одна закладка в мене - це пластиковий ящик 30х60х20см повний з верхом (якщо більш-менш щільно вкласти - виходить чуть вище ніж низ завантажувальної дверки. Коли надворі менше нуля - палив по такому ящику зранку і ввечорі. При цьому температура ТА змінювалась в межах 30-35 град (за 12 год падала з 70-75 до 30-35).
    Дрова осінню брав 10 складометрів метрового кругляка берези і один ЗІЛ дуба (минулорічні ціни зараз вже неактуальні). За опалювальний сезон пішло візуально чуть більше половини (запустив котел перед кінцем листопада).
    Будинок наполовину утеплений пінопластом 10см (не встиг докінчити до морозів).
    Котлом більш менш задоволений. В моєму варіанті креслення тече дьоготь з завантажувальних дверцят (нижній лист треба було варити похило) - буду шось мудрувати до наступного опал. сезону. Хотілось би трохи більшу площу теплообмінника (димогази, як на мене, досить гарячі), але з тим змирився.
    ТА - зробив кубовий (більший не влазив в котельню), Варили з трійки з розпорками. Якби зараз робив - зробив би теплообмінник, щоб можна було зробити закриту систему з тиском (так легше забезпечити нормальну роботу циркуляційного насоса). А так передбачив тільки теплообмінник для підігріву води.
    Дрова оптимально домовлятись десь по селах і довозити своїм транспортом.

predka подобається це.

Поділитися цією сторінкою