Креслення саморобного ТТ котла 19,9 kW

Тема у розділі 'Твердотопливные котлы', створена користувачем gjkzr, 20 сер 2014.

1. Автоматчик

Автоматчик Прораб

Повідомлення:
    242
    Симпатії:
    269
    Адреса:
    Кропивницький
    Вас забанили в Гугле? Термин "расширительный бак", почитайте:Hi:

leshiy_40 подобається це.
  2. Erni

Erni Заслужений майстер

Повідомлення:
    1.439
    Симпатії:
    1.858
    Адреса:
    Житомир
    буде пиздець! великий пиздець!
    вода при нагріванні розширюється, і для того, щоб їй кудись дітись,треба було в шклолі в 6 класі вчити закон БЕРНУЛЛІ. вода не стискається як повітря, і маєте поставити кастрюлю або бідон на те,щоб вдда туди збігала, коли грієте воду в системі.
    не ображайтесь а п-ць заключається в тому, що коли ви будете гріти воду в системі, вона буде розширятись на 4-10% від свого об"єму. якщо система буде повністю замкнена , наприклад, крани перекриті- то ваш котел вибухне в найгцршому випадку, а в найкращому почне свистати гаряча вода зі згону, що упакований і слабо затягнутий. при цьому температура на котлі може перевищувати 100С! може бути і 120С- то вже є небезпека ураження кип"ятком( гарячим паром) .
    якщо у вас є сумнів- робіть все за проектом, котрийви замовите в проектній організації.
    там з вас здеруть грошей неміряно, але воно буде працювати, і ви маєте замовити виконання робіт в спеціалізованій організації, що має ліцензію на цей вид робіт.
    я інколи " прозріваю" від питань дописувачів, і прискіпливіше питаю у дочки та внуків, що було в школі і що завдали на самостійне ознайомлення.
    і в проектних конторах майже немає з ким перекинутись думками- луди повтікали від безгрошів"я. тому сидимо на форумах та обмінюємось думками..
    висновок. просто так налити води в труби і все закрити не можна. потрібно мат резервну ємність на 10% . крапка.
    ( вибачаюсь перед усіма- клавіатура залипає, або не пише літери, або їх якось сама навмсно переставляє, то не я, то вона... "хіба коні виині"(Панас Мирний).)
    --- добавлено: 22 жов 2015 у 01:59 ---
    приблизительно молодец! в паспорте на насос не написано жирно, что вода должна постпать в насос снизу вверх или по горизонту? у вас вода идет сверху вниз. неправільно.

Останнє редагування модератором: 29 жов 2015
    styuart_36 та malamyt подобається це.
  3. Павел Петров5

Павел Петров5 Новачок

Повідомлення:
    8
    Симпатії:
    0
    Дякую. Вибачте, а Ви вже експлуатуєте цього котла? Можливо є ще ньюанси? Запитую, тому що для половини отворів вже різав внутрішнього листа. І, якщо не важко, підкажіть стосовно ЕЦ між котлом і ТА. Так розумію, низ ТА вище середини ТПК. А якщо ще більший перепад висоти, суттєво покращиться циркуляція? Дякую.

4. leshiy_40

leshiy_40 Заслужений майстер

Повідомлення:
    8.806
    Симпатії:
    10.846
    Адреса:
    Зах. УкраЇна
    На сьогодні наявність ліцензії не дає впевненості в компетенції проектанта. Хіба, із чогось скопіюють(як зазвичай).
    Були випадки, хлопці самоучки переробляли(серед зими) після крутих проектантів із такими же майстрами. Як на мою думку, краще розпитати у практикуючих монтажників, ну і форум Вам у допомогу.:Hi:

Останнє редагування: 22 жов 2015
    resident45, AlexAnder 80, Erni та 2 іншим подобається це.
  5. beetl

beetl Підмайстер

Повідомлення:
    31
    Симпатії:
    16
    Включати ТП котел в систему під тиском це бомба сповільненої дії, скільки рівнів захисту не став. Рано чи пізно рване! Тому схема з розділенням контурів через теплообмінник є єдиним безпечним варіантом підключення ТП котла. Як варіант через пластинчастий теплообмінник як на цьому відео
    --- добавлено: 22 жов 2015 у 10:41 ---
    Звісно якщо є місце для ТА то краще його поставити. Котел буде працювати в оптимальних для нього режимах, важче довести його до кипіння, температура в будинку не буде коливатися, але у мене наприклад ТА нема куди ставити, тому буду використовувати пластинчастий теплообмінник для розв"язки двох контурів.

Останнє редагування модератором: 30 жов 2015
    rjvbcfh111 та Автоматчик подобається це.
  6. leshiy_40

Повідомлення:
    8.806
    Симпатії:
    10.846
    Адреса:
    Зах. УкраЇна
    Звідки така впевненість??? Власне ВИ користуєтесь твердопаливним котлом???

7. beetl

beetl Підмайстер

Повідомлення:
    31
    Симпатії:
    16
    я планую ним користуватися, тому ретельно підійшов до вибору схеми включення. ТП котли інерційні і не можуть зупинитися коли згасло світло. решту додумайте самі.

8. leshiy_40

Повідомлення:
    8.806
    Симпатії:
    10.846
    Адреса:
    Зах. УкраЇна
    А я багато років користуюся, тому можу Вас запевнити, що все це Дурня. Є багато схем під аварійну роботу, а додатковий теплообмінник це самообман(на рахунок аварії).

Erni подобається це.
  9. beetl

beetl Підмайстер

Повідомлення:
    31
    Симпатії:
    16
    ну і користуйтесь, але я собі в хату з дітьми 150 літрів кип"ятку не поставлю і нікому не раджу. всі аварійні схеми рано чи пізно виходять з ладу. підривні клапани засмічуються і не спрацьовують, акумулятори не втой момент виявляються сівшими, аварійному теплообміннику не вистачає холодної води бо світла ж немає.
    --- добавлено: 22 жов 2015 у 12:58 ---
    почитайте скільки випадків коли ТП котли вибухають і люди гинуть. ТП котли можна ставити лише в контур без тиску. все решта це гра в російську рулетку.

Останнє редагування модератором: 30 жов 2015
    Роман Миколайович подобається це.
  10. leshiy_40

Повідомлення:
    8.806
    Симпатії:
    10.846
    Адреса:
    Зах. УкраЇна
    @beetl,
    :-D
    Удачі в творчості!!!:Hi:
    (іще не забудьте найняти найдорожчу кАнтору по проектуванню СО і майстрів виписати із кийова, яких не будь, мАлдаванів)

Поділитися цією сторінкою