Креслення саморобного ТТ котла 19,9 kW

Тема у розділі 'Твердотопливные котлы', створена користувачем gjkzr, 20 сер 2014.

1. peps08

peps08 Заслужений майстер

Повідомлення:
    1.525
    Симпатії:
    2.662
    Адреса:
    м. Лохвиця Полтавська обл.
    @leshiy_40, я був новичком в зварювальній справі. І мій трифазний промисловий зварювальний агрегат постійного струму при виготовленні котла дуже сподобався. Я скептично ставився до китайських інверторів. Але коли побачив його в руках майстра то змінив свою думку. Бачив роботу і змінного струму. Шов в руках майстра теж ідеальний. Бачив і звичайного котла звареного трифазним напівавтоматом міліметровим дротом шви ідеальні.

leshiy_40 подобається це.
  2. leshiy_40

leshiy_40 Заслужений майстер

Повідомлення:
    8.806
    Симпатії:
    10.846
    Адреса:
    Зах. УкраЇна
    Я коли "перерізав" свого анахранізма(кст-16) звареного лівою ногою на початку 90-х, то там все напівавтоматом, але дріт грубий. До китайських інверторів також ставлюся скептично, але людям подобається.

3. geka1983

geka1983 Стажер

Повідомлення:
    4
    Симпатії:
    13
    Зварювальником процюю 12років ,але начитавшись в інтернеті ,який в мене не так давно появився, пропала впевненість. Дякую за підтримку

4. Anjey217

Anjey217 Бригадир

Повідомлення:
    505
    Симпатії:
    154
    Адреса:
    Чернівці
    Не читайте советских газет (с)

zauberer подобається це.
  5. taker-vpp

taker-vpp Бригадир

Повідомлення:
    68
    Симпатії:
    107
    На мою думку тут все просто... Людина або вміє варити або невміє.
    Якщо вміє, то вона може майже будь-якими електодами варити, змінним і постійним струмом, інвертором чи "трансом" Результат один. Просто одними електродами виходить продуктивно працювати а іншими "мука".
    Це так як автомобіль, можна 1000 км проїхать на жигулях і 1000 км на "мерсі", тільки поїдзки будуть різні :)
    Слідуючий випадок коли людина не вміє варити, то її тоді вже електроди в принципі якусь невеличку роль можуть зіграти. Так само як і зварювальний апарат відіграє роль для новачків.
    Для того що навчитися варити треба не ютуб дивитися і форуми читать, а іти в магазин, купляти 10 кг електродів і варити, варити і варити . Інтернет може дать теорію, практики не дасть. Це так як нюхати розу в протигазі, або вчитися жінок любити в інтернеті :)
    На кожному шві оббивать шлак, щоб бачити що там виходить і робити висновки. Траба варити до тих пір поки почнеш відрізнять шлак і метал. Як тільки це станеть отоді ти вже "сварщик" :) тоді вже треба дивитися ютуб і читати форуми, тому що є багато нюансів які краще прочитати в побачити... бо сам поки ці нюанси збагнеш то можуть роки піти :)
    Про інвертори... я теж їх недолюблював поки не спробував у знайомого поварити.... "перші" покоління дійсно швидко виходили зладу... зараз вже інвертори сучасні на іншій елементні базі зроблені, вони більш надійні( електрики поправлять якщо я помиляюся) . Я свого інвертора активно використовою в домашніх умовах рік,(виробник дав гарантію два роки) жодного разу небуло проблем, (тьфу тьфу тьфу). Жодного разу не вимикався через перегрів. Варив навіть 4 мм, 5-6 електродів підряд і все добре, окрім проводів і "держака", от з ними не все добре, "держак" гарячий такий що в руках не можна втримати :) якщо в гаражі то я варю великою сваркою двохфазною промисловою, а якщо за межами гаража, то інвертором. Що змінний стум що постійний, одним і тим же електродом шов однаковий, різниця тільки в тому що на змінному струмі, розбризкування металу навколо шва, значно більше ніж на інверторі (хоч він не чисто постійний струм дає) .
    По елекродах такий висновок для себе зробив...
    Патон еліт найкращі і на першому місця для мене, друге місце моноліт РЦ
    16.jpg

патон еліт різниться тим що меньше шлакових включень виникає, особливо там де три деталі сходяться в куті, метал електрода краще "липне" до деталей зварюваних. Моноліт РЦ, теж не погані але по цих якостях поступаються патон еліту. Патон еліт потребує на 15 -20 відсотків більший струм ніж моноліт і всі інші. Всі решта що доступні в нас, майже однакові, може і є якісь переваги але то маркетологи їх тілки відчувають. Хотів би сказати ще про електроди МАХweld, це останні які я куплятиму в магазині... не подобаються вони мені, може мені погані попадалися партії...
    Найкращі які мені доводилися використовувать електроди - це ESAB ОК 46
    elektrody-ok-4600-esab-shvecijav3_enl.jpg фото не моє

Але вони дорогі і купити в нашій місцевості неможливо, тільки в інтернеті :)
    P.s, я зовсім не професійний зварювальник, "метал і зварка " це так хоббі і необхідність в сільській місцевості, тому не істину не претендендую :facepalm:

zauberer, полюс, Володимир П та 2 іншим подобається це.
  6. Jekon1

Jekon1 Підмайстер

Повідомлення:
    41
    Симпатії:
    3
    Дорого времени суток.Подскажите на дымоход грибок можно ставить и какой он должен быть?

7. gjkzr

gjkzr Заслужений майстер

Повідомлення:
    1.677
    Симпатії:
    1.698
    Адреса:
    Украина
    Не ставить ни при каких условиях.

8. ВІТАЛІЙ3636

ВІТАЛІЙ3636 Стажер

Повідомлення:
    29
    Симпатії:
    17
    А чому?

Jekon1 подобається це.
  9. Jekon1

Jekon1 Підмайстер

Повідомлення:
    41
    Симпатії:
    3
    А почему?

10. oleh.oo

oleh.oo Стажер

Повідомлення:
    16
    Симпатії:
    21
    Дякую за поради, напевно доварю в котлі позаду камеру допалу із труб, як на відео, але думаю на 8 труб, із турбулізаторами заодно для прочистки іще хочу цю камеру обкласти шамоткою як у Холмова, що скажете?

peresada82sv подобається це.

Поділитися цією сторінкою