Креслення саморобного ТТ котла 19,9 kW

Тема у розділі 'Твердотопливные котлы', створена користувачем gjkzr, 20 сер 2014.

1. silverneo

silverneo Заслужений майстер

Повідомлення:
    1.000
    Симпатії:
    858
    Адреса:
    Харьковская обл.
    Турбики при работе на ТА аж просятся,ТУХ крепко подымается,а ну лупасит на все деньги,да не 20-30 мин.пока начнёт заслонка ограничивать тягу,а 5-10 час хлебало на всю,гул такой стоит вроде самолёт садится,при плюсе чуть спокойней, а когда морозец аж в кочегарку заходить страшно отак гуготит.

2. leshiy_40

leshiy_40 Заслужений майстер

Повідомлення:
    8.806
    Симпатії:
    10.846
    Адреса:
    Зах. УкраЇна
    Пригадуються мені старі добрі часи з пічним газовим опаленням в старій хаті(газ іще тоді був не пісний).
    Горить собі, тай горить на запальникові і так круглу зиму, як крепкий мороз, то поганяв з пів години на всю. Ніяких тобі крутящо-гудящих систем, ніяких підтьоків.
    До яких мук цей комфорт нас заманює...

express150 подобається це.
  3. Вася 87

Вася 87 Підмайстер

Повідомлення:
    82
    Симпатії:
    18
    Адреса:
    Покуття смт. Заболотів
    Добрий день панове .От і збулось - вчора майстри встановили ТПК. Котел іще не підпалював бо не встановив комин. питатння по комину - хто як встановлював "по диму" чи "по конденсату" бо щось не втикну- вмене: з котла трохи вгору та надвір і знову вгору , з тої інфи що почерпнув із нету, так ніби й сказали майстри що комин треба складати по конденсату- щоб конденсат міг стікати зверху вниз у лійку, та при цьому виходить так, що димохід в приміщенні стикується досить вільно і буде сочитись дим з тієї частини димоходу що в приміщенні , що робити ставити на герметик чи є якісь уплотнітелі.
    Яка температура димових газів з даного котла, щоб можна було прикинути як за близько можна від стелі

Вкладення:

vitaha74, leshiy_40 та peps08 подобається це.
  4. express150

express150 Прораб

Повідомлення:
    404
    Симпатії:
    313
    @Вася 87, а почему сразу не сделали выход с котла через стенку и там уже одеть дымоход? как теперь будете чистить колена возле стен? температура выхлопа высокая, пластик загорится или оплавится однозначно. и ТА интересно присоединен к котлу. это сами или спецы так сделали?

Erni подобається це.
  5. peps08

peps08 Заслужений майстер

Повідомлення:
    1.525
    Симпатії:
    2.662
    Адреса:
    м. Лохвиця Полтавська обл.
    @Вася 87, я радий що у Вас вийшло завершити роботу, вітаю з цим важливим етапом.
    Але з того фото що Ви виклали видно що обв'язка ТПК і ТА зроблена неправильно. Якби іще декілька фото щоб впевнитися чи правильно чи ні. Потрібні фото обв'язок між ТПК і ТА і між ТА і споживачами.
    Температура димогазів від 160 на мінімумі і до 250 на максимумі.

6. rjvbcfh111

rjvbcfh111 Підмайстер

Повідомлення:
    39
    Симпатії:
    24
    Адреса:
    Оржиця Полтавської
    Всіх енергетиків з Св*ятом, безаварійної роботи!

vitaha74, Andreb, Erni та 2 іншим подобається це.
  7. Вася 87

Вася 87 Підмайстер

Повідомлення:
    82
    Симпатії:
    18
    Адреса:
    Покуття смт. Заболотів
    Одразу скажу - котел робв не я. Виявив ,у силу своїх знань, чи то незнань ,:-[ про опалення, тільки одну помилку - немає клапана між ГК та ТПК, якщо я правильно розумію - ввечері закидав дров у ТПК, він горить прміром до 4 год ранку, потім деякий час віддає тепло ТА, (коли всі пішли на роботу) десь о 12 температура в СО падає та вмикається ГК та гріє все підряд.

Вкладення:

• 100_4847.jpg
      100_4847.jpg
      Розмір файлу:
      63,1 КБ
      Переглядів:
      116
    • 100_4846.jpg
      100_4846.jpg
      Розмір файлу:
      95,8 КБ
      Переглядів:
      113
    • 100_4849.jpg
      100_4849.jpg
      Розмір файлу:
      86 КБ
      Переглядів:
      112
  8. gjkzr

gjkzr Заслужений майстер

Повідомлення:
    1.677
    Симпатії:
    1.698
    Адреса:
    Украина
    Только по конденсату .
    А над трубой у вас пластик что ли . Поплавится
    По обвязке котла много непоняток

9. Erni

Erni Заслужений майстер

Повідомлення:
    1.439
    Симпатії:
    1.858
    Адреса:
    Житомир
    @Вася 87, розширювальний бачок замалий-це раз, вода з котла має йти в ТА та назад в котел -це два, коліно над виходом з котла я підняв би наверх під саму стелю і там клапан видалення повітря , вийшло зайве коліно. труба підключення котла завужена до ДУ32? чи з 2" перейшли на 11/5" + крани задали ще завуження січення. мова про природню циркуляцію дуже спірна виходить . в ГК свій насос стоїть. Таке підключення ТА у мене викликає сумнів, пластик я б не ставив між котлом тпк і та
    --- добавлено: 22 гру 2015 у 18:03 ---
    то як Бог дозволить. років 5-8 пропрацює, потім ремонт.

Останнє редагування модератором: 30 гру 2015
    полтиш подобається це.
  10. taker-vpp

taker-vpp Бригадир

Повідомлення:
    68
    Симпатії:
    107
    Неправильно встановлений ЦНO=- !!!! Ротор насоса повинен строго горизонтально обертатися, в силу конструктивних особливостей. В такому положені він буде не дуже довго працювати... враховуючи вартість насоса Grundfos(якщо оригинал) рекомендую його поставить горизонтально :). Фільтр теж не правильно встановлений, повернути його на 180 градусів:kluch:.

malamyt подобається це.

Поділитися цією сторінкою