Креслення саморобного ТТ котла 19,9 kW

Тема у розділі 'Твердотопливные котлы', створена користувачем gjkzr, 20 сер 2014.

1. Erni

Erni Заслужений майстер

Повідомлення:
    1.439
    Симпатії:
    1.858
    Адреса:
    Житомир
    це як варіант, що можна і так. тепер, коли спробують різні варіанти перейдуть на традиційний спосіб розпалювання. акуратно зроблений котел.
    Питання : є конденсація? скільки води має ТА і на скільки вистачає тепла? скільки по кількості дров треба на 1 закладку.
    не спішіть виймати турбулізатори . чому 120С замало для димогазів, якщо котел горить 10 годин і вся система нормально прогрівається . боїтесь скопичення сажі ? а якщо 400 на вихлопі, то хіба є добре?завчасно дякую за відповіді.

2. gucul

gucul Прораб

Повідомлення:
    348
    Симпатії:
    451
    Адреса:
    UA Івано_Франківська обл. Гори-Карпати
    Взагалі правильно розпалити невелику к-ть дрібноти а вже на сформований шар жару докладають основну заккладку,читайте мануали до імпортних котлів.Звісно власнику я показав два способи правильний і лінивий.На відео просто демонстрація дозавнтаження без перепускного шибера в шахті.
    @Erni, це ж перший пуск холодного,ще не випаленого котла,звісно конденсат був після прогріву пропав.
    ТА 850л біля котла,такий ще в хаті.Після нагріву перошого до 80 відкрили подачу на другий на якому вже було 45,я поїхав.Власник в 12год заходив котел ще горів, на баках темп вирівнялась до 65 ,зранку т впала до 55.Все ще в переді,надіюсь вмовлю кочегара зважити закладку.
    Температура на вихлопі бажано 200 тоді котел здатний до самоочищення.Просто я на свій ризик здав не випробуваний котел,там 1.7м площі ТО на розрахункові 20кВт(реалні трішки вийшли вищі) от і перестрахувався зробив на всякий турбулізатор.
    Схема котла гібрид ракетної топки з двома ходами як в Венібе(і в Юри;-))Весь фокус в КД.
    IMG_7049.JPG IMG_7052.JPG IMG_7051.JPG

Андрей59, Ches, николас15 та 2 іншим подобається це.
  3. vladk9

vladk9 Майстер

Повідомлення:
    155
    Симпатії:
    50
    А можна детальніше, мабуть багатьом буде цікаво.

4. Papp Janos

Papp Janos Прораб

Повідомлення:
    815
    Симпатії:
    399
    Адреса:
    Украина
    @gucul, Дуже гарний котел.

5. Erni

Erni Заслужений майстер

Повідомлення:
    1.439
    Симпатії:
    1.858
    Адреса:
    Житомир
    дякую. у мене виходить температура вихлопу 180С, може не доміряв трохи, але факт такий є. в режимі закритих заслонок , коли котел набрав температуру і зупинився- 105С вихлоп, труба димаря трішки парує. так от ситуація.
    без шибера розпалу залишився котел- 2 тижні не користувався цим шибером і його вісь затягнуло смолою. тепер не можу поворушити- вісь зробив затонку діаметром 10мм і її крутить.
    так ось без шибера цього не зовсім зручно обслуговувати котла. наклав листя з дороги , щоб спалити- так воно горіло погано, доки фомкою не повернув шибера-пішла тяга і листячко чудесно перегоріло.
    так що такий шибер допомагає. і розпалювати котла приємніше. як писали дописувачі, що недогляд за цим шибером ( коли залишається щілина і йде тяга) призводить до розгоряння всієї закладки.
    сьогодні ввечері міряв температури- якщо на котлові 70С, то на трубі подачі в хаті 60С , на самому короткому контурі і обратці в котел 47-50, на інших двох на подачі 50, обратка 35. це з врахуванням роботи циркнасоса грюндфос на 1-й швидкості. 5-6 відер дров на 12 літрів вистачає на тримання температури в хаті 18-23С. пропалюю 1-2 рази на добу в залежності від погоди.

6. gucul

gucul Прораб

Повідомлення:
    348
    Симпатії:
    451
    Адреса:
    UA Івано_Франківська обл. Гори-Карпати
    Дякую.Це вже 5-й,до цього чотири 10-ки .
    Я підозрюю що і в мене заглючив мульт,тому що в КД міряв всього біля 600 а шамот аж світився.В 10-ці доходило до 800.

7. rjvbcfh111

rjvbcfh111 Підмайстер

Повідомлення:
    39
    Симпатії:
    24
    Адреса:
    Оржиця Полтавської
    @gucul, як себе поводять 10-ки, якісь зміни вносили після першого котла?

8. vintik1976

vintik1976 Бригадир

Повідомлення:
    211
    Симпатії:
    214
    Адреса:
    Запорожье
    у меня ТА хватает на сутки при этой погоде-с котлом около 450л.отапливаемая площадь 85м3.розжиг при20-30 град.и так до следующего вечера.пробовал на прикрытом-заростает все смолой

Олександер_1 та Erni подобається це.
  9. Erni

Erni Заслужений майстер

Повідомлення:
    1.439
    Симпатії:
    1.858
    Адреса:
    Житомир
    и сколько дров вы при этом сжигаете и до какой температуры нагреваете ТА?

10. Erni

Erni Заслужений майстер

Повідомлення:
    1.439
    Симпатії:
    1.858
    Адреса:
    Житомир
    @P74B, на цьому фото вихід в димар.https://fotki.yandex.ru/next/users/cool-baisak/album/501464/view/1444820?page=0 , Ви там знизу отвір для чищення залишите? і конденсатовідвід, і шибер тяги можна поставити.. перевірте, щоб було добре прилягання шибера розпалу до площини. засувка розпалу дуже корисна річ, особливо коли палити сире дерево чи мокре листя.

Поділитися цією сторінкою