Модернізація КЧМ

Тема в разделе "Твердотопливные котлы", создана пользователем Voyutichi, 17 дек 2009.

1. Kvasha15

Kvasha15 Майстер

Симпатии:
    34
    До рівня цих труб я дров ніколи і не наложував. Думаю, зависати не повинно. Наступний опалювальний сезон вже дров'яним котлом покаже. Зараз інколи протоплюю дома поки ночі холодні, то замітив, що в топку хоч 4 колинця вкинь хоч півмішка вкинь все вигорить за 30 хв. Дрова старуваті, сухі і займаються всі дуже швидко даже з закритим піддувалом. Убрати всі зазори в дверці піддувала, то дрова просто димлять. Оце вчора підрізав передні ребра в топці і буду заготовляти дрова покрупніші. Спробую процес горіння розтянути хоть до 1 години великими колинцями. Воно то спочатку температуру в хаті нагнало, а потім потрібно тільки підкидати по пару колинців для підтримки температури. Тепловий акумулятор б поставити, но немає де. З ним можна б закладати повну топку кожен раз і в системі вода не закіпить і тепла в системі на довше хватало б. Но прийдеться топити як є. Вдень топити дрова і вугілля, яке залишилось з часів негазифікації села, а вночі коли перегоратиме вугілля буде включатись газовий котел.

Последнее редактирование: 8 май 2015
    Алекс Иваныч нравится это.
  2. Kvasha15

Kvasha15 Майстер

Симпатии:
    34
    В нових котлах даже з автоматикою в топку подається через спеціальні отвори додатково повітря для згорання газів. Ціль автоматики трішки в іншому наскільки я розумію. Та і купувати автоматику за пару тисяч гривень в КЧМ вже занадто як на мене. Цей котел перезимувати наступну зиму. Буде погано з ним, то в планах зварити котел тривалого горіння, який не потребує ніякої електрики. Ну кроми циркуляційний насос працюватиме і то без нього система опалення також функціонуватиме. Ситуація в країні така, що село перше може залишитись без газу і без світла, по потрібно все автономне робити.
    --- добавлено: 8 май 2015 в 19:53 ---
    Взяв ідею в Влада 1503 і собі сьогодні зробив перегородку в топку з деякими змінами. Пластина цілою в дверку не пролазила, то прийшлось її зробити розбірною. Пластина просто зсувається в кінець топки і все. Позаду пластини залишено 8 см. простору до стінки топки і пластину розмістив з нахилом. Що з цього получилось перевірю завтра. 1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg

Вложения:

• 5.jpg
      5.jpg
      Размер файла:
      136,4 КБ
      Просмотров:
      232
    Последнее редактирование модератором: 16 май 2015
    Алекс Иваныч, satok, Alex__1970 и ещё 1-му нравится это.
  3. Nepal.Ua

Nepal.Ua Стажер

Симпатии:
    2
    --- добавлено: 8 май 2015 в 22:18 ---
    В мене КЧМ багато років працює в парі з газовим. ТА немає і ставити на разі не планую.
    Раніше КЧМ практично не працював, а зараз як грію ним будинок . Газовий включається автоматично, коли вночі падає температура.
    --- добавлено: 8 май 2015 в 22:22 ---

Последнее редактирование модератором: 16 май 2015
  4. Kvasha15

Kvasha15 Майстер

Симпатии:
    34
    @Nepal.Ua, Я от ніяк не придумаю, щоб включавсь газовий котел, коли вночі догорить котел на твердому паливі. 1) проблема, це буде постійно працювати насос на ТП котлі і коли котел потухне, то він стане як батарея і буде віддавати тепло в витяжку 2) проблема, коли я перед сном на газовому котлі виставлю температуру, то включиться автоматично насос котла і частина води буде протікати в обхід ТП котла коли той ще не догорить. В мене оба котла врізані паралельно.

5. Влад 1503

Влад 1503 Майстер

Симпатии:
    69
    @Kvasha15, Тому і потрібен гарно утеплений ТА, газовий котел буде підтримувати у ньому температуру а не у ТТ котлови і витягувати тепло через комин!

Последнее редактирование: 9 май 2015
    Володя82 нравится это.
  6. Alex__1970

Alex__1970 Підмайстер

Симпатии:
    19
    Я думаю поставити на управління газовим котлом ось такий терморегулятор http://texbaza.com.ua/p37320446-termoregulyator-auraton-3013.html
    Auraton 3013.jpg
    --- добавлено: 10 май 2015 в 13:14 ---
    А щоб насос на ТП котлі не працював постійно, можна поставити ось такий термостат - http://texbaza.com.ua/p31284567-trubnyj-termostat-siemens.html
    ТРУБНЫЙ ТЕРМОСТАТ.jpg

Последнее редактирование модератором: 18 май 2015
  7. Влад 1503

Влад 1503 Майстер

Симпатии:
    69
    @Alex__1970, В цьому випадку потрібно класти в систему два циркуляційні насоси

Володя82 нравится это.
  8. Alex__1970

Alex__1970 Підмайстер

Симпатии:
    19
    НЕ розумію, навіщо? Насос ГК весь час циркулює. Тому, міркую собі, підігрітий у ТА (в змієвику) теплоносій цей насос і прокачуватиму у систему. Будинок прогріватиметься, тому, міркую далі, терморегулятор по повітрю і керуватиме роботою ГК. Якщо я помиляюся - поясніть, в чому саме?[/QUOTE]

9. wasya

wasya Майстер

Симпатии:
    70
    горіти буде довше і економніше,собі купляв в Польші декілька років назад,вентилятор з комп.600грн. вийшло,зараз не знаю скільки..але тепер 5-6 год. навіть не дивлюсь до котла, при темп.на виході 60-65гр.,при умові,що повна топка до верху забита дровами

як з цією пластиною дрова закладати?, ви зменшуєте обєм топки і цим самим к-сть палива в ній..я закладаю максимально,скільки влізе набиваю,правда при першому розпалі закладаю 1\2 від максим. обєму,тому що працює нагнітач повітря і через 20-30 хв. в мене система виходить на тепловий режим 60-65 гр...після цього вже набиваю повну топку і виставляю комп.т-ру 55-60гр...до -10 гр.,горить 5-6 год., коли мороз більший -10-20,горить 3-4 год.... тепер,коли т-ра на вулиці була -1+3,поставив комп. на 45гр., 8-10 год,горить,можна сказати тліє,правда при цьому багато конднесату і смоли в котлі виділяється..
    і ніяких пластин чи трубочок додаткового повітря в моєму КЧМ не має...третю зиму так опалюю,і задоволений ним повністю. розглядав деякі "круті" імпортні котли,на свій би не поміняв,топка там маленька,хоча можливо по КПД вони виграють.,але в порівнянні з їх ціною,мене повністю КЧМ задовільняє поки що.

10. Alex__1970

Alex__1970 Підмайстер

Симпатии:
    19
    А чи не могли б Ви виставити фото свого котла з автоматикою, хочеться побачити, як усе під’єднане

Поделиться этой страницей