Модернізація КЧМ

Тема у розділі 'Твердотопливные котлы', створена користувачем Voyutichi, 17 гру 2009.

1. tyoma1982

tyoma1982 Підмайстер

Повідомлення:
    92
    Симпатії:
    6
    Адреса:
    м. Хуст
    А можете сфоткати збільшений отвір та дверцята?

2. tyoma1982

tyoma1982 Підмайстер

Повідомлення:
    92
    Симпатії:
    6
    Адреса:
    м. Хуст
    Доброго дня. скажіть будь ласка а якого типу у вас регулятор?

3. leshiy_40

leshiy_40 Заслужений майстер

Повідомлення:
    8.806
    Симпатії:
    10.846
    Адреса:
    Зах. УкраЇна
    @tyoma1982,
    Звичайний регулятор тяги, із ланцюжком.

4. tyoma1982

tyoma1982 Підмайстер

Повідомлення:
    92
    Симпатії:
    6
    Адреса:
    м. Хуст
    А як там ваша спроба подати у котел вторинне повітря. Якшо можна то зробіть фото

5. Влад 1503

Влад 1503 Майстер

Повідомлення:
    109
    Симпатії:
    69
    Просверлив ф22 отвори як на малюнку намальовано, трубки не вставляв бо будуть заваджати загрузці дров.
    Під час горіння через ці отвори видно як вогонь насичується вторинним повітрям, з комина дим прозрачний як від газу, буду топити то постараюсь зняти на відео

Вкладення:

• P2280483.JPG
      P2280483.JPG
      Розмір файлу:
      138,8 КБ
      Переглядів:
      192
    satok та Володя82 подобається це.
  6. tyoma1982

tyoma1982 Підмайстер

Повідомлення:
    92
    Симпатії:
    6
    Адреса:
    м. Хуст
    Ще питання:
    1) як контролюєте подачу повітря через ці отвори, мається на увазі чи використовуєте якийсь шибер, чи вони у вас постійно відкриті
    2) чим сверлили отвори (яким саме сверлом-ніколи не сверлив чугуняку, тому й питаю))))

7. Влад 1503

Влад 1503 Майстер

Повідомлення:
    109
    Симпатії:
    69
    @tyoma1982, Отвори постійно відкриті, регулюю піддувалом первинне повітря.
    Чугун сверлиться ще легше ніж сталь, сверлив сверлом по металу, спочатку Ф10 потім ф22

satok та Володя82 подобається це.
  8. tyoma1982

tyoma1982 Підмайстер

Повідомлення:
    92
    Симпатії:
    6
    Адреса:
    м. Хуст
    Дякую. Ще питання-чи не валить через ці отвори дим під час початкового розпалювання КЧМ

______

ПТН ПНХ

9. Влад 1503

Влад 1503 Майстер

Повідомлення:
    109
    Симпатії:
    69
    @tyoma1982, Дим скорше може валити з верхніх дверок при розпаленні і то коли давно не кладеться вогонь, а коли часто топиться то в теплому комені завжди є тяга, а з отворів диму не замічав!
    Якщо в майбутньому отворів не потрібно буде то можна туда закрутити 22 болт потрібної довжини!

Останнє редагування: 2 тра 2015
    Володя82 подобається це.
  10. Kvasha15

Kvasha15 Майстер

Повідомлення:
    30
    Симпатії:
    34
    В мене також дома стоїть КЧМ. Через ціни на газ викинули приставку з цього котла і пару разів топив вже на дровах до приходу тепла. Пічка гріє добре, тільки дрова підкидай. Тепер заготовляю дрова на наступний сезон і паралельно шукаю в інтернеті способи покращити КПД котла, зменшити апетит дров і подовжити горіння дров. Також думаю вставити пластину в котел, щоб огонь не вилітав прямо в димохід, но насторожує, що поки я буду ту пластину піднімати, загружати дрова і опускати, то в мене буде повна кухня диму. Тяга то добра, но дим не встигає розвернутись в димохід і трішки потрапляє в кімнату. Думаю може закрити верхню половину отвору дверцят залізякою? Влад, як у вас справи з димом? Також батьки не в захваті, що в їхньому "вічному" чугунному котлі збираюсь зробити пару отворів для вторичного повітря. Вговорити я їх то вговорив і навіть відео показав для чого вторичне повітря в котлі, но тепер сам думаю чи спрацюють ті отвори. Там же потрібно ніби подавати нагріте повітря для спалаху димогазів?

Поділитися цією сторінкою