Модернізація КЧМ

Тема у розділі 'Твердотопливные котлы', створена користувачем Voyutichi, 17 гру 2009.

  1. bus

    bus Підмайстер

    Повідомлення:
    81
    Симпатії:
    5
    Тирсобрикети - такі палки довжиною десь 40см, в перерізі квадрат десь 5х5см і дірка в середині вздовж брикета. Зроблені з пресованої тирси. В мене зараз є в наявності з соснової тирси. Замітив таке: дровами палиш-палиш, вище 80 важко напалити, треба постійно дрова підкидати, заслонку туди сюди регулювати. Роблю так: коли система вже прогріта накладаю порцію дров а зверху 4-5 палок брикету і заслонку прикриваю до щілини в пів-сантиметра. Горить довго і температура 80-90-80. Хочу ще завтра-післязавтра привезти дубові тирсобрикети і спробувати ними палити. Дуб вищу температуру дасть по-ідеї...
    Тирсобрикети використовую виготовлені на заводі, не саморобні.
    Горять/підтримують - супер. Я влітку на 2-х палках дубового тирсобрикету посмажив 3-х літрову банку шашлика, а потім ще сало пекли на них. Ще на заводі розказували, приїхав мужик сільський і попросим пару мішків брикетів-некондиції (типу ломані, покришені, перепалені). Йому дали, але попередили багато в грубку не накладати. Мужик видно натура щира українська наклав повну грубу брикетів. В резельтаті коли вони розгорілись дали таку температуру, що груба тріснула навпіл. Отакі вони - брикети. :)
    Інформація для роздумів: на тому заводі де я брав брикети майже весь об"єм викупляють чехи і німці.

    Добавлено через 8 минут 28 секунд
    Ооо! На рахунок рук запізно попередили, це вже я на собі відчув :) Купив пару рукавичок, тепер все ок. А вуглем щось поки не дуже виходить, не знаю чого. Ніби жар добрий, кидаю те вугілля, а воно зверху обгорає а далі котел поступово тухне. Або не вистачає тяги (може недостатньо прогрітий комин), або є ще якісь секрети в палінні вуглем. Га? ;)
    Може воно і кокс... а на що він має бути схожий? В мене великі такі такі шматки, чорні, коли розбити то всередині воно блискучо-чорне, аж блистить. Завтра можу сфоткати, то покажу.
    А якщо це кокс, то що, для нього потрібні особливі умови горіння, так? Напевно температуру вищу потрібно?
     
  2. guffi

    guffi Майстер

    Повідомлення:
    191
    Симпатії:
    99
    Адреса:
    м.Дрогобич
    Зроби фотки свого вугільля з зовні і розламай середину щоб було видно.Якщо це вугільля то може просто мало жару, я нагріваю систему мінімум до 60 градусів причому слідкую щоб слой жару був 5-6 см. і тоді має горіти.
    Кокс робили у нас на нафтопереробному заводі чито з вугілля чи з мазуту і праціники які мали до нього доступ використовували в господарсті. Як виглядає не бачив:-[ але знаю що теплоти дає більше.

    Добавлено через 2 минуты 37 секунд
    А яка ціна брикетів, якщо можеш дай наводку на виробника
     
  3. yarek

    yarek Бригадир

    Повідомлення:
    629
    Симпатії:
    188
    Адреса:
    Буковина
    dus дякую за інформацію за тирсобрикети,це тепер дуже актуальна тема.Я коли останній раз писав на форум ще не знав що то за брикети,а сьогодні я тримав іх в руках і ще й декілька видів.Це в магазині де торгують котлами хлопці показували мені ці тирсобрикети.Говорять що це є чисто екологічний продукт,без смоли і без всякого там клею.Просто мокру тирсу пресують а потім висушують у печі як цеглу.Чи це дійсно так?А де знаходиться завод який випускає брикети.
     
  4. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    Відповідь: Модернізація КЧМ

    nexset, guffi, а пробували засипати вугілля і підпалювати зверху? Не спочатку дровами розпалювати, потім досипати вугілля, а зразу засипати вугілля і підпалити його зверху.
    Пробували так?
     
  5. Ал-др

    Ал-др Стажер

    Повідомлення:
    14
    Симпатії:
    1
    Voyutichi,добрый день! рамки делали чтобы утеплить котел?
     
  6. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    Відповідь: Модернізація КЧМ

    добрий день Ал-др! Так, саме для обшивки. Стару обшику зняв, так як вона мені не сподобалась - фрональна і задня секції зовсім відкриті, утеплювача під обшивку майже не засунеш. Робити щось на зразок старої обшивки тоже не хотілось. Вибрав варіант з рамкою і потім обшити цинкованою бляхою. Каркас обшивки розбірний, я його не приварював намертво. Зараз залив стяжку під котел і чекаю поки висохне..
     
  7. Iven

    Iven Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.125
    Симпатії:
    1.538
    Не стал читать все посты темы, хочу только процетировать название темы на одном из более продвинутых форумов в области ТТ котлов:
    "Котел КЧМ. Выбросить?" Я лично рекомендовал не выбрасывать, а сдать в металлолом. Не по европейски это мусор "выбрасывать" - утилизировать надо rofl.
    Скажете как модернизируете, ок?

    Добавлено через 12 минут 21 секунду
    Ребята Ваши лапухи и Вам лапши навешали (а может и не лопухи, а с умыслом "вешали") - как они могут быть без смолы, если смола сама по сбе в дереве находится. Просто опилки подогревают до такой температуры, когда эта смола из древесины выходит и пресуют под большым давлением. Если пресуют берёзу, то добавляют связующее вещество - крахмал или муку (кажется). Только не мокрые опилки пресуют а сухие (8-10 % влажности), для этого предварительно сушат на спец. оборудовании.
    Топить такими брикетами жирновато у нас получается, зато для шашликов вещь просто супер! Только не берите сосновые, ато всёже смола есть в них. Кстати ещё делают из шелухи (подсолнечника, к примеру). Они для шашликов по идее даже лучше.
     
  8. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    Відповідь: Модернізація КЧМ

    Iven, ви маєте якесь відношення до КЧМ (колись використовували, підключали)? Якщо маєте свою думку (крім здати в металолом) - просим поділитися.. :)
     
  9. Iven

    Iven Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.125
    Симпатії:
    1.538
    Re: Відповідь: Модернізація КЧМ

    Видел, щупал, пробовал, наслышан, но своего не имею и ни капли об этом не жалею. Есть два подобных, но это отдельная история.
    Других предлоежине не имею.
    Из достоинств данного котла могу назвать только цену и долговечность - как у чугунного котелка :-D.
     
  10. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    Відповідь: Модернізація КЧМ

    цінна будь-яка інформація, подідіться, будь-ласка..
     

Поділитися цією сторінкою