Модернізація КЧМ

Тема у розділі 'Твердотопливные котлы', створена користувачем Voyutichi, 17 гру 2009.

1. leshiy_40

leshiy_40 Заслужений майстер

Повідомлення:
    8.806
    Симпатії:
    10.846
    Адреса:
    Зах. УкраЇна
    Тут в голові така схема визріла(керування піддувом і цирк. насосом), використанням механічних реле.
    Перше від пралки автомата(працює на розрив при досягнені виставляної темп. 40 - 90С), друге від радянського кондеціонера БК-2000(працює на зімкнення, також при виставленні темп. димоходу від 20 - 60С), також перемикач на два режими розпалу і роботи. (намалював як міг, критикуйте)
    Фото0421.jpg

2. wasya

wasya Майстер

Повідомлення:
    71
    Симпатії:
    70
    Адреса:
    Трускавець
    я в себе не старався з дизайном- збив з піддонів від цегли ,що валились біля хати і 2-ма кусками бляхи в сусіда взяв з відходів ,що хату накривав..велика крита дровітня є подалі від котельні,а ця так проміжна ,щоб ближче ходити.

3. Igor_sv

Igor_sv Стажер

Повідомлення:
    15
    Симпатії:
    5
    Маю КЧМ, напевно для вугілля, 6 секцій. Колись давно до нього прикрутили форсунки, автоматику, потім роки стояв, так як поставили інший на газові, а КЧМ вирішили не викидувати, і от вирішив його запустити на дровах.. Нижні дверці так і не знайшов, зварив сам, викинув форсунки, автоматику, знайшов зольник його. Тепер потрібно його модернізувати, що він нормально працював, повної закладки вистачає на 1-1.5год, тягу відрегулювати неможливо, вона або є, або немає, щоб почало нормально горіти треба нижні дверці відкривати, особливо коли зольник заповнюється, так як він дуже малий об'ємом, якщо не контролювати процес то через деякий час вода закипає....
    Як його можна модернізувати, щоб можна було нормально користуватись?нижні дверці я зробив глухі, зольник відкритий, ніяких заслонок не було. Прочитавши цю тему, дійшов висновку, що треба терморегулятор ставити, а також переробити нижні дверці , та зробити заслонки для зольника. Але і зольник треба збільшити, тільки як?
    Чекаю поради!

Вкладення:

• 1.jpg
      1.jpg
      Розмір файлу:
      199,9 КБ
      Переглядів:
      505
    • 2.jpg
      2.jpg
      Розмір файлу:
      255,6 КБ
      Переглядів:
      468
    • 3.jpg
      3.jpg
      Розмір файлу:
      212,9 КБ
      Переглядів:
      740
    • 4.jpg
      4.jpg
      Розмір файлу:
      309,1 КБ
      Переглядів:
      1.060
    Останнє редагування: 30 бер 2014
  4. Voyutichi

Voyutichi Модератор Команда форуму

Повідомлення:
    16.120
    Симпатії:
    8.914
    Адреса:
    м. Самбір
    це нормально. В мене так само при морозі. Котел горить на максимальній потужності. 20-25 кВт якраз і поміщається у одній загрузці дров.
    Дуже покращити цей показник тривалості горіння не вийде.
    Я пробував продовжити термін горіння шляхом щільного укладання палива. Паливом були сухі дошки.
    Мета щільного укладання - добитися горіння палива тільки по поверхні укладки, щоб в середині укладки не було місця для полум'я. Збільшував час між закладками до 25% процентів.
    Ще однією з можливостей збільшення тривалості горіння - використовувати паливо з твердих порід дерева. Дуже довго і добре горить дуб, бук, граб.
    Щодо попільника - навіть з ваших фото видно, що піддони для попелу можна зробити більшими, так що маєте невикористаний резерв.
    Я свій котел чищу від попелу раз на два тижні, і то попільник не повністю забитий.
    Щодо закипання котла - збільшіть ємність системи по теплоносію. У вас замало теплоносія, мала потужність системи для такого котла, тому і кипить котел. Свою систему на з напрягом можу довести до кипіння, але потребуватиме додаткового зусилля - ємність по теплоносію моєї системи - ~240 літрів+бойлер гарячої води 300 літрів. Щоб нагріти таку кількість води на 10 градусів, потрібно 2-3 кг палива, а одне завантаження котла становить 7-8 кг. Таким чином я маю від одного завантаження котда 20градусів зросту температури теплоносія (без врахування передачі тепла системою будинку). А робоча температура системи +60С, отже навіть при повній закладці котла і температурі в системі +80С я не ризикую "закип'ятити" систему.

Щодо подальшої модернізації котла - перегляньте мої доробки, може щось застосуєте.

константин б подобається це.
  5. Igor_sv

Igor_sv Стажер

Повідомлення:
    15
    Симпатії:
    5
    в системі приблизно 500л води, гравітаційна система, розширювальний бачок в самій верхній точці, по периметру підвала труби 63мм. Цілеспрямовано до кипіння можу довести за 2 години.
    Щоб збільшити зольник треба піднімати котел?де можу ваші доробки подивитись?

6. Voyutichi

Повідомлення:
    16.120
    Симпатії:
    8.914
    Адреса:
    м. Самбір
    у цій же темі.

так отож.. ставте насос з клапаном. Зараз без насосу - це як кіньми поле орати.. В комин вилетить більше енергії, ніж ви зекономите на електриці..Гравітаційна система тільки на випадок відсутності електрики.
    Якщо у вас 500 літрів - тоді все гаразд. Скільки ребер радіатори мають?

7. Igor_sv

Igor_sv Стажер

Повідомлення:
    15
    Симпатії:
    5
    приблизно 133-140 ребер, чугун. Насос стоїть на іншому котлі, але планую переробити, щоб і КЧМ працював через насос.
    Ви про який насос з клапаном?звичайний рециркуляційний?

8. Voyutichi

Повідомлення:
    16.120
    Симпатії:
    8.914
    Адреса:
    м. Самбір
    про нього.

9. Мар'ян

Мар'ян Підмайстер

Повідомлення:
    80
    Симпатії:
    11
    Адреса:
    Україна, Стрий
    З чого можна зробити тепло акумулятор і з якого матеріалу він повинен бути?

10. guffi

guffi Майстер

Повідомлення:
    191
    Симпатії:
    99
    Адреса:
    м.Дрогобич
    А я тепер такий фокус придумав. Теж щільно укладаю дрова,дубові обрізки. Але тільки до рівня низу завантажувальних дверок, потім, як вогонь почне добре палахкотіти акуратненько просипаю зверху опилками з під циркулярки. Сам був здивований сільки пустот залишається між дровами.Тоді прикриваю тягу і йду спати. На ранок хоч і не вся система,але принаймні сам котел зазначає що з вечора палилось.

Що за котел?і скільки часу вже працює
    --- добавлено: 30 мар 2014 в 22:52 ---
    Ресівер від компресора,жаль бочки 200л тепер тонкі роблять

Останнє редагування модератором: 7 кві 2014

Поділитися цією сторінкою