Модернізація КЧМ

Тема у розділі 'Твердотопливные котлы', створена користувачем Voyutichi, 17 гру 2009.

1. bus

bus Підмайстер

Повідомлення:
    81
    Симпатії:
    5
    Наприклад у Волинській області є декілька працюючих заводів.
    (остання ціна, яку пам"ятаю, здається 430-440грн за тону)

А взагалі-то Гугл вам у допомогу і все знайдете. :)

1 людині також подобається це.
  2. Рижий

Рижий Новачок

Повідомлення:
    2
    Симпатії:
    0
    Voyutichi,
    Я уважно прочитав все що стосується модренізації КЧМ на форумі. На жаль не має продовження Вашої ідеї по модернізаціїї КЧМу. Я розумію, що Ви займаєтесь продажем серйозних піролізних котлів і радий, що приймаєте участь в розробці саморобних піролізних котлів, але дуже був би вдячний напевне не тільки я, якщо б Ви продовжили тему саме модернізації КЧМу "переробки в піролізник". Чи взагалі це можливо?

3. Voyutichi

Voyutichi Модератор Команда форуму

Повідомлення:
    16.120
    Симпатії:
    8.914
    Адреса:
    м. Самбір
    Відповідь: Re: Модернізація КЧМ

Рижий, дякую за підтримку - обов'язково продовжу.
    Я надіявся, що будуть якісь людські новорічні вихідні - а їх зовсім не було, тому роботи не проводились і тема зависла. Планую суботу, понеділок і вівторок працювати над котлом..

4. Voyutichi

Повідомлення:
    16.120
    Симпатії:
    8.914
    Адреса:
    м. Самбір
    Помальований котел.jpg Ізоляція передньої стінки.jpg Змонтована передня стінка.jpg Зібраний котел у роботі.jpg Полум'я при покладених пластинах.jpg Відповідь: Re: Модернізація КЧМ

і так, настав той вівторок, в який я закінчив черговий етап роботи над КЧМ.
    Сьогодні я отримав перше тепло від свого котла. :)

В принципі, якщо підвести проміжний підсумок - то я нічого такого нового не зробив, просто трохи покращив зовнішній вигляд котла..
    Спочатку я його помалював, чого воно буде ржаве, хоч би і під обшивкою.. Ось так помалював:[​IMG]

Потім утеплив і обшив жерстю задню і передню секції. Ось передня обшивка:

Потім утеплив і обшив боковини і верх котла. Обшивав по каркасу, який раніше було показано.
    Поставив на місце вхідний і вихідний патрубки, змонтував димовивід з шибером (його я трохи переробив, заводський варіант мені не підходив). Просунув котел на своє місце по рейках Мусів доробити таки рейки для котла, так як ролики погано котилися по бетону. Рейки - це дві полоси 25х5 з заліза.
    Повісив всі дверки (середні дверки - саморобні, для приколу поставив у нихшибку - звичайне віконне скло (тріснуло через 15 хв)) і.. розпалив в котлі вогонь.
    Хвилин 5 диміло в примішення, а потім розгорілось.
    Ось такий котел:

Подивившись, як воно горить, підкинувши пару раз дров, я прийшов до думки, що у котлі бракує пластини на верхніх поперечних трубах. Вогонь легко пролітав повз них у комин. Під руки попалася 1 мм бляха. З неї вирізав дві пластини на глибину котла ( дві тому, що однієї буде замало для повного перекриття, а достатньо велика пластина не влізе у дверку) і вставив їх через верхні дверки у котел.

Ось як почало омивати труби полум'я:

Температура майже за хвилину виросла на 5 градусів, а до того вона повзла 2 градуси на 2-3 хв при великому полум'ї.
    Коротше - тепер можна робити якісь експерименти.. :)

Останнє редагування: 10 січ 2015
    Volodimyr подобається це.
  5. GVV

GVV Стажер

Повідомлення:
    12
    Симпатії:
    11
    Адреса:
    Крым
    Re: Відповідь: Re: Модернізація КЧМ

Ну нарешті. Але в такому стані переробити в піролізник не буже вдобно. Мабудь піролізника не вийде?

Я вже сезон відтопив.

Вкладення:

• КЧМ1.jpg
      КЧМ1.jpg
      Розмір файлу:
      86,9 КБ
      Переглядів:
      733
  6. Voyutichi

Повідомлення:
    16.120
    Симпатії:
    8.914
    Адреса:
    м. Самбір
    Відповідь: Re: Відповідь: Re: Модернізація КЧМ

та вже хотілось доробити хоч би так.. Часу бракує на все.
    В принципі, піролізник з КЧМ я мудрував зробити як варіант. Справа в тому, що в такому КЧМ як у мене, мала грубка, дров можна загрузити тільки до 20 літрів.., це 1 година роботи. Малувато виграшу з такої переробки. Хіба би з'явився додатковий час.. :)

Добавлено через 1 минуту 55 секунд
    GVV, а доплив повітря у котел ви ніяк не регулюєте?

7. GVV

GVV Стажер

Повідомлення:
    12
    Симпатії:
    11
    Адреса:
    Крым
    Регулюю. Два віконця знизу. Одне завжди закрите, а другим регулюю. Дверцяток штатних на піддувайло нема, треба робити.

Ви казали про диміння при розпалюванні.
    Така проблема була і в мене, особливо коли на дворі +12+8 и туман.

Вважаю треба ущільнювати дверцята, можливо навіть їх якось переробити.
    У мене ж топка раза в два більша за вашу, об'єм при розпалюванні більший, диму багато, а вихідний отвір стандартний як і ваш. Тому або розпатювати треба невеликими порціями, або робити майже герметичну топку та з регульованим піддувайлом.
    Також іноді спостерігав випадання конденсату в самій камері згорання - коли теплоносій холодний, а об'єм його чималий, дрова сируваті.
    Вихід: 1. СУХІ ДРОВА
    2. Розпалювання котла проводити без циркуляції теплоносія, а циркуляцію вмикати (краще автоматично и поступово при розігріві котла)

8. Voyutichi

Повідомлення:
    16.120
    Симпатії:
    8.914
    Адреса:
    м. Самбір
    Відповідь: Re: Модернізація КЧМ

диміння є завжди, при розпалюванні будь-якого котла. Правильно підмітили: необхідно починати з маленького багаття, до появи тяги.
    Щодо регулювання повітря: зменшити тягу у котлі мені вдавалося тільки за рахунок шиберу димоходу, на шибери повітря реакція була слабою. Попробую ще ущільнити попільник по периметру і котел внизу обшивки, подивлюся, як це вплине на горіння.
    Не хочу димоходом регулювати, при повному перекритті дим пішов у приміщення. Краще гасити зменшенням повітря.

Де взяти відповідного розміру термостійке скло для дверки котла?

9. GVV

GVV Стажер

Повідомлення:
    12
    Симпатії:
    11
    Адреса:
    Крым
    Re: Відповідь: Re: Модернізація КЧМ

Набудь із старої духовки. Не знаю наскільки воно жаростійке. А також буде бистро закопчуватися

10. Voyutichi

Повідомлення:
    16.120
    Симпатії:
    8.914
    Адреса:
    м. Самбір
    Відповідь: Re: Відповідь: Re: Модернізація КЧМ

миється пральним порошком, пробував.. Хай коптиться, в камінах воно також не постійно чисте. В мене воно маленьке, але через нього зручно оцінювати, як там в середині горить..

Поділитися цією сторінкою