Модернізація КЧМ

Тема у розділі 'Твердотопливные котлы', створена користувачем Voyutichi, 17 гру 2009.

1. Voyutichi

Voyutichi Модератор Команда форуму

Повідомлення:
    16.120
    Симпатії:
    8.914
    Адреса:
    м. Самбір
    Відповідь: Модернізація КЧМ

Діаметри ніпелів менші чи центри отворів у секціях не співпадають?
    Якщо різні діаметри, то на мою думку це не важливо. Ніпелі тільки для "підпримки" секцій, а в ущільненні їх роль другорядна. Якщо центри не співпадають - то тут серйозніше. Потрібно оцінити, як прилягають секції одна до одної. Якщо площини дотику більш-менш паралельні і контактують всією поверхнею при вставлених ніпелях - тоді можна збирати секції у котел. Звичайно подбавши про добру герметизацію між секціями по воді.

2. atkompl

atkompl Новачок

Повідомлення:
    2
    Симпатії:
    0
    Адреса:
    Макіївка

Саме центри не співпадають! Площина дотику паралельна, але вставити ніпеля у два отвіра одноразово не вдається. Міркую про можливість фрезерувати один отвір під більший диаметр ніпеля...:(

3. Voyutichi

Повідомлення:
    16.120
    Симпатії:
    8.914
    Адреса:
    м. Самбір

я би ніпель підпиляв, він і так тільки для центрування

4. igoro

igoro Прораб

Повідомлення:
    456
    Симпатії:
    285
    добрий деннь всім .

у мене є 5 секц.кчм який я давно зняв поставивши газовий котел.в звязку з введенням ліміту на газ та перспективи його подорощання минулого року вирішив поставити кчм паралельно газовому котлу.котельню добудував збоку будинку спеціально під нього але потім відмовився від ідеї його ставити,зробив варіант "бочки бубафоні " з зовнішнім теплообмінником.
    але хочу запропонувати те що збирався зробити я з кчм.
    основні поблеми кчм (для роботи на дровах) це мала топка, і те що половина тепла тікає в димохід. розмір топки можна збільшити додавши секцій а між котлом і димоходом пропоную оставити додадковий теплообмінник (наприклад від старого газового котла)який буде знімати те що вилітає в димохід.
    і другий варіант:дочепити спереду до котла металічний паливний буннкер який завантажувати повний дровами а підпалювати знизу пускаючи гази в кчм через нижню дверку,використовуючи кчм як теплообмінник(внутрішній простір повністю закласти шамоткою,гарячі гази будуть проходити між ребрами)

Вкладення:

1 людині також подобається це.
  5. guffi

guffi Майстер

Повідомлення:
    191
    Симпатії:
    99
    Адреса:
    м.Дрогобич
    Громадяни Юкрайни, Cпіввітчизники уважно перевіряйте газові квитанції перед оплатою.
    Мені п@длюки систематично приписували показники на проязі трьох місяців,щоб перевести у другу категорію.Приписали десь 500 метрів куб. що призвело до перерахунку, на кінець року + 1200грн. Але у з'язку зтим, що на середину січня в мене до 2500 ще 300 кубів написав заяву начальнику газової служби, чекаю на нову квитанцію

P.s/газ не використовую взагалі, може захочуть прийти перевірити лічильник

satok, tyoma1982, Mihalych та ще 1-му подобається це.
  6. sanykrimea

sanykrimea Firewall Команда форуму

Повідомлення:
    25.886
    Симпатії:
    82.186
    Может, по среднему писали - в конце года перерасчёт по фактическим показаниям счётчика?

7. yuric

yuric Підмайстер

Повідомлення:
    70
    Симпатії:
    11
    Адреса:
    киев
    Ой, як все цікаво! Візьміть і мій глек на капусту, щоб і я невісткою була.А чого ніхто, для того щоб оминути точку роси(не плакав котел), не ставить термостатичний трьохходовий клапан(на 50-60 гр.С)?. А ще можна зварити т.н. бак акумулятор на 1м.куб(і більше)., поставити трьохходовий клапан на подаі в систему опалення і ним регулювати потрібну температуру в приміщенні (навіть по погодинному графіку) Правда всі прибамбаси, крім 2-х насосів і бака, влетять приблизно в 4,5тис. грн

8. Voyutichi

Повідомлення:
    16.120
    Симпатії:
    8.914
    Адреса:
    м. Самбір
    Відповідь: Re: Модернізація КЧМ

давайте - згодиться! :)

Коли іде розпалювання котла - конденсація буде незалежно від наявності клапану.
    А от зробити електронезалежну автоматику управління акумулятором тепла - не просте завдання..

9. laabur

laabur Майстер

Повідомлення:
    127
    Симпатії:
    60
    Адреса:
    Каменец-Подольский
    Чи варто займатися цим котлом(перевести на дрова і користуватись),залишився після ремонту.Яке буде його КПД?Чи треба шукати інший?

Вкладення:

• IMG_2902.jpg
      IMG_2902.jpg
      Розмір файлу:
      88,8 КБ
      Переглядів:
      624
  10. Voyutichi

Повідомлення:
    16.120
    Симпатії:
    8.914
    Адреса:
    м. Самбір
    Відповідь: Re: Модернізація КЧМ

за такі гроші кращого не знайдете :)
    перевірте чистоту поверхні теплообмінника. Якщо чисто - то супер-котел.

Поділитися цією сторінкою