Модернізація КЧМ

Тема в разделе "Твердотопливные котлы", создана пользователем Voyutichi, 17 дек 2009.

1. ogrman

ogrman Новачок

Симпатии:
    0
    Re: Відповідь: Модернізація КЧМ

Снему обязательно,только вчера привез котел домой.В нем нет заслонки 4 и 4а ,но это час работы .Если честно то котел мне ставить некуда ,просто жалко что на металолом сдадут вот и купил за 400гр,я считаю что котел хороший,загрузка только неочень,а так супер.

2. Voyutichi

Voyutichi Модератор Команда форума

Симпатии:
    8.914
    Відповідь: Re: Відповідь: Модернізація КЧМ

ogrman, а фото котла є? Причепіть, будь-ласка..

3. chrob

chrob Майстер

Симпатии:
    38
    Привіт модернізаторам.
    Розкажу свою історію, може кому стане в пригоді. В мене КЧМ стоїть як основний котел, поставив його цього року, купував б.у., до цього стояв стальний який тріснув по швах, і взагалі з ним було багато проблем через погану тягу. Проблему дир між ребрами я вирішив так: позатикав їх азбестовим шнуром товщиною десь 8-10мм і зверху позамазував глиною з піском до якої можна додати ще якихось шнурків, або сіна щоб менше тріскався. Потім мінеральна вата і рідний кожух з бляхи. На стиках секцій також азбостошнур і силікон той що використовують в автодвигунах. Комин я утепляв пінопластом - тяга після утеплення просто супер.

Тепер по обвязці: котли в мене стояли паралельно -відповідно два насоси один в газовому другий біля КЧМ. Я ХОТІВ ЩОБ НАПАЛИВШИ В КЧМ НАНІЧ ВКЛЮЧИТИ ГАЗОВИЙ (напр виставивши на 50 градусів) І ПІТИ СПАТИ(КОЛИ В КЧМ ЩЕ ГОРИТЬ) потім вночі коли КЧМ погасне , вірніше коли температура в системі падає до 50 - включається газовий. проблема була в тому що коли працюють одночасно два насоси при паралельному включенні вони пхають воду в одну точку і від того в системі неправильна і погана циркуляція. З цього випливала неможливість включити два котли одночасно, а якщо палити в КЧМ і відключити насос, при включеному газовому насос з газового не встигає виганяти виду з КЧМу і той закипає.

Я також думав над трьох ходовими клапанами з електро-управлінням, і різними датчиками, але свою проблему вирішив так: переробив обвязку підключивши котли послідовно таким чином зворотка з системи іде в газовий з газового подача в зворотку КЧМ а з подачі КЧМ в систему(з бойпасами) . І зараз спокій в системі працюють одночасно два котли, газовий стоїть на мінімум і включається в роботу тільки коли гасне КЧМ.

Під час двох років експериментів багато чого буле перероблено і удосконалено. Так що в когось є якісь питання проблеми питайтеся допоможу, бо тут багато чого я не згадав.

Добавлено через 17 минут 52 секунды
    І ще одне я забув ставлячи тведопаливний котел якщо у вас примусова циркуляція тобто закрита система, ОБОВЯЗКОВО ставте резервне живлення для насоса, я поставив старий упс з старим автомобільним акумулятором, 40 ватний насос від нього працює більше доби.

satok и Voyutichi нравится это.
  4. Voyutichi

Симпатии:
    8.914
    Відповідь: Модернізація КЧМ

а чому ставили другим котлом КЧМ а не газовий?

5. ogrman

ogrman Новачок

Симпатии:
    0
    Re: Відповідь: Re: Відповідь: Модернізація КЧМ

Могу сфоткать,но что именно ,он лежит на боку.Мне надо фото верхней петли нижней дверки,надо сделать.

6. Voyutichi

Симпатии:
    8.914
    Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: Модернізація КЧМ

загальний вигляд, лицеву сторону, задню сторону, бажано, щоб деталі добре було видно..

7. yarek

yarek Бригадир

Симпатии:
    188
    Доброго вечора всім.Хлопці а чи не треба узаконювати наші КЧМи які паралельно включені в систему з газовим котлом? Може хтось щось чув чи знає-поділіться будьласка.В мене майже 50% економії по газу з початку опалювального сезону,тому й інтересуюсь чи не буде потім головної болі.

8. telets

telets Бригадир

Симпатии:
    125
    Re: Відповідь: Re: Відповідь: Модернізація КЧМ

Цю схему я взяв з паспорта котла. Знав би що Вам вона потрібна,розмістив би швидше.

Може кого зацікавить варіант ізоляції щілин між секціями мого КЧММ-4 https://krainamaystriv.com/showthread.php?t=2666&page=21 .Брав азбестовий шнур , вкладав в щілини (деякі були великі - поміщалась викрутка ), потім накривав азбестовою ватою , потім склоазбестовою тканиною. Тканину по краям до поверхні секцій притискав стальним дротом. Даю фото(даруйте за якість - перші три зроблені мобільним ):

Вложения:

• Photo-1017.jpg
      Photo-1017.jpg
      Размер файла:
      87,7 КБ
      Просмотров:
      884
    • Photo-1019.jpg
      Photo-1019.jpg
      Размер файла:
      142,3 КБ
      Просмотров:
      873
    • Photo-1022.jpg
      Photo-1022.jpg
      Размер файла:
      103,7 КБ
      Просмотров:
      884
    • 1.jpg
      1.jpg
      Размер файла:
      112,4 КБ
      Просмотров:
      902
    • IMG_8567.jpg
      IMG_8567.jpg
      Размер файла:
      82,2 КБ
      Просмотров:
      912
    1 человеку нравится это.
  9. atkompl

atkompl Новачок

Симпатии:
    0
    Відповідь: Модернізація КЧМ

Доброго дня, шановні!
    Підскажіть, будь ласка, яким чином можна додати додаткові секції до КЧМ-1. Проблема у тому, що ніпелі не співпадають на декілька міліметрів. А збільшити кількість секцій дуже потрібно. Що з цим можна зробити?
    Дякую.

10. yarek

yarek Бригадир

Симпатии:
    188
    Re: Відповідь: Модернізація КЧМ

Виточити нові ніпеля.

Поделиться этой страницей