Модернізація КЧМ

Тема в разделе "Твердотопливные котлы", создана пользователем Voyutichi, 17 дек 2009.

1. mvs_fox

mvs_fox Новачок

Симпатии:
    0
    Щодо герметичності секцій, всередині чистки він непотребує оскільки колись працював на газі! а чим замастити шви секцій?? тим герметиком що описували вище?? наскільки я знаю він дасть ефект більший коли ним намазати секції і скріпити їх...
    пізніше виставлю фото котла може щось підкажете

Добавлено через 1 час 24 минуты 18 секунд
    Ось котел:

Ось місце для встановлення рушт, яких немає в наявності:

Паралельне підключення до системи з газовим котлом:

2. Voyutichi

Voyutichi Модератор Команда форума

Симпатии:
    8.914
    Відповідь: Re: Модернізація КЧМ

Клапан без пружини? Краще шариковий, він гарантовано спливає у воді, цей може прилипнути (хоча якось він у вас працював). Трохи неправильний опуск вихідного патрубка з КЧМ. Варта було б все переварити, щоб не було від"ємних ухилів на гарячому стояку від КЧМ (так правильніше). І передбачити гідравлічну комутацію для послідовної роботи котлів.
    Скоріше всього це не для рушт, а для конвективного тормозу (або для теплового чавунного акумулятора-перевипромінювача тепла). Це я так собі фантазую.. Для руш - то надто високо. Рушта інтегровані разом у секції.
    Андрійй має якусь інформацію про призначення цих виступів, чекаємо, може викладе фото..
    Знімайте обшивку, заліплюйте шпари герметиком і потім обкладайте базальтовою ватою.
    Ще потрібно подумати, як герметизувати шпари між дном котла і фундаментом (підлогою). Це також важливо.

Добавлено через 6 минут 25 секунд
    тут ви не прочитали повністю тему. Робота на газі - це не достатній аргумент для відмови від капітальної чистки.. Ось почитайте: https://krainamaystriv.com/showpost.php?p=33900&postcount=9[​IMG][​IMG]

3. Voyutichi

Симпатии:
    8.914

а це друга фотка з попереднього посту, тільки відмита від землі [​IMG]

Вложения:

4. mvs_fox

mvs_fox Новачок

Симпатии:
    0
    Мабуть трішки інший виробник у мого котла, оскільки в теплообміннику він дійсно ржавий і я з вами згідний що його очищення покращить теплообмін, але нажаль немає достатньо часу щоб розбирати котел! Щодо рушт, то вони там були спочатку а потім переробивши на газ стояли ... як ви написали: тепловий стальний акумулятор-перевипромінювача тепла... потім лише стальні пластини з цеглою, що дало невеликий ефект.
    Зараз на фото ви бачите що є до опалювального сезону хочеться зробити "запасний" варіант газу. спершу хочеться запустити котел а потім займатися модернізацією.
    Щодо герметичності секцій то з заводу вони булина стиках обліплені азбестом (це помітно по залишках) а вогнетривкою глиною...останньої є трохи в наявності тож хочу попробувати її використати + зварити металевий кожух...
    Ваша думка при тому що є наскільки ефективно він має працювати???

5. Voyutichi

Симпатии:
    8.914

в мого котла (як і у вашого) на фото не ржавчина (вона тільки зверху), а формовочна глина . ЇЇ шар від 1 до 3 мм. Це потрібно видалити, так як ця глина працює як термоізолятор.
    не гірше від дорогих брендових котлів.

6. guffi

guffi Майстер

Симпатии:
    99
    Автор, а ВИ вже запуcкали котел, чи ще ні?
    Мене цікавить як він себе поведе після розборки.взагалі мені щось якось страшнувато було б розбирати чавунні ребра. Я з алюмінівою батареєю не можу собі дати ради, тече зараза на заглушках, а останнім часом почала і на середині десь мокріти особливо коли не дуже холодно і я декілька раз на день то запалю то воно погасне. Тобто великі температурні коливання.

7. Батько

Батько Заслужений майстер

Симпатии:
    1.044
    guffi Вы что буквы пукаете???:-D:-D:-D
    прикольная опечаточка...:-Drofl;-)
    без обид!!!

8. mvs_fox

mvs_fox Новачок

Симпатии:
    0
    Трішки незрозуміло до кого питання...Я наприклад знаю що мій котел працював кілька років тому (десь біля 5-6) на газі, зараз я його перетягнув в котельню і хочу запустити на ТП. Як бачите врізали його неграмотно, але якщо він себе зарекомендує непогано, все виправлю...
    Щодо розбирання то можу сказати що це серйозна справа, між кожним ребром стоять прокладки і непрості, з простої резини невиріжеш, вже попитував на ринку, такого майже немає тому потрібно щось мудрувати або займатися пошуками, ні те ні інше мені не доснаги, тому якщо немає нагальної потреби я б його нерозбирав!

П. С. хіба ви хочете дійсно капітально модернізувати котел...тоді розбірка потрібна

9. Voyutichi

Симпатии:
    8.914

котел випробуваний стисненим повітрям. Плюс до того є досвід монтажу (правда не котла), тобто уявлення про вимоги до якості робіт.
    Та і нічого в тому котлові складного нема. Акуратно домотати прокладки і стиснути чотирма шпильками..
    Тнмпературні коливання не розкрутять шпильок. Я їх не остерігаюся.
    звичайний азсбестовий шнур (старий сантехнік навіть радив без уніпаку мотати).

Добавлено через 2 минуты 4 секунды
    там більше 60 градусів коливання не буде (від 20 С до 80С)

10. guffi

guffi Майстер

Симпатии:
    99
    А то трохи є (буквопукання).
    Я запитував у Воютичі, тому що він поки що тільки один хто так розбирав.
    А ще у мене є такі побоювання, що поки холодне зєднання то воно стоїть, а достатньо пару раз нагріти і остудити і починаються патьоки.З алюмінієвою батареєю так покищо і виходить.Зимою сухо, літом протікають заглушки, а весна то взагалі може і по середині підмокріти. Весною і осінню, коли температура плюсова підпалюю зранку і ввечері тобто виходить що система за добу два рази нагрівається і відповідно остиває. Значить метал теж дихає( розширюється, звужуєтья) всякі паклі, герметики, прокладочки ітд.. то зжимаються то відходять і врезультаті моя батарейка(яка зроблена напевно з незовсім якісного алюмінію) починає підмочувати мою репутацію майстра сантехніка.

Поделиться этой страницей