Модернізація КЧМ

Тема в разделе "Твердотопливные котлы", создана пользователем Voyutichi, 17 дек 2009.

1. Voyutichi

Voyutichi Модератор Команда форума

Симпатии:
    8.914
    Відповідь: Re: Модернізація КЧМ

хороша підбірка матеріалів!:vo:

2. Vovan

Vovan Інженер

Симпатии:
    506
    Re: Відповідь: Re: Модернізація КЧМ

Спасибо, стараюсь.. Вот чичас подбираю материал о нетрабиционной энергетике (солнце, ветер, вода, грунт и т.д.);-)

3. Андрійй

Андрійй Новачок

Симпатии:
    2

Добрий день. Маю КЧМ, який працює виключно на дровах (паралелбно до газового), для економії газу. У мене одне питання. Чи є можливість збільшити камеру для закладки дров? Дякую.

Igor1985 нравится это.
  4. Voyutichi

Симпатии:
    8.914
    Відповідь: Re: Відповідь: Re: Модернізація КЧМ

Потрібно добавити секцій. Взагалі, про переробку КЧМ, з перших постів можна прочитати про переробку котла. Якщо би я кардинально хотів переробити котел - я би перероблював фронтову стінку. Можете піти таким шляхом.

5. Андрійй

Андрійй Новачок

Симпатии:
    2
    Є така задумка, примурувати перед котлом камеру для дров з верхньою загрузкою, зняти нижні дверцята. Таким чином вогонь попадає в металеву камеру, а дрова по мірі горіння знижуються. Пояснив як міг.

1 человеку нравится это.
  6. Voyutichi

Симпатии:
    8.914
    Відповідь: Re: Модернізація КЧМ

мурувати не потрібно, краще робіть у металі, прикрутіть на шпильки до котла.

Добавлено через 49 секунд

Добавлено через 6 минут 59 секунд
    вони то самі не схочуть так гарно посуватися, потрібно щось у вигляді попихача приробити.

Добавлено через 3 минуты 9 секунд
    а ідея дуже добра, матиму її на увазі, може і до свого щось подібне прилаштую.

7. Андрійй

Андрійй Новачок

Симпатии:
    2
    Модератор, якщо можете передзвоніть 067 4232575,0504485486, Андрій (я Вас переберу)

8. Vovan

Vovan Інженер

Симпатии:
    506
    А Ви не боїтесь, що полум'я може поширитись на вашу "подачу" дров?
    Можливо не повністю зрозумів схему добавки до котла:-[

9. mvs_fox

mvs_fox Новачок

Симпатии:
    0

Ось такі тези мене зацікавили. Дякую за відповідь!
    Наскільки я зрозумів гідравлічна обв'язка це паралельне підключення обох котлів для підтримання сталої температури в системі.
    Щодо герметичності КЧМ то я помітив що він "звітиться" як порадите герметизувати котел без розбирання на секції та чим його утеплити (оскільки заводського кожуха немає).
    І останнє як можна захистити дах від "кислих опадів"?

10. Voyutichi

Симпатии:
    8.914
    Відповідь: Re: Відповідь: Re: Модернізація КЧМ

все залежить від того, які можливості ви маєте. Можна піти моїм шляхом (дещо спростивши) - зварити каркас навколо котла, обшити жерстю і закласти між нею і котлом базальтову вату (натрамбувати). Я свій каркас робив розбірним, ви можете для спрощення зробити нерозбірним.
    Можете обмурувати.

я би не захищав, а вибрав би відразу стійкий. Стійка до кислот кераміка, бітум і азбестно-цементний шифер (можливо і не так сильно). щодо захисту металу - тут спитайте виробників-продавців даного виду покриття. Я планую малювати цинкований дах фарбою.

Добавлено через 2 минуты 35 секунд
    без розбирання ви його не почистите всередині. (хіба що ваш котел не потребує чистки від формовочної землі). Погортайте тему..

Поделиться этой страницей