Модернізація КЧМ

Тема в разделе "Твердотопливные котлы", создана пользователем Voyutichi, 17 дек 2009.

1. юриййй

юриййй Заслужений майстер

Симпатии:
    1.288
    Re: Відповідь: Re: Відповідь: Модернізація КЧМ

Ви бачили цей ланцюжок. Я впевнений, що якщо я на ньому повисну, то він витримає декількох мене.

2. Voyutichi

Voyutichi Модератор Команда форума

Симпатии:
    8.914
    Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: Модернізація КЧМ

та нехай. Тільки зусилля міряється вага/плече. Якщо плече замовчується, то розуміється, що плече рівне 1 метр. Попробуйте перевірити, скільки може підняти ричажок?

3. yarek

yarek Бригадир

Симпатии:
    188
    Ну що хлопці я частково закінчив модернізацію свого КЧМа, вірніше сьогодні пустив його в експлуатацію. Чому частково тому що, ще не поставив терморегулятор і все ж таки буду його обмуровувати. Топив дровами. Скоро прогрів систему. Одним словом я задоволений. Правда дров горить багато, треба шукати якусь альтернативу.

4. Voyutichi

Симпатии:
    8.914
    Відповідь: Re: Модернізація КЧМ

а зробити металічний каркас, заповнити ватою і обшити цинкованою бляхою? Як варіант без мурування..
    а фото модернізованих вузлів можна подивитись?

5. guffi

guffi Майстер

Симпатии:
    99
    Багато дров, а ви уявіть що буде зимою:-D
    Треба ще побавитись з різними дровами. Обрізки пилорамні, паркетні скоро згоряють але швидко піднімають температуру порівняно з грубо наколеними дровами. Чим більший кусок деревини тим довше горить. Те саме стосується і вологості, знайомий лісник заготовляє багато дров, бо на халяву і вони в нього не використовуються за сезон. Так на наступний рік він змочує дрова коли закладає на ніч тому, що сухі одразу розгоряться і можливий перегрів. Хвойні породи теж скоро перегоряють, бук, граб, дуб горить майже в два рази довше ялини. прикольно горить модрина суха, там багато смоли приємний запах і потріскує як в каміні.

Багато людей(особливо прадавці тп котлів) стверджують що КЧМ не економний, застарілий, не зручний. Але після того як брата знайомий поставив чавунний Viadrus u22 на 25 кВт і теж палить машину дров на місяць я вже перестав так сумніватись в свому котлі. Пізніше бачив роботу будеруса 32, так він зараза вимагає ідеально сухих дров, а ще німець хоче мірно порізані дрова бо він бункерного типу і якщо не так положив деревяшку то паливо зависає і котел гасне в розквіті сил.
    Тому для себе визначив що КЧМ не такий вже і поганий котел тим більше, як слушно зауважує автор, можна рахувати що котел дістався на халяву.

Тарас-NS, yarek и Voyutichi нравится это.
  6. yarek

yarek Бригадир

Симпатии:
    188
    Re: Відповідь: Re: Модернізація КЧМ

Все ж таки буду обмуровувати, для мене це дешевше буде коштувати.Цегла в мене є жовта глина теж.
    Виставляю декілька фото.

Вложения:

• DSC08823.JPG
      DSC08823.JPG
      Размер файла:
      69,5 КБ
      Просмотров:
      1.237
    • DSC08824.JPG
      DSC08824.JPG
      Размер файла:
      49,4 КБ
      Просмотров:
      1.315
    • DSC08825.JPG
      DSC08825.JPG
      Размер файла:
      59,6 КБ
      Просмотров:
      1.139
    • DSC08826.JPG
      DSC08826.JPG
      Размер файла:
      85,6 КБ
      Просмотров:
      1.161
  7. Васильсабо

Васильсабо Майстер

Симпатии:
    36
    Відповідь: Модернізація КЧМ

Бачу алюмінієву гофру на котлі.В мене на ТП Будерусі згоріла за один сезон.

8. yarek

yarek Бригадир

Симпатии:
    188
    Сьогодні під вечір розпалив котла в друге.Почав експериментувати з дровами.Спочатку топив сухими. За годину вода була 50 градусів(термометр стоїть на газовому котлі.Газовий котел ніколи не міг нагріти воду до 50 гр.за 1 год.система в мене стара 400літрів води,тепер ще прибавилось у КЧМі).Потім почав підкидати сирих букових крупно-колотих дров,все в порядку.Горіння регулюю заслонкою що на комині котла.При повністю відкритому комині в котлі аж гудить і траскотить.

Добавлено через 2 минуты 59 секунд
    Так я це знаю що вона скоро згорить,пізніше буду робити димохід з бляхи.

9. Voyutichi

Симпатии:
    8.914
    Відповідь: Re: Модернізація КЧМ

я купив гофру з нержавійки.. Може спробуєте собі? В Епіцентрі продавались, десь 130 гривень..
    А циркуляційний насос біля газового котла?

10. yarek

yarek Бригадир

Симпатии:
    188
    Re: Відповідь: Re: Модернізація КЧМ

За інформацію по гофрі дякую.Насос врізаний на виході з газового котла.

Поделиться этой страницей