Модернізація КЧМ

Тема в разделе "Твердотопливные котлы", создана пользователем Voyutichi, 17 дек 2009.

1. bus

bus Підмайстер

Симпатии:
    5
    Яка ціна?

2. bodros

bodros Підмайстер

Симпатии:
    6
    В інеті глядів там 440грн.
    А я віддам за 390грн.

3. Voyutichi

Voyutichi Модератор Команда форума

Симпатии:
    8.914
    Відповідь: Re: Модернізація КЧМ

а де можна почитати-побачити цей регулятор? Може фото причіпите?

4. bodros

bodros Підмайстер

Симпатии:
    6
    З фото проблема - регулятори на дачі!
    можу запропонувати до вашої уваги марку: Honeywell FR124-3/4A
    Ціну можна подивитися на сайті офіційного представника в Україні - "Хоневелл Україна" в каталозі на 40-ві сторінці!!!

5. Voyutichi

Симпатии:
    8.914
    Відповідь: Модернізація КЧМ

ось тут вигляд регулятора http://www.suntec.su/zapchasti_dlya_teplovoiy_avtomatiki/fr124_34a_2010-1-17-47-18.htm

Добавлено через 2 минуты 41 секунду
    bodros, в мене просьба до вас, як до власника такого регулятора: можете випробувати зусилля, яке розвиває цей регулятор (у Нм). Хочу поправити (якщо вдастся) щибери у своєму КЧМ, щоб їх можна було совгати тим регулятором.

6. bodros

bodros Підмайстер

Симпатии:
    6
    Регулятор температури горіння FR 124 відкриває або зачиняє повітряну засувку котла і тим самим збільшує або зменшує надходження повітря для горіння.
    Для встановлення на твердопаливному котлі згідно з DIN 4751.

Матеріали Корпус та обертова ручка для налаштувань з високоякісного пластику, латунний занурювальний сенсор температури, ланцюг з нікелірованої сталі.
    Тип середовища вода або водо-гліколева суміш згідно з VDI 2035
    Максимальна робоча температура 115 oC
    Назва обладнання Діаметр з`єднання G3/4", довжина ланцюга 1 м
    Додаткова інформація Температура налаштування 30 to 90oC

Добавлено через 7 минут 45 секунд
    Voyutichi, мушу вас розчарувати. Ближчим часом навряд чи вийде це зробити. Регулятори на дачі, йдуть свята, на дачі вже буду по святах!!! Тоді і виміряю зусилля!!!
    Радий буду Вам допомогти!!!

1 человеку нравится это.
  7. guffi

guffi Майстер

Симпатии:
    99
    Коли я в другому будинку робив опалення на навісний котел то притягнув майстра і показав йому КЧМа той так подивився, подивився і теж порадив його обладнати регулятором тяги, я чомусь не придав цьому значення. але тепер думаю що можливо мені пригодиласяб така штука. Наприклад коли закидуєш дрова останній раз на ніч то завжди кладеш під завязку, щоб довше горіло. Виходить така ситуація, що зпочатку майже закіпаєш, батареї сильно нагріті, а десь через півтори дві години вже 50 градусів і починає працювати газовий котел. Напевно є сенс пробувати розтягнути пікову потужність хочаб на 30-40 хв.

Добавлено через 28 минут 20 секунд
    Давно не переглядав тему, а сьогодні подивився.
    Правильно зроблено:
    почищена середина 1 (хоча розбирати секції я би боявся)
    зварений кожух, зовнішня термоізоляція (я підозрюю що все буде акуратно зроблено і гарно помальовано), в мене ізоляції не має тому котельня-підвал найтепліше місце в хаті. Це 2
    Ящик на попіл це просто казка якщо на дровах то витрушвати раз на тиждень, а може і рідше. ЦЕ 3
    Тепер що ще можна буде робити терморегулятор (і я ще думаю попробувати зробити таку функцію, як захист від перегрівання. Тобто коли більше 90 включається змієвик і охолоджує систему. в мене дуже часто бувають перетопи.)
    Для економії за котлом приробити якийсь "економайзер" звучала ідея про сотку трубу але я думаю пропускної здатності труби не вистачить. Забється тяга.

8. юриййй

юриййй Заслужений майстер

Симпатии:
    1.288
    Коли буде терморегулятор Ви забудете що таке закипання котла.Але необхідно приділити певної уваги його настройці.Я купляв якийсь чешський у Харкові в магазині РОСС на барабані за 280 грн. півроку назад.Брав два , обидва працюють.

9. юриййй

юриййй Заслужений майстер

Симпатии:
    1.288
    Re: Відповідь: Модернізація КЧМ

В мене чеський регулятор тяги Regulus RT3.В технічних даних написано, навантаження на цепочку 100-800 г.

10. Voyutichi

Симпатии:
    8.914
    Відповідь: Re: Відповідь: Модернізація КЧМ

це характеристика міцності ланцюжка. Потрібно знати зусилля, яке ровиває штанга регулятора. Якщо можете - відчепіть ланцюжок від дверки і причепіль його через пружинну вагу до чогось нерухомого так, щоб ланцюжок був натягнутий. Потім необхідно нагрівати терморегулятор і дивитись, які покази будуть на вазі в залежності від температури. Бажано звести записи у таблицю.
    Заміряти відстань на штанзі від ланцюжка до терморегулятора.
    Зробивши такі виміри, ми знатимемо точну характеристику зусилля, яке розвиває теплорегулятор в залежності від температури. Що нам це дасть? Ширші можливості щодо конструкціїї регулятора допливу свіжого повітря.
    А тепер думка щодо організаціїї довготривалого режиму спалювання у КЧМ.
    При розгляді конструціїї КЧМ я дійшов до думки, що регулювати дополив свіжого повітря нижніми дверцятами не ефективно. Допливу заважатиме паливо, акеє в котлі, Повітря нерівноміно поступатиме у зону горіння. Найбільше його буде біля дверок, отже в дальню зону спалювання (біля задньої стінки котла) воно поступатиме з недостачею. Там відбуватиметься неповне спалювання паливних газів. Надія, що так не буде, оскільки доплив буде через рушти, не є оптимістичною. Рушти мають забитися десь при спалювання 50% завантаженого палива. Отже необхідно створити ще один канал подачі повітря у зону горіння. Я попробував розсвердлити отвори між секціями на рівні 20 см над руштами. Доступ до цих отворів буде і при повністюзібраній обшивці.
    Регулювати допливом свіжого повітря у зону під рушта і у ці отвори буду штатними боковими шиберами, які були у конструкції мого КЧМ. Я їх вирізав зі старої обшивки, порихтував і прикрутив на раму обшивки. Але, як і все, що совгається, ті рушта мають опір рухові. Тому мені необхідно знати зусилля терморегуляторра. Якщо воно виявиться недостатнім для моїх шиберів - організую для них додаткові маятникові кришки, якими вже точно зможе рухати терморегулятор.

Поделиться этой страницей