Модернізація КЧМ

Тема в разделе "Твердотопливные котлы", создана пользователем Voyutichi, 17 дек 2009.

1. zuz

zuz Стажер

Симпатии:
    2
    На жаль фото загрузити не можу.Чумодан у мене правда цікавий,він мае 7 секцій,при розмІрах ВхШхГ=80х50хз5см,глибина топки40см висота38см ширина22см,вІдвІд диму бІля загрузочноі дверцяти,потІм по такому тунелю із секцІй проходить до димоходу в задній секціі котла.Як по мені,то цей котел для вугілля просто чудовий,а для дров не дуже.Вчора прикрив трубу до мінімуму,то в топці появився конденсат.

2. Олег Лайт

Олег Лайт Стажер

Симпатии:
    3
    Доброго дня.Маю котел КЧМ,незнаю його потужності.Можливо,хтось підкаже що це за котел і яка в нього потужність.Чи буде достатньо його для обігріву площі 150 кв.м. 20171106_153053.jpg 20171106_153108.jpg 20171106_153136.jpg 20171106_153150.jpg

Piter_Pen и Алекс Иваныч нравится это.
  3. Piter_Pen

Piter_Pen Стажер

Симпатии:
    9
    Ну потужність визначити в таких котлах ну я чесно не знаю як можна тай взагалі якщо якось можна.А 150 це загальна чи та що опалюється.Правда він у вас такий смішний з трьома секціями.В мене 6 секцій але дрова з торфом переважно посередині секцій 5 займають і знизу трошки торф тліє.Попробуйте ще секцію дві докупити бо на трьох місця трохи мало хіба більше половини паливом пакувати.Тай тут у всіх кчм великі як я замітив таких маленьких не було ще здається.Я бачу ви вже секції герметиком замазали і різьби напевне нарізали.Якщо маєте можливість то підключать і пробуйте навіть без байбаса як воно гріти буде.

4. Олег Лайт

Олег Лайт Стажер

Симпатии:
    3
    Привіт. Він взагалі був двох секційний. І в сусіда стоїть такий (дві секції) каже що його вистачає (тобто температуру наганяє 80градусів) тільки тре вночі докидати дров. Будинки практично однакові. Я добавив одну секцію, сердину почистив, як писали на цьому форумі ( від формовочної землі) ущільнив низ та боки котла( на фото видно) в планах ще утеплити і обшити. Ще добавив трубки для дожигу вторинних газів, не знаю чи будуть вони працювати. Хотів би знати, хоча б приблизно його потужність. 150 кв.м то загальна площа будинку. Якщо добавляти секції, то це все тре перероблятиO=-. Добавити Дві секці чи небуде забагато.??

Piter_Pen нравится это.
  5. Piter_Pen

Piter_Pen Стажер

Симпатии:
    9
    Ну якщо загальна то опалювальна менша напевне.Отеплити це обовязково бо я без мінвати до 40 ледве розігнав.Ну я не кажу що три мало може і вистачить просто сусід твій напевне під сам верх двовами пакує.Та потужність думаю більше 12 не буде то точно.А фото труб допалки покажи як робив.А так в таких випадках треба все тестувати як воно буде працювати.Я свій теж спочатку кочигарив просто навіть без насоса а вже як він себе показав добре почав його доробляли.

6. Алекс Иваныч

Алекс Иваныч Прораб

Симпатии:
    426
    У меня есть паспорт от КЧМ(литва), очень похож. Разница в нижней части(там где зольник). Мощность 5-ти секционного котла(2-е крайних и 3-и средних секции) - 18 квт. Но не надо забывать ,что это угольный котел. Дровами топить конечно можно,но есть большие недостатки: 1.маленькая топка,как следствие - часто подкидывать дрова. 2. на дровах плохой теплосьём -температура дымогазов легко за 400 грд. На ваш дом должно хватить . Желаю успехов.

Piter_Pen нравится это.
  7. Олег Лайт

Олег Лайт Стажер

Симпатии:
    3
    Напевно таки доставлю одну, а може дві секції, краще зараз переробити, а ніж потім коли зроблю утеплення і кожух на ньому. Взагалі планую палити вугіллям. На рахунок сусіда, то він в дійсності закладає топку під сам верх і ще в нього нема циркуляційного насоса. В мене зараз система природньої циркуляції з добавленим бойпасом гріє чудово, але котел газовий (виходить дороге задоволення). Хочу добудувати котельню, в неї поставити кчм і тепло акамулятор (планую 1000 літрів).на рахунок димо газів 400°С, є ідея як з них зняти лишки температури, але то ще тре добре подумати. На рахунок дожигу газів, добавив дві трубки думаю добавлю ще дві, кисень зайвий в самій топці не буде, тим паче, що подаватись буде не під рушта, а безпосередньо в зону вогню.

Вложения:

8. Vodateplo

Vodateplo Підмайстер

Симпатии:
    15
    З паспорту КЧМ-2 Литва 20171107_150144.jpg 20171107_150207.jpg

Piter_Pen нравится это.
  9. Алекс Иваныч

Алекс Иваныч Прораб

Симпатии:
    426
    Так как планируете топить углем, я недобавлял бы еще 1-2 секции, хватит и 5-и которые есть сейчас. Правильно что хотите поставить ТА, если есть возможность делайте больше 1000 литров. Думаю на ваши 150 квадратов надо мин. 1500 литров. У меня кчм самый маленький (4 секции)+ ТА 777литров . Общий литраж примерно 900 литров, площадь примерно 70 метров. Растапливаю дровами , потом загружаю 12 литровое ведро угля- этого хватает чтобы нагреть ТА верх90-95 низ 80-85. По такой погоде как сейчас этого хватает на сутки.

10. Piter_Pen

Piter_Pen Стажер

Симпатии:
    9
    На рахунок останнього це дійсно так дровами можна розігнати ,а далі істинне призначення чавуняки на відміну від сталевих котлів це торф і вугілля торф смердить але дітько з ним, а вугілля не дуже хочу бо там ті гази ще гірші.А на торфів пів поляндії сидить.То по ваших паперах мій 6-ти секційний має напевне тоді 40 кВт.
    --- добавлено: 7 лис 2017 у 21:23 ---
    Вугілля це добре але вентеляцію і комин треба мати дикі.Пробуйте торф я дійсно зацінив правда смердить(вугілля теж в принципі) ,але від дров набагато продуктивніше може вам на 3 секції і торфом якраз буде добре.В мене теж кчм в парі з Данко газовим коли тухне Данко на 45 стоїть і в 5 пів 5 до 7 газ калатає, а так то розпалюю дрова а коли прогорять дві загрузли фігачу торф він і тліє.Але вже кажу тяга має бути звірська бо торф тільки тліє і хоче щоб його тягнуло це в принципі і вугілля стосується.Якщо котельню будувати будете з весни то просто зимою кчм робіть або на природною циркуляцію підключать в котельні і так тискова система буде.А акумулятор це штука я знаю сам планую але часу трохи нема я ще бойлерами комбінованого не підключив бо попаяти а ще старі труби порізати.Все залежить чи ви маєте час.Хоча якщо ви варите добре то зваріть мінімальний байпасу а насос і все решта і так в новій котельні знадобляться.Я теж з своїм не спішу якщо зарекомендували то можна в нього далі щось в кладати акумулятор докупити газовий на металом здати.

Последнее редактирование модератором: 15 ноя 2017

Поделиться этой страницей