Модернізація КЧМ

Тема в разделе "Твердотопливные котлы", создана пользователем Voyutichi, 17 дек 2009.

1. Kvasha15

Kvasha15 Майстер

Симпатии:
    34
    На цей раз спробував закинути відро вугілля і отримав таке горіння в топці.

2. satok

satok Майстер

Симпатии:
    54
    Дуже подобається Ваша модернізація,ще мені сподобалася така модернізація https://krainamaystriv.com/threads/25615/
    подивившись на ці модернізації і ще перечитавши теми пана Анатолія Кононенка,також подивився на креслення котлів Віадрус Ю32 і Лігнатор,я цього літа планую зробити так КЧМ по типу Віадрус Ю32.jpg
    Але ще не придумав як завести ВП.
    --- добавлено: 19 бер 2016 у 19:36 ---
    І ще треба докупити 3 секції,бо дві піде під виготовлення камери допалювання димогазів.

Последнее редактирование модератором: 27 мар 2016
    Алекс Иваныч нравится это.
  3. Kvasha15

Kvasha15 Майстер

Симпатии:
    34
    Також дививсь на свою топку і думав зробити щось подібне як на вашому малюнку, але в мене місця немає де це все зробити. Ні в котлі для нової перегородки, ні на кухні для більшого котла:). Можливо пізніше все таки наважусь зробити котла, як в Анатолія Каноненка і котел ставитиметься в окремому приміщенні. КЧМ мені подобається, от тільки б ще процес горіння розтянути. А то максимум на годину хватає закладки. Вся закладка займається, одразу багато тепла, до батарей не доторкнутись і в хаті жарко. А по три полінця не завжди є можливість сидіти і підкидати. Трішки б вирішила проблему буферна ємність, теплоакамулятор, но також немає в домі де її поставити.

satok нравится это.
  4. satok

satok Майстер

Симпатии:
    54
    А не пробували топити проти тяги,тобто розпалювати зверху?
    --- добавлено: 19 бер 2016 у 21:10 ---
    В мене при -26 ставало на 3 години дров,не розумію як у Вас згоряє за годинуO=- це якщо з низу вверх,проти тяги не пробував.
    --- добавлено: 19 бер 2016 у 21:12 ---
    Може у Вас якийсь дикий підсос повітря?

5. Kvasha15

Kvasha15 Майстер

Симпатии:
    34
    Повітря даю так, щоб диму не було з труби, но відкриваю трішки. Все згорає в котлі, менше сажі. Дуба на 1,5 години максимум. Закладка на половину топки котла десь виходить. Хотя всеодно скільки не ложи час горіння майже той самий, тільки температура в системі різна буде. Шибер відкритий на всю завжди. Якщо прикрити, то з'являється запах горіння дерева в приміщенні, що не приємно нюхати увесь опалювальний період:). А повітря знизу топки чуть приодкрив і котел аж гуде.

satok нравится это.
  6. satok

satok Майстер

Симпатии:
    54
    як закрити ПП і ВП котел тухне чи горить?

7. Kvasha15

Kvasha15 Майстер

Симпатии:
    34
    тухне і димить. трішки відкрити, горить, мало тепла, і більше димить. Но основна деревина ясокор. Може через це і димить сильно. А дим це паливо в трубу.

8. satok

satok Майстер

Симпатии:
    54
    Я зрозумів !!
    У Вас не має ні якого регулятора тяги ,так?
    Ну тоді зрозуміло чому у Вас так мало горить,ставте механічний і час горіння розтягнете на довше.

9. Kvasha15

Kvasha15 Майстер

Симпатии:
    34
    Регулятора немає. Я думав поставити, но в мене в системі 300 л. води, батареї чугунні. От нагріється вся система, перекриє регулятор повітря і так буде перекрите мінімум півгодини десь. Це в мене в топці більше диміти буде ніж горіти. Чи може я помиляюсь? В інтернеті пишуть, що час горіння збільшиться на 20%, а це в моєму випадку всього +15 хв. А 3 години щоб горіло не витяну ніяк. Я і планував ставити механічний регулятор на наступну зиму, от тільки не знаю чи буде від нього хороший відчутний ефект. Хотя якщо гарно загерметизувати і повітря не попадатиме в топку, то і диму не повинно ж бути? В мене стандартна заслонка КМЧ-2, а вона така погана. Погано і регулювати і мабуть пропускає потроху повітря. Я раз закрив був заслонку, а потім відкрив через 10 секунд, то так жахнуло в топці, що аж ноги притрусило золою з зольника)))) Отже вогнище тухне.

Последнее редактирование: 19 мар 2016
    satok нравится это.
  10. satok

satok Майстер

Симпатии:
    54
    Якщо не хочете щоб тліло,то у Вас вихід один - теплоакумулятор,зробити 3-4 протопки на повній потужності ,зарядити і насолоджуватися теплом.

Поделиться этой страницей