Модернізація КЧМ

Тема у розділі 'Твердотопливные котлы', створена користувачем Voyutichi, 17 гру 2009.

1. vodolej

vodolej Новачок

Повідомлення:
    9
    Симпатії:
    1
    Voyutichi. Появились у меня мысли по переделке КЧМ. 1.Если перевернуть секции на 180*. По предварительным промерам поперечные трубы станут по уровню колосников. Сверху можно положить другой колосник, который можно заставить поворачиваться на центральной оси.2.Возвратную трубу подключить не к передней стенке,а к первой секции.Верхний патрубок 1-й секции заглушить.Таким образом высвободим переднюю стенку и можем делать с ней что угодно: устанновить новые дверки большего размера, без каких либо трудностей сделать зольный ящик,увеличится обьем топки за счет убирания вниз поперечных труб секций.

2. Мирослав

Мирослав Заслужений майстер

Повідомлення:
    4.206
    Симпатії:
    4.272
    Адреса:
    м. Ужгород
    Re: Відповідь: Модернізація КЧМ

Так, напротязі п'яти років у нас КЧМ працював на вугіллі, в штатній комплектації. Потім було знято рушти і нижні дверці і на їх місто встановлено АПОК-1. Вугілля використовували суміш сілеського і антрациту, благо і той і другий сорт тоді у нас на топливному складі можна було купити (правда, по наряду з міськвиконкому). Сілеське швидше і сильніше розігрівалося, антрацит горів довго.

3. Voyutichi

Voyutichi Модератор Команда форуму

Повідомлення:
    16.120
    Симпатії:
    8.914
    Адреса:
    м. Самбір
    Відповідь: Модернізація КЧМ

маєте на увазі повернути на 180 по вертикалі? Але від цього об"єм грубки на зміниться.. Ящик для попелу - ви хочете розмістити його в котлі, між поперечними і вже тепер нижніми ребрами?
    Свіжа думка..
    На рахунок першої секції, тієї, на якій дверцята. Я вже думав над її заміною на стальну. Зварити самому, попередньо продумавши як можливий варіант з вбудованим піролізним пальником. Щось подібне до зображеного на фото на першій сторінці теми. Але з тим почекаю, спочатку хочу запустити котел у заводській комплектації..
    Вчора працював з котлом. Поставив котел на ролики (щоб можна його відсунути від стіни при потребі). Поставив повітряні шибери. Шибери взяв штатні, які були у котлі. Трохи їх порихтував, шоб були щільніші і легше совгались. Бо заводський "тюнинг" цих шиберів бажав кращого..

4. Voyutichi

Повідомлення:
    16.120
    Симпатії:
    8.914
    Адреса:
    м. Самбір

Це фото роликів. Ролик складається з відрізку 3/4" труби, всередини дві гайки на М12, в які вставлена вісь із прутка Ф10 мм. Все це зварено у нерозбірну конструкцію. Ролик у рамі закріпив кусочком привареного дроту Ф3 мм [​IMG]

Вкладення:

5. vodolej

vodolej Новачок

Повідомлення:
    9
    Симпатії:
    1
    Я то к чему завел этот разговор.Имею на даче печь камин "Олсберг".С виду обычная буржуйка.Имеет две герметичных дверки.Нижняя дверка закрывает ящик для золы и запальник.Верхняя-загрузка дров.Обьем небольшой-8-10 поленьев длиной 25см. Волей судьбы с января прошлого года пришлось жить на даче. Дров в запасе не было,денег тоже. Привез ЗИЛ-130 разных дров не очень хороших.Сырые.гнилые и т.д.
    На растопку использовал запас сухих.Площадь дачи 25 кв.м.Потолки 2,2м.Печь у меня не выключалась 3 месяца.Температуру держал 20*.Печь длительного горения,но от буржуйки отличается только тем,что имеет регулируемую заслонку и в топке сверху пластину из чугуна прямоугольного вида слегка изогнутую под не большим углом.Эта пластистина по бокам стоит на треугольных призмах и может качаться.Выход дымохода у печки сзади.Пластина стоит таким образом- задней частью закрывает выход дымохода оставляя зазор 1,5-2см..А передней перекрывает свод топки тоже с зазором 5-6см.

macs подобається це.
  6. Voyutichi

Повідомлення:
    16.120
    Симпатії:
    8.914
    Адреса:
    м. Самбір

Я так розумію, що ця пластина вверху грубки - свого роду "турбулятор", тобто призначена для запобігання "проскоку" гарачого повітря повз теплообмінник котла. Ніби притискає гарячі гази до теплообмінника. Так?
    Я планую поекспериментувати з таким турбулятором, але трохи пізніше, на робочому котлі. Також випробую пластину розмістивши її безпосередньо на паливі, тобто кладеться пластина на паливо, яке попередньо розгорілося. Пластина буде витримувати зазор між собою і теплообмінником десь 5-6 см. (щось на зразок Стропуви, але у спрощеному варіанті).
    А поки що показую фото повітряного шиберу і додаткових отворів для подачі вториного повітря. Отвори зробив емпірично. Якщо їх площі буде замало - то є можливість потім їх розширити. Якщо вони будуть заважати горінню - заліплю герметиком.[​IMG]

Вкладення:

7. Мирослав

Мирослав Заслужений майстер

Повідомлення:
    4.206
    Симпатії:
    4.272
    Адреса:
    м. Ужгород
    А нельзя ли поподробнее описать эксплуатационные характеристики (из практики) и устройство сего чуда мысли? Заинтересовало (есть летняя кухня без стационарного отопления)

8. yarek

yarek Бригадир

Повідомлення:
    629
    Симпатії:
    188
    Адреса:
    Буковина
    О це хороша ідея,а то я свій котел ломом перетягую при потребі.

1 людині також подобається це.
  9. Voyutichi

Повідомлення:
    16.120
    Симпатії:
    8.914
    Адреса:
    м. Самбір

І на завершення звіту - фото попільника. Зварив рамку з кутника 18, приставив до котла, по місцю приварив до рамки направляючі, по яких цей ящик буде ковзатись. Потім з цинкованої бляхи вирізав і вигнув короб, якмй прикріпив до рамки попільника. Вийшло майже задовільно.
    Ущільнюватиму попільник (передню рамку) віконним гумовим ущільнювачем. Але це згодом.
    [​IMG][​IMG][​IMG]

Вкладення:

1 людині також подобається це.
  10. vodolej

vodolej Новачок

Повідомлення:
    9
    Симпатії:
    1
    Так оно вроде и есть.Заслонка находится с боку.По форме правильный овал с гусиное яйцо.Управляется автоматом-имеется механизм из набора шестерен.К нему идет ось управления с градацией до 6 позиций и с задней стенки идет капилярная трубка типа как в холодильнике.Я так понимаю это и есть автомат.Думаю,что он работает также как и типовой регулятор на цепочке что не есть хорошо. Да кстати- Я не понял с вашим зольным ящиком- у вас есть отверстия между секциями?Если так,тот все равно надо герметизировать.

Добавлено через 1 час 5 минут 38 секунд

Поділитися цією сторінкою