Модернізація КЧМ

Тема в разделе "Твердотопливные котлы", создана пользователем Voyutichi, 17 дек 2009.

1. satok

satok Майстер

Симпатии:
    54
    Хлопці помагайте.
    Як вирубати насос і вентилятор коли вигоріли дрова в котлі?
    Не знаю як у пана wasya виходить щоб коли дрова вигоріли вентилятор виключився,в мене не виходить. Автоматика така сама як у нього,датчика полум'я(горіння) там не має.
    Пан wasya писав що йому не подобається логіка роботи механічного регулятора тяги,а тут по суті те саме:дрова вигоріли ,а турбіна дує і дує і тим самим вихолоджує котел.
    Які в кого ідеї?
    Я думав встановити ще термостат димових газів,і через нього включити автоматику,тобто вигоріли дрова,термостат вирубав автоматику а разом із цим насос і дуйку . Але : заводського кусає ціна і думаю чи не зашкодить це автоматиці.
    Чи не пробував хтось виготовити самостійно такий термостат?
    Дайте підказку.
    Дякую.

2. MORIS76

MORIS76 Майстер

Симпатии:
    32
    То же задавался таким вопросом. До завершения так пока и не довел (обвязку схемы не доделал), но *датчик* реагирует на наличие пламени и жара в топке. Изготовил из биметаллической пластины (взял с датчика пламени газовой автоматики) и микровыключателя (предполагал коммутировать нагрузку с помощью реле).

Вложения:

• IMG_7935.JPG
      IMG_7935.JPG
      Размер файла:
      154,5 КБ
      Просмотров:
      102
    • IMG_7936.JPG
      IMG_7936.JPG
      Размер файла:
      143,2 КБ
      Просмотров:
      97
    satok нравится это.
  3. MORIS76

MORIS76 Майстер

Симпатии:
    32
    Для -satok- . Управление насосом отдельно с помощью термостата на фото. Отрегулирован на включение циркуляционного насоса при температуре в котле от 40-45 градусов

Вложения:

• IMG_7934.JPG
      IMG_7934.JPG
      Размер файла:
      133,1 КБ
      Просмотров:
      101
    satok нравится это.
  4. marlutsk

marlutsk Майстер

Симпатии:
    25
    http://olx.ua/obyavlenie/termoregulyator-nagrev-IDc2sBP.html купив таку штуку і усі питання зникли. Працює уже 2 сезон нарікань немає і дуже зручно Правда купував по 70 грн уже подорожав

Надіслано від мого TAB730, використовуючи Tapatalk

5. express150

express150 Прораб

Симпатии:
    313
    @satok, посмотрите на механический термостат на управление циркуляционным насосом. есть накладного типа, крепятся к трубе. можно регулировать температуру включение, выключения

6. SashulkaB3

SashulkaB3 Майстер

Симпатии:
    58
    Зварив я приставку нарешті, ще є масса всього що необхідно доробити в ній, а це подача повітря, наставний бункер, перехідна рамка кріплення.
    Скажу відверто, якість горіння дров в котлі просто суперова, ніякі стандартні заводські піддувала не зрівняються, навіть якщо в приставці не палити то всеодно подача повітря через цю приставку просто міняє роботу котла.
    Якщо ж палити котла виключно приставкою, без загрузки дров в котел то треба в середину ставити різного роду розсікачі що буду теж робити, але то згодом. Наразі палю як є, чекаю суботи і знову в путь - доробляти.
    Хто запитає на скільки довше горить то скажу таке, якшо якість горіння висока, то і кількість дров спалених буде менша, а час то таке, у мене для часу є газ, а дрова то у вільний час.
    Зображення1551.jpg Зображення1509.jpg Зображення1528.jpg Зображення1530.jpg Зображення1531.jpg Зображення1532.jpg Зображення1533.jpg Зображення1534.jpg Зображення1535.jpg Зображення1536.jpg Зображення1537.jpg Зображення1539.jpg Зображення1540.jpg Зображення1541.jpg Зображення1542.jpg Зображення1547.jpg Зображення1548.jpg Зображення1549.jpg

Последнее редактирование модератором: 28 дек 2015
    satok и Voyutichi нравится это.
  7. Voyutichi

Voyutichi Модератор Команда форума

Симпатии:
    8.914
    @SashulkaB3, і що, диму-кіптяви нема у приміщення? За один раз паління мало досвіду. Давайте репортуйте інформацію впродовж цьогорічної експлуатації, цікаво..

8. SashulkaB3

SashulkaB3 Майстер

Симпатии:
    58
    Диму і не буде, це ж рокет стов свого роду, під його ж і роблю все.
    Поки робив собі то знайшов ось це:

Подібне буде і в мене, горить куди краще звичайного режиму і головне економно.

Voyutichi нравится это.
  9. Voyutichi

Voyutichi Модератор Команда форума

Симпатии:
    8.914
    по відео: це просто нарощення площі теплообміну котла шляхом винесення вогнища за межі конструкції котла. У майстра на відео дрова просто супер, але якщо говорити про двократну економію - то це нічим не підтверджено, теоретично "на око" - це видавання бажаного за дійсне.
    В мене так само гарно горить, якщо відкрити нижні дверцята. На рахунок "не димить" - це неправда. На відео видно, що полум'я "завертається " у приміщення. Плюс до того, шахта вся у дьогті, а це означає наявність газогенерації у шахті з відсутністю можливості спалити цей генерований газ зі всіма шкідливими наслідками. Це дуже погано, скоріше всього зводить нанівець всі ніби переваги цієї доробки. Другий плюс до всього - відсутність термоізоляції цієї шахти і її під'єднання до котла. Це означає тепловтрати в приміщення з котлом і швидке згоряння металу самого горну. Такий вузол повинен робитися керамічним, з утепленням, і обшиватися металом.
    Робити шахту треба за правилами котлобудування. Але в кінцевому ідеальному випадку ви прийдете до тієї ж конструкції котла, які зараз мають всі котли у продажі. Тому, якщо хочете понизити температуру диму (для чого?) - можна використати додаткові секції. Якщо нема секцій - тоді доробити теплообмінник на комин. Ще раз: заводська конструкція котла не потребує доробок, хіба що потрібно покращити виконання збірки котла або якість самих вузлів. Сама конструкція продумана і оптимізована для певної потужності. Всі інші доробки " щоб комин не гріло" беруться з бажання отримати з 20-ти кіловатного котла 40 кВт.

satok нравится это.
  10. SashulkaB3

SashulkaB3 Майстер

Симпатии:
    58
    @Voyutichi, погоджуюсь на всі 100. Вчора змінив думку і змушений був зняти цей апгрейд оскільки він не доопрацьваний і не видає бажаної потужності + вимога до вологості дров, треба тільки сухі, а в мене щас весь мотлох горить.
    Залишаю наразі так як є. А КПД підвисив як бачили за рахунок розсікачів.
    Проблема вся в тому, що я використав цю приставку як приставку - пальник, без отих як на відео газоходів, саме тому і така ситуація з недогрівом, а коли загружу повну топку котла дровима то горить і прогрівається лише передня частина дров і із-за цього немаєх отого стрибка в діаграмі при розігріві системи.
    Ну а саме головне то це те, що мої жінки не вміють розпалювати через цю приставку, а в основному палять вони, тому заради їх і через їх відсталість від прогресу я залишаю КЧМ таким як він є.
    Всетаки газ рулить.
    ПС. Шукаю заводську середню дверку до КЧМ4. Заявлена в о ел ікс за 500грн нова мене невлаштовує, цікавить б/у.

Вложения:

Поделиться этой страницей