Модернізація КЧМ

Тема у розділі 'Твердотопливные котлы', створена користувачем Voyutichi, 17 гру 2009.

1. satok

satok Майстер

Повідомлення:
    187
    Симпатії:
    54
    Адреса:
    Україна,Косівский р-н,Стопчатів
    переглянувши це відео ,я відказався від змієвика в ТА.Буду робити так.А взагалі в цього чоловіка дуже цікаві відео.

2. satok

satok Майстер

Повідомлення:
    187
    Симпатії:
    54
    Адреса:
    Тільки з чого Ви взяли що я використав баллон?
    Я описав докладно.

3. satok

satok Майстер

Повідомлення:
    187
    Симпатії:
    54
    Адреса:
    Вечір добрий шановне панство.
    Вирішив трохи переробити свою систему:
    1.Зняв обшивку з КЧМ щоб подивитися що там,бо не подобалось не контрольоване горіння(піддувало повністю закрите а котел розгорявся на повну,душив горіння шибером),а як прикривав шибер то дим валив з відусіль.зрозумів що як поставлю турбіну то нічого не доб'юся.В товариша підгледів на фірмовому котлі що як виключити турбіну дрова практично моментально тухнуть,тобто у випадку якщо вимкнуть світло ні якої біди не буде,дрова просто погаснуть.Захотів щоб було і в мене так.
    Шпари між секціями в деяких місцях були з палець ,а в одному місці дірка була як куряче яйце.
    Купив герметик Den Braven (власне з пошуків подібного герметика я і попав на цей форум:-[),
    герметик бомба,чисто такий після затвердівання як я бачив в магазині - на котлі "Віадрус".
    В діда в закромах знайшов кусок листового азбесту ,порізав його на стрічки і куском залатав ту велику дірку,попередньо щілини замазав герметиком.Коли він висох наніс ще й на азбест і проклеїв стики.
    Також бляхою яку поставив на герметик загерметизував камеру попільника.
    Зварив з квадратного профілю каркас і до каркасу приклепаю оцинковку.Попередньо утепляю котел мінватою.Думаю тепер буде герметично:vo:.
    2.Підняв ТА вище котла щоб була природня циркуляція.
    Прикріпляю фото виконаної роботи.

Вкладення:

Artyr reibert та Voyutichi подобається це.
  4. SashulkaB3

SashulkaB3 Майстер

Повідомлення:
    86
    Симпатії:
    58
    Адреса:
    м.Рівне
    Чому у Вас такі там шпарини? У мене на КЧММ 4 таких небуло, все настільки щільно що і нічим не герметизував, просто обтягнув ізовером і начіпив обшивку, все, котел холодний.

satok подобається це.
  5. satok

satok Майстер

Повідомлення:
    187
    Симпатії:
    54
    Адреса:
    а чи я знаю:-[
    та велика діра, то напевне він впав на ту сторону,бо була вм'ятина в обшивці.
    ну а інші ,то така якість підгонки.:mad:

6. satok

satok Майстер

Повідомлення:
    187
    Симпатії:
    54
    Адреса:
    Хлопці таке питання:
    Чи змінить щось ,якщо труби до КЧМ підключити по діагоналі ?,тобто подачу зверху спереді,а зворотку знизу ззаді.
    Бо щось мені так виглядає що вода циркулює по задній стінці:-[

7. marlutsk

marlutsk Майстер

Повідомлення:
    112
    Симпатії:
    25
    Скажіть якщо в дверцятах зробити дірку 15 діаметр івставити трубку з дірками для подачі повітря. Вона буде над дровами чи воно щось дасть. В сусідній темі є креслення котла де в дверках є дірка для вториного повітря

Надіслано від мого TAB730, використовуючи Tapatalk

8. Voyutichi

Voyutichi Модератор Команда форуму

Повідомлення:
    16.120
    Симпатії:
    8.914
    Адреса:
    м. Самбір
    Я розмірковував над цим. Якщо би передня і задня секції мали однакову потужність, тоді би був зміст в "діагоналі", а так як задня секція має більшу площу і біля неї більше жару, то є глузд у тому, щоб через неї йшло більше теплоносія. Підключення подачі і зворотки ззаду котла більш поавильне від діагонального

satok подобається це.
  9. Kvasha15

Kvasha15 Майстер

Повідомлення:
    30
    Симпатії:
    34
    В мене так і підключено. Все працює.

10. SashulkaB3

SashulkaB3 Майстер

Повідомлення:
    86
    Симпатії:
    58
    Адреса:
    м.Рівне
    Шось Ви мудруєте з підключенням, що з переду шо ззаду різниці немає. Котел це та ж батарея, просто в ній є джерело тепла, а чи це вогонь чи електро тена ріізниці немає в плані підключення, головне щоб нагніталка мала чим вертикальніший підйом. Я замітив що при сильному розгоранні котел підкипає, треба якось плавніше розганяти котел на дровах, газ з цим справляється саме найкраще.

Поділитися цією сторінкою