"Витрина" достижений Украины в сфере промышленности, экономики и информации.

Тема у розділі 'Курилка, болталка', створена користувачем tairov77, 3 тра 2016.

?

Украина в будущем

  1. промышленная страна

    9 голосів
    28,1%
  2. аграрная страна

    23 голосів
    71,9%
  3. свой вариант в комментариях

    3 голосів
    9,4%
Можна вибрати зразу декілька варіантів.
  1. sanykrimea

    sanykrimea Firewall Команда форуму

    Повідомлення:
    25.886
    Симпатії:
    82.186
    Украинские программисты – одни из самых умных и усидчивых в мире по данным платформы тестирования навыков Skillotron
    08.02.2018

    [​IMG]

    Компания DataArt изучила статистику платформы Skillotron, которую используют для тестирования навыков разработчики из 57 стран, и сделала вывод, что программисты из Украины — одни из лучших в мире в решении задач. В частности, высшие средние баллы в решении задач по программированию получают именно в нашей стране и Аргентине, вдобавок украинские разработчики готовы уделять задачам заметно больше времени.

    Несмотря на всемирное лидерство Java, JavaScript и C#, далеко не везде разработчики одинаково интересуются одними и теми же технологиями. К примеру, самый популярный язык в Украине — JavaSсript (28,36%), за ним c большим отрывом идут Java (13,92%) и Python (4,42%). Любовь к JavaSсript объединяет украинских разработчиков с коллегами из Германии, где он используется более чем в 34 % случаев, первый по популярности он и в Индии (25,93%), и в ОАЭ (28,95%).



    [​IMG]
    [​IMG]




    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    Другие языки среди навыков украинских программистов встречаются гораздо реже. В порядке убывания располагаются PHP, C#, C++, Ruby и Go, что более или менее соответствует популярности этих языков в большинстве других стран. Самых дефицитных разработчиков в мире, работающих на Go, согласно результатам Skillotron, больше всего шансов найти в Великобритании (4,29%), хоть это, вероятно, обойдется недешево.

    В зависимости от страны, варьируются не только предпочтения по языкам, но и средние заработанные за пройденные тесты баллы. Наиболее высокий средний балл (53,46) удерживают программисты из Украины и Аргентины, третье и четвертое место занимают соответственно белорусы (46,9) и поляки (46,8), а программисты из ОАЭ замыкают пятерку (38,9).

    [​IMG]

    Довольно разносторонними показали себя программисты из Армении: игроки из этой страны проходят тестирования в среднем по 12 технологиям, далее идут разработчики из США (11) и Ирана (9). Упорнее всех программисты из Казахстана, Великобритании, Беларуси, Аргентины и Украины – за прохождением тестов они проводят заметно больше времени, чем в среднем по миру (5,5 минут).

    Отметим, что Skillotron представляет собой игровую платформу для IT-специалистов, с помощью которой можно проверить свой уровень владения технологиями, задавать вопросы и сравнить свои достижения с результатами других участников.

    [​IMG]

    Инициатором и основным разработчиком платформы стала компания DataArt, которая запустила данный проект полгода назад. Тем не менее, Skillotron уже объединяет более 7 тыс. разработчиков из 54 стран мира, а в ее базе — более 2000 вопросов, созданных пользователями. Они разбиты на 16 категорий и несколько десятков подкатегорий: от языков программирования до технологий проектного управления и истории IT.

    Источник: DataArt
     
  2. sanykrimea

    sanykrimea Firewall Команда форуму

    Повідомлення:
    25.886
    Симпатії:
    82.186
    WalterCV подобається це.
  3. sanykrimea

    sanykrimea Firewall Команда форуму

    Повідомлення:
    25.886
    Симпатії:
    82.186
    [​IMG] Суспільне Око
    1 мин. ·

    На Тернопільщині у селі Лосятин члени кооперативу "Ягідний край" виготовляють паливні брикети зі стебел малини, що залишаються після обрізки кущів.
    Сировини для брикетів достатньо, оскільки село спеціалізується на професійному вирощуванні малини та суниці. Тож обрізане гілля, солому та тирсу висушують і переробляють на спеціальній лінії.
    Перейшовши з природного газу на брикети, люди значно зменшили витрати на опалення – подекуди до 50%.
    Виробничу лінію встановили у 2015 році в рамках проекту ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду", що фінансується Євросоюзом, співфінансується і впроваджується Програмою розвитку ООН в Україні.
     
    WalterCV, Erni, Владмир та 2 іншим подобається це.
  4. buddybuild

    buddybuild Заслужений майстер

    Повідомлення:
    5.307
    Симпатії:
    6.176
    Адреса:
    Черкассы
    Те, що починалося як ягідний кооператив, продовжилося як енергетичний. Тепер лосятинці самі забезпечують себе паливом для власних домівок. Цим паливом стали відходи їх основного бізнесу — вирощування малини.
    http://widesteppe.org/цінний-досвід-для-теплого-майбутньог/
    Енергокооперативи можуть виконувати такі завдання:
    1. Спільна заготівля енергетичної сировини (закупівля дров, пелет, виробництво брикетів / пелет із соломи та деревини, вирощування енергетичної лози).
    2. Оптова закупівля послуг, пов'язаних з енергоефективністю (послуги енергоаудиту, термомодернізації житлових і промислових або офісних об'єктів).
    3. Фінансування придбання членами кооперативу енергетичних установок (котлів, акумуляторів, сонячних батарей тощо).
    4. Виробництво електроенергії з альтернативних джерел енергії (зокрема, встановлення сонячних і вітроелектростанцій, біоТЕС на соломі і тирсі).
    5. Виробництво тепла (як для членів кооперативу, так і для опалення цілих вулиць або районів в селах і містах): в селі установки з видобутку біогазу з відходів тваринництва, в місті - котли на твердому паливі.
    6. Автономне нагрівання і постачання гарячої води від геліоколекторів.
    7. Охолодження і централізоване кондиціювання приміщень (наприклад, як в Барселоні).
    https://msb.aval.ua/news/?id=26721
     
    sanykrimea подобається це.
  5. buddybuild

    buddybuild Заслужений майстер

    Повідомлення:
    5.307
    Симпатії:
    6.176
    Адреса:
    Черкассы
    Проведення зазначених заходів дозволить зберегти позитивну динаміку зростання вантажообігу в Дунайських портах, які з початку2018 року, значно наростили обсяги оброблених вантажів, збільшивши перевалку в 5 разів – до 316,5 тис. тонн.

    «У 2018 році АМПУ проведе днопоглиблення у всіх портах: маленьких і великих, прибуткових і дотаційних. Ключовим для нас є забезпечити безпеку судноплавства, паспортні глибини і можливість повноцінної роботи для стивідорів. Раніше ми анонсували днопоглиблення в Дунайських портах, зокрема, в Ізмаїлі і Рені, і ось цей тендер оголошено. Ми традиційно запрошуємо найширше коло днопоглиблювачів до участі. У той же час, очікуємо, що цей проект буде особливо цікавим для національних компаній», — зазначив керівник АМПУ Райвіс Вецкаганс.
    http://www.uspa.gov.ua/pres-tsentr/...-dnopogliblennya-v-portakh-dunajskogo-regionu
     
  6. sanykrimea

    sanykrimea Firewall Команда форуму

    Повідомлення:
    25.886
    Симпатії:
    82.186

    [​IMG] Петро Порошенко @poroshenko 31 мин.

    Про бажання взяти участь в управлінні українською ГТС заявили вже більше 10 міжнародних компаній. Переможцем стане та з них, яка запропонує найбільш вигідні для України умови та зможе ефективно управляти та модернізувати нашу ГТС
     
  7. sanykrimea

    sanykrimea Firewall Команда форуму

    Повідомлення:
    25.886
    Симпатії:
    82.186
  8. Placer

    Placer Заслужений майстер

    Повідомлення:
    10.952
    Симпатії:
    31.141
    Україна за січень-лютий 2018 року експортувала 15,45 тис. тонн яєць, що становить $14,97 млн
    Основними імпортерами українських яєць є ОАЕ — на $5,85 млн, Ірак — на $3,07 млн і Катар — на $1,27 млн.
     
  9. Бригадир

    Бригадир Заслужений майстер

    Повідомлення:
    10.968
    Симпатії:
    7.147
    Адреса:
    Одесса
    И по чём торговали?
     
  10. Placer

    Placer Заслужений майстер

    Повідомлення:
    10.952
    Симпатії:
    31.141
    14970/15450=960 дол. за тонну якщо так рахувати.
     

Поділитися цією сторінкою