"Витрина" достижений Украины в сфере промышленности, экономики и информации.

Тема у розділі 'Курилка, болталка', створена користувачем tairov77, 3 тра 2016.

?

Украина в будущем

  1. промышленная страна

    9 голосів
    28,1%
  2. аграрная страна

    23 голосів
    71,9%
  3. свой вариант в комментариях

    3 голосів
    9,4%
Можна вибрати зразу декілька варіантів.
  1. sanykrimea

    sanykrimea Firewall Команда форуму

    Повідомлення:
    25.885
    Симпатії:
    82.186
    [​IMG] Суспільне Око
    2 ч ·

    В Ірпені стартувала нова мотиваційна програма для учнів 5-11 класів міста. Її аналогів немає в Україні. Щомісяця одна дитина в класі, яка отримає найбільшу кількість балів у рейтинговому голосуванні, отримає стипендію розміром 1000 грн.
    До уваги братимуться: загальна сума всіх отриманих балів учнем за навчання протягом місяця, бали таємного голосування серед однокласників, бали від класного керівника за доброзичливість, вихованість, активність, толерантність. Результати такого рейтингу буде затверджувати голова батьківського комітету класу або лідер учнівського самоврядування.
    Бали за попередній місяць не впливають на наступний рейтинг. Отже кожен учень із класу має шанс отримати стипендію.

    [​IMG]
     
  2. sanykrimea

    sanykrimea Firewall Команда форуму

    Повідомлення:
    25.885
    Симпатії:
    82.186
    [​IMG] World Bank Ukraine
    10 мин. ·

    M-03 – українське шосе міжнародного значення і один із головних коридорів країни. Дорога M-03 була розширена до 4 смуг за стандартами швидкісної автомагістралі на проміжку понад 150 км. Кількість аварій між Борисполем та Лубнами (155 км) скоротилася на 96%
    World Bank Ukraine - 25 років партнерства з Україною.

     
    buddybuild, WalterCV, Руслан_77_ та ще 1-му подобається це.
  3. Jonic

    Jonic Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.956
    Симпатії:
    3.713
    :-D
    За 9 месяцев Украина экспортировала 73 тонны шмелей

    За январь-сентябрь 2017 года Украина увеличила экспорт шмелей на 48%, или на 23,5 тонны до 73 тонн по сравнению с аналогичным периодом 2016 года.

    Об этом сообщила Українським Новинам эксперт аграрных рынков ассоциации "Украинский клуб аграрного бизнеса" Дарья Гриценко.

    В денежном выражении экспорт за указанный период был увеличен на 54% до 307,3 тыс. долларов.

    "Экспорт шмелей за январь-сентябрь 2017 года составил 73 тонны или 307,3 тыс. долларов. По сравнению с январем-сентябрем 2016 года в 2017 экспорт увеличился на 107,5 тыс. долларов (54%) или на 23,5 тонн (48%). Средняя стоимость 1 кг шмелей составляет 4,2 доллара", - сказала она.
    https://ukranews.com/amp/news/545047-za-9-mesyacev-ukrayna-ehksportyrovala-73-tonny-shmeley
     
    Placer та sanykrimea подобається це.
  4. sanykrimea

    sanykrimea Firewall Команда форуму

    Повідомлення:
    25.885
    Симпатії:
    82.186
    Placer подобається це.
  5. Jonic

    Jonic Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.956
    Симпатії:
    3.713
    1 муха за 1 злотый?
    Чувствую, что я не тем занимаюсь.Crazy
     
    sanykrimea, Placer, Владмир та ще 1-му подобається це.
  6. WalterCV

    WalterCV Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.757
    Симпатії:
    4.038
    Адреса:
    CV UA
    Во-во. Треба дороги модернізувати відповідно до міжнародних стандартів безпеки руху, а не вводити дибільні обмеження швидкості і космічні штрафи.
     
    Petko, rondlyk та Бригадир подобається це.
  7. sanykrimea

    sanykrimea Firewall Команда форуму

    Повідомлення:
    25.885
    Симпатії:
    82.186
  8. Jonic

    Jonic Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.956
    Симпатії:
    3.713
  9. sanykrimea

    sanykrimea Firewall Команда форуму

    Повідомлення:
    25.885
    Симпатії:
    82.186
    [​IMG]

    Уряд розглядає передачу земель як один із стимулів до об'єднання в громади, - Мартинюк
    06.02.2018 14:57

    Минулого тижня Кабінет Міністрів України прийняв постанову, яка запускає передачу сільськогосподарських земель за межами населених пунктів у власність об'єднаних територіальних громад (ОТГ). Необхідність розширити повноваження ОТГ в частині управління землями була основним ідеологічним підґрунтям для прийняття такого рішення. Про це написав перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк у своєму блозі.

    «Примушувати до об'єднання «зверху» було б неправильно, та й просто неможливо, але можна створити стимули, які зроблять сільради зацікавленими у формуванні ОТГ. Тому Кабмін розглядає передачу земель як один із стимулів до об'єднання», - зауважив Максим Мартинюк.

    За словами першого заступника Міністра, результатом від передачі земель об'єднаним територіальним громадам стане істотне розширення ресурсної бази, якою місцеві органи влади зможуть розпорядитися на користь громад. Умовно кажучи, сільрада краще розуміє, як розставляти пріоритети – передати певну ділянку в оренду фермеру чи використати її під пасовище.

    «Звичайно, отримання у власність земель за межами населених пунктів – лише перший етап організації успішного управління ними. Наступним кроком має стати розробка документації на ці землі та визначення планів розвитку цих територій», - відмітив заступника Міністра.

    Передача земель здійснюється за ініціативи об'єднаних територіальних громад, після подання відповідного звернення до Держгеокадастру. Далі – підписання акту прийому-передачі та подання цього документу для реєстрації комунальної власності на ділянки.

    В середньому, для окремо взятої ОТГ процедура передачі земель у власність займе близько двох місяців. Проте, загальнонаціональний дедлайн – 31 грудня 2018 року. Варто зазначити, що у разі передачі землі в оренду, за ОТГ зберігається зобов'язання такої передачі виключно на відкритих земельних торгах.

    Для отримання відповідей на всі питання запрацювала Гаряча лінія (0 800 502 528). Також створено спеціальний портал (otg.land.gov.ua).

    Довідково:

    Уряд знайшов механізм, який в межах чинного законодавства дозволяє передати землі сільськогосподарського призначення у власність об’єднаних територіальних громад.

    Зокрема, передача земель від Держгеокадастру у власність об'єднаних територіальних громад відбувається на підставі таких нормативних актів:

    1. Земельний кодекс, стаття 117 «Передача земельних ділянок державної власності у комунальну власність чи земельних ділянок комунальної власності у державну власність»;

    2. Постанова Кабміну, яка зобов'язує Держгеокадастр провести передачу земельних ділянок в частині земель ОТГ;

    3. Закон про місцеве самоврядування, стаття 26, яка регламентує обов'язкове узгодження дій Держгеокадастру з органом місцевого самоврядування в перехідний період передачі земель.

    Прес-служба Мінагрополітики
     
  10. Placer

    Placer Заслужений майстер

    Повідомлення:
    10.952
    Симпатії:
    31.141
    Объем экспорта услуг IT-сектора Украины в 2017 году вырос на 7,58% по сравнению с 2016 годом – до $2,49 млрд ($2,31 млрд в 2016 году), сообщили в IT-комитете Европейской бизнес-ассоциации
     
    sanykrimea подобається це.

Поділитися цією сторінкою