Літраж батарей та витрата газа. ОВК міфологія

Тема у розділі 'Отопление и горячее водоснабжение - общие вопросы', створена користувачем Karvor, 12 кві 2016.

1. Серега Маляр

Серега Маляр Стажер

Повідомлення:
    20
    Симпатії:
    6
    Таки Да:lulka:
    --- добавлено: May 5, 2017 4:25 AM ---
    Вот это очень важное замечание

Останнє редагування модератором: 13 тра 2017
  2. WS4

WS4 Прораб

Повідомлення:
    308
    Симпатії:
    420
    Адреса:
    Киев
    Воно не так просто рахується і результати будуть зовсім інші.
    А люди підозрілі до оточуючих звісно є )

3. Владмир

Владмир Заслужений майстер

Повідомлення:
    7.587
    Симпатії:
    7.932
    Адреса:
    Харьков
    А для случая 18 и 21 уже будет вдвое меньше, а если еще грамотно учесть сопротивление на границе раздела двух сред - минимум в четверо. У богатых свои законы, пусть платят.
    У меня внучка росла при температуре 21 и прекрасно себя чувствовала. А Комаровский утверждает, что можно и меньше.

4. Энки

Энки Модератор Команда форуму

Повідомлення:
    15.894
    Симпатії:
    15.563
    Адреса:
    Київ
    Можна чекати так розрахунку від Вас?
    А результати будуть на кожен окремий день, у кожній окремій квартирі різні. Десь 0,5 грн., десь 50..
    Я можу босий зимою зайти в кухню з заплющеними очима, і точно сказати: відкрите в сусіда знизу вікно "на провітрювання", чи закрите. Поквартирний облік тепла - це до сраки, бо це не облік спожитого в квартирі.
    --- добавлено: 31 лип 2017 у 14:39 ---
    Вам разницу м-ду "частный случай, конкретно там", и "в принципе, взагали" описывать коротко в принципе, или с примерами из жизни?
    Ну учтите. Получите не 23грн., а 21,56738 +/- 0,73462 грн... Первый раз штоле...

Останнє редагування модератором: 8 сер 2017
    Placer подобається це.
  5. WS4

WS4 Прораб

Повідомлення:
    308
    Симпатії:
    420
    Адреса:
    Киев
    Ні, максимум можу спитати у ОВ-шника якій приблизно відсоток від тепловтрат може йти через внутрішні стіни. Бо наскільки я бачив, вони для таких випадків розраховують теплові поля, але то справа не на пару секунд і заради не дуже грамонтного спору в інеті, навряд є сенс їх напрягати ))
    --- добавлено: 31 лип 2017 у 16:25 ---
    Взагалі-то навпаки. Саме облік спожитого в квартирі ))

6. Энки

Повідомлення:
    15.894
    Симпатії:
    15.563
    Адреса:
    Київ
    Для того ПТО, нижча ланка инженерного харчового ланцюга, й існує, щоб напружуватись. Отже сміливіше. Якщо Вам чужий досвід більше фактів важить.
    А якщо хочете зекономити часу без полів, і визначити відсоток за пару секунд, то в усіх розрахунках любої складності є присутніми дельта і площа, і цього досить, решта можна назвати х, і до уваги не брати. Помножуєте одну середню дельту на приблизну площу, потім другу середню дельту на другу приблизну площу, і потім знаходите між ними співвідношення у відсотках.
    Цей результат буде дуже близький до багатотабличного результату. Але він у всіх ОВшників буде однаковий. А от результати докладних великих розрахунків, у кожного ОВшника будуть свої, тобто різні, але близьки.
    І всі результати, хоч парусекундні, хоч зпід апаратнопрограмних комплексів, будуть близьки до факту, але відрізнятися.
    Інтернет для того й є, щоб грамоти набиратися.
    --- добавлено: 31 лип 2017 у 17:03 ---
    Так. Плюс транзит спожитого моржуючим сусідом. Або мінус подарунки від сусідів нєжєнок.

7. WS4

WS4 Прораб

Повідомлення:
    308
    Симпатії:
    420
    Адреса:
    Киев
    Якось так склалось, що жодного знайомого ОВ-шника що працювали б у ВТВ у мене нема. Переросли давно цей рівень, та й зарплати для проектантів, у будівельних організаціях, зараз такі що не дуже й є сенс туди потрапляти. Майже всі працюють на себе, або по серьозним проектним конторам.

Якщо я хочу зекономити час, я питаю у експертів - а вони відповідають чи багато тих тепловтрат і треба їх рахувати, чи мало і не треба. Особисто мені достатньо відповіді що - небагато, бо за сезон набігає дельта дуже невелика, порівняно з зовнішніми стінами, вентиляцією, що майже половину втрат складає (якщо звісно не задихатись у квартирі). Один-три дні, що більш холодні ніж завжди, набагато більше можуть вплинути на рахунки ніж сусід, що на 5 градусів нижче тримає опалення.
    --- добавлено: 31 лип 2017 у 17:48 ---
    Взагалі ні. Що радіатори, конвектори, або інші прилади віддають щоб компенсувати тепловитрати, те й рахує лічильник.

8. Энки

Повідомлення:
    15.894
    Симпатії:
    15.563
    Адреса:
    Київ
    ВТВ на аутсорсі, це дуже серйозно.
    Експертом того кличуть, хто може широко, але без зайвого, дивитися на речі.
    Це відповідь не експерта. Експерт би врахував би визначення "облік споживання", і зауважив би, що туди категорію "багато/небагато" не можна застосовувати. Не вірите? Можете подивитися ті визначення, разом, чи окремо.
    І взагалі не рекомендую вірити, хоч найвеличнішому авторитету, в тому, що в принципі можна перевірити власним коштом.
    Це просто. Візміть опір якогось середнього міжповерхового перекриття в довіднику, гуглиться 15 сек. Візміть його площу, і за дельти +27 під стелею, +20 над підлогою порахуйте потужність. Помножте на тариф Київенерго, і самі собі дайте відповідь: бато це, чи небагато.
    --- добавлено: 31 лип 2017 у 18:08 ---
    Якщо в сусіда повітря в хаті тепліше, то вся стіна стає нашим радіатором, що компенсує втрати крізь огороджувальні конструкції. Потужність цього радіатора обліковує лічильник сусіда, а не наш.

9. WS4

WS4 Прораб

Повідомлення:
    308
    Симпатії:
    420
    Адреса:
    Киев
    Мені здається, що Ви не дуже розумієтеся чим відрізняється робота у ВТВ від проектної діяльності, хоча різниця дуже суттєва. Так само як і у теплотехнічних розрахунках.

По перше не потужність а втрати тепла, бо нема ніякої потужності у шматка бетону хіба що фон радиаційний, по друге, ще раз - це так не рахується, бо тепловитрати через перекриття біля зовнішньої стіни це одне, біля внутрішніх, зовсім друге, всередини третє, для розуміння що там буде і рахується спочатку теплове поле.

10. Энки

Повідомлення:
    15.894
    Симпатії:
    15.563
    Адреса:
    Київ
    Я пропонував рахувати потужність не бетона, а передачі тепла.
    Якщо Вам важко спочатку отримати близький до факту результат за пару сек, то виводьте зпід х ще число, це ще пару сек. І так важко? Ще виводьте, і ще.., так може і до векторного числення можна дійти. А що робити, як на початку важко.. і не туди дійдеш..
    Від початку тисячоліття мав достатньо часу і приводів розібратися чим яка робота відрізняється, і як що рахувати краще.
    Але Ви мені не вірте. Порівнюйте, рахуйте власноруч.

Поділитися цією сторінкою