Фарба для стін, відгуки

Тема у розділі 'Лаки и краски', створена користувачем tsezar, 23 бер 2016.

  1. barnych

    barnych Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.309
    Симпатії:
    647
    Адреса:
    городок львівської обл.
    Глиняні фарби краще колоруються в порівнянні з вапняними.практично як клейові.
     
  2. Desna80

    Desna80 Стажер

    Повідомлення:
    16
    Симпатії:
    15
    Підкажіть, будь ласка, як бути в такій ситуації:
    шпалери під покраску були пофарбовані фарбою Снежка Nature (це емульсійна латексна фарба продається вже заколєрованою, заявлено, що ця фарба стійка до миття та тертя), в ході ремонту, коли змітали мокрим віником бруд зі стелі, на стінку потрапили бризьки води, змішаної з побілкою зі стелі. Це трапилось на четвертий день після фарбування. Чи можна витирати ці плями мокрою губкою?
    Я спробував повитирати, але схоже, що губка стерла і трохи фарби. Підкажіть будь ласка, як зафарбувати ці місця, що б вони не виділялися? Фарбу на губку, чи тоненьким пензликом? І чи треба розводити трохи фарбу водою, щоб колір в тих місцях був не більш насичений, ніж у всієї стіни?
     
  3. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    За 4 доби вже можна було б губкою й з милом мити.. Але ж то снєжка, то все може бути..
    Якщо перекатувати, то всю стіну за раз. Або до вікна, чи до дверей, де перехід менше буде видно.
     
    Desna80 подобається це.
  4. andrij64

    andrij64 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    6.381
    Симпатії:
    6.893
    Адреса:
    Стебник
    Якщо ``натуральна`` польська і саме ``Снєжка`` то проблем не мало б бути. Бо в нас зараз ``фахівці`` називають любу водо-емульсійну фарбу снєжкою.
     
  5. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Насправді, проблеми можуть бути з будь-якою. В мене якось на стелю 17 квм пішло два відра найдорожчої в магазині фінської імпортованої.. До кожної бази треба призвичаїтись, руку набити.
    Але щоб латекс за чотири доби не полімеризувався, і витирався ганчіркою,- то не нормально. То фарба або дуже ліва, або зіпсована чимось якось..
     
    barnych та Desna80 подобається це.
  6. Desna80

    Desna80 Стажер

    Повідомлення:
    16
    Симпатії:
    15
    Ось фото як мені пофарбували стіни цією фарбою Снєжка Nature. Будь ласка, ті, хто знається на малярній справі, скажіть, чи взагалі прийнятний такий результат? Чому так багато подряпин видно? Маляр не дотримався технології підготовки стін, пагано шліфовку зробив, чи то краска так пагано перекриває подряпини? На другому фото зображено кут. При фарбуванні кутів пензликом завжджи ось так наляпано виходить? Хочу з прорабом з*ясувати ці питання, будь ласка, підкажіть, чи це 100% провина маляра?
    IMG_20180730_231658[1].jpg IMG_20180730_231713[1].jpg IMG_20180730_231756[1].jpg IMG_20180730_231811[1].jpg
     
  7. andrij64

    andrij64 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    6.381
    Симпатії:
    6.893
    Адреса:
    Стебник
    Фарба подряпини не перекриває вzагалі. Фарба їх проявляє. Якщо видно всякі подряпини, бугорки і т.і. то це погано підготовлена поверхня. Якщо підтьоки фарби- то це погано пoфарбовано.
    --- добавлено: Jul 31, 2018 4:02 AM ---
    Як варіант- може бути перемерзла.
     
    Останнє редагування модератором: 8 сер 2018
    Desna80 подобається це.
  8. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Насправді, ідеал не має меж. Сприйняття якості оздоблення дуже індивідуальне, шкала широка, і доманатись можна до будь якого варіанту виконання.
    Тому існує типу три градації: просте оздоблення - типу сарай ззаду помастити. Нормальне. І поліпшене. І нескінченно широкий діапазон від поліпшеного, до недосяжного ідеалу.
    В кожного з трьох стандартів якості свої техніки виконання, свої матеріали, своя ціна.
    Для прикладу, в поліпшеному допускаються скажімо подряпини не глибше 1мм, не довше 20см, не більше трьох на квадрат. Чи які око не помічає з метра, двох, трьох.. Десь такі критерії оцінки.
    Кут, яма біля пройми і глибокі не довгі щерблені подряпини - сарайні. Не глибокі довгі подряпини - то від матеріалу фінішної фуги (певно гіпсова), вони завжди будуть, і можна хіба боротись за меншу їх глибину і довжину. Якщо заплатили за квадрат як за сарай, то все нормально. Як дорожче, то слід доробляти.
    Варіант, коли оку не видно ніяких дефектів площин, а боротьба йде за рівність фактури накату (дрібні пухирці фарби щоб скрізь були однакові і рівномірно розподілялись) - там різко зростає ціна, більше різних матеріалів, і може два відра фарби на одну стелю піти, дуже не рахується, скільки треба стільки йде.
    Якщо маляр помастив погано підготовлену поверхню, то це маляра провина,- мусив не мастити.
     
    Desna80 подобається це.
  9. Desna80

    Desna80 Стажер

    Повідомлення:
    16
    Симпатії:
    15
    @Энки, дякую за таку розгорнуту відповідь :) Я тому і запитав, бо розумію, що немає межі досконалості)) Розумію, що якісь моменти - це нормально при бюджетному фарбуванні, а якісь - ні. Наприклад, є просто пагано профарбовані ділянки. Є сколи. Є горби на стінці, через які стіна виглядає як хата-мазанка. Я гадаю, такого навіть при бюджетному фарбуванні бути не повинно. Адже фарбуєть мені не задарма. Чомусь коли клеять шпалери, то майстер не каже "я вам зробив дешево, тому не зважайте на те, що вони відклеюються на швах" :)
    От тільки в цінах на таку роботу я не орієнтуюся. Скажіть, будь ласка, за квадрат як за сарай - це скільки зараз коштує у провінції? :)
     
  10. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    За поточні ціни не скажу. Знаю ціни на підготовка(шпаклювання)+фарба в комплексі, за умови що штукатурка виконана поліпшена. Це 1,5..3; 5; і 8..12 доларів за квадрат.
    Це коли штукатурка рівна, затягнути шар шпатлівки, трохи підтерти, і швиденько задути чи закатати. Або два шари шпаклівки з перетиранням, потім шар-два тонкої пасти з перетиранням під лампу, і шарів фарби скільки треба. А останнє, це різнокольорове, з молдінгами медальйонами.., будь які художні забаганки, до задовільного результату.
    Якщо штукатурка не рівна, тобто нема її, то слід окремо штукатурити поліпшену, обов'язково. На криву основу будь яке оздоблення лягає довго, трудно, дорого, і виглядає погано.
     
    barnych та Desna80 подобається це.

Поділитися цією сторінкою