Саме так! Ви вважаєте, що точність позиціювання верстату в 0,05мм легко досягнути? Звичайно, що на точність вирізання впливає перш за все шпиндель і тому ті шпинделі які дають биття в сотках не дешеві. Також впливає фреза. Також впливає фіксація фрези в шпинделі і встановлення нуля по зет. Також на точність вирізання буде впливати програма вирізання, тобто за скільки проходів і з якими швидкостями і з якими подачами ви виріжете необхідні вам контури. Також... Погано ви цю тему знаєте. Спочатку подивіться каталоги з цими профілями і аксесуарами до них, які забезпечують точність позиціювання профілів, а потім зрозумієте що кажете дурниці. Вам потрібний верстат для фрезерування сталі з великими подачами чи ви хочете вирізати деталі з дерева? Почніть з того, що буде робити проектований вами верстат. Я теж колись так думав, коли свій другий не навчальний верстат робив. Але в мене ще більше було проблем, бо я ще і направляючі і винти на токарці робив, а там при довжині 700мм і люнет прийшлося шукати, хоча діаметр був 18мм. Потім ще цементувати поверхню і шліфувати прийшлося... Потім і дюраалюміній погано оброблявся, бо на ринку не ту марку дюраалюмінія продали...І багато і багато всього геморойного. Отож спроектувати механіку це просто, якщо ви хоча б знаєте що таке довідники анурєва і відрізняєте посадки від допусків. Отож успіхів вам.
Но если можно пальцем согнуть перемычку портала на 0,1, то нафига нужна дискретность хода 0,05? Там на видео 30й профиль, я его себе на 6раз меньшие размеры боюсь брать, бо много листа на обшивку уйдёт, по цене почти как из плиты делать. Единственный плюс - простота сборки. А то что куча болтов, с одной стороны хорошо - можно регулировать. Но с другой стороны, чем больше болтов, тем быстрее какой-то послабится, начнёт гулять, и ищи потом где косяк. 1,5 куб бетону.
Оцей стіл що на фото, я не був певний що до його площинності та прамолінійності. Тому було запроектована можливість виправлення таких огріхів. Тобто якщо його крапаль крутане, то я зможу це виправити за допомогою рожкового ключа та "лінійок". Ну люблю усе ускладнювати. Нє.. Я чавун фрезерувати не буду.
Нафига тогда такая перемычка --- добавлено: 19 бер 2017 у 20:11 --- А почему обы не фрезернуть плоскость жертвенного стола после сборки всего станка непосредственно перед началом работы после сборки
Тож дивився. Якби нє, то мовчав би. Поперше, на точність впливає жорсткість. Чим більше жорсткість, тим тонший шар можна зняти. А то все решта, що Ви писали - справа техніки, і вирішується. Саме в тому і є складність проектування, і саме тим проектування є взагалі - позбавити себе гемороїв. Тому це - найскладніше.
Мабуть тому, що я знаю що таке фрезерування. Ось якби притерти... Це не жертовний стіл. Жертовний буде на ньому.
Ви подивіться на фантастично накручене поперечне січення алюмінієвого профіля. Невже не простіше було робити звичайні прямокутні труби, як наприклад, @rondlyk зробив?.