ЧПУ верстат зробимо разом!

Тема в разделе "Станки", создана пользователем Тарасюк, 9 янв 2016.

1. LVV

LVV Прораб

Симпатии:
    425
    Саме так! Ви вважаєте, що точність позиціювання верстату в 0,05мм легко досягнути?
    Звичайно, що на точність вирізання впливає перш за все шпиндель і тому ті шпинделі які дають биття в сотках не дешеві. Також впливає фреза. Також впливає фіксація фрези в шпинделі і встановлення нуля по зет. Також на точність вирізання буде впливати програма вирізання, тобто за скільки проходів і з якими швидкостями і з якими подачами ви виріжете необхідні вам контури. Також...
    Погано ви цю тему знаєте. Спочатку подивіться каталоги з цими профілями і аксесуарами до них, які забезпечують точність позиціювання профілів, а потім зрозумієте що кажете дурниці.
    Вам потрібний верстат для фрезерування сталі з великими подачами чи ви хочете вирізати деталі з дерева? Почніть з того, що буде робити проектований вами верстат.
    Я теж колись так думав, коли свій другий не навчальний верстат робив. Але в мене ще більше було проблем, бо я ще і направляючі і винти на токарці робив, а там при довжині 700мм і люнет прийшлося шукати, хоча діаметр був 18мм. Потім ще цементувати поверхню і шліфувати прийшлося... Потім і дюраалюміній погано оброблявся, бо на ринку не ту марку дюраалюмінія продали...І багато і багато всього геморойного. Отож спроектувати механіку це просто, якщо ви хоча б знаєте що таке довідники анурєва і відрізняєте посадки від допусків. Отож успіхів вам.

2. rondlyk

rondlyk Заслужений майстер

Симпатии:
    1.237
    Найважливіше це "повторяємость позициирования".
    Не одним Анурєвим....victory

3. tairov77

tairov77 Заслужений майстер

Симпатии:
    14.431
    Если у Вас стоят датчики home, то точность позиционирования.

4. Энки

Энки Модератор Команда форума

Симпатии:
    15.563
    Но если можно пальцем согнуть перемычку портала на 0,1, то нафига нужна дискретность хода 0,05?
    Там на видео 30й профиль, я его себе на 6раз меньшие размеры боюсь брать, бо много листа на обшивку уйдёт, по цене почти как из плиты делать. Единственный плюс - простота сборки. А то что куча болтов, с одной стороны хорошо - можно регулировать. Но с другой стороны, чем больше болтов, тем быстрее какой-то послабится, начнёт гулять, и ищи потом где косяк.
    1,5 куб бетону.

5. rondlyk

Симпатии:
    1.237
    Оцей стіл що на фото, я не був певний що до його площинності та прамолінійності. Тому було запроектована можливість виправлення таких огріхів.
    Тобто якщо його крапаль крутане, то я зможу це виправити за допомогою рожкового ключа та "лінійок".
    Ну люблю усе ускладнювати.
    Нє..
    Я чавун фрезерувати не буду.

6. tairov77

tairov77 Заслужений майстер

Симпатии:
    14.431
    Нафига тогда такая перемычка:)
    --- добавлено: 19 бер 2017 у 20:11 ---
    А почему обы не фрезернуть плоскость жертвенного стола после сборки всего станка непосредственно перед началом работы после сборки

Последнее редактирование модератором: 27 мар 2017
  7. Энки

Симпатии:
    15.563
    Тож дивився. Якби нє, то мовчав би.
    Поперше, на точність впливає жорсткість. Чим більше жорсткість, тим тонший шар можна зняти. А то все решта, що Ви писали - справа техніки, і вирішується.
    Саме в тому і є складність проектування, і саме тим проектування є взагалі - позбавити себе гемороїв. Тому це - найскладніше.

rondlyk нравится это.
  8. rondlyk

Симпатии:
    1.237
    Мабуть тому, що я знаю що таке фрезерування. Ось якби притерти...:-D
    Це не жертовний стіл. Жертовний буде на ньому.

9. Энки

Симпатии:
    15.563
    Ну то за шо і мова. А за неё ещё и 2 штуки хотят. (хотя по ссылке и на видео разные станки).

10. LVV

LVV Прораб

Симпатии:
    425
    Ви подивіться на фантастично накручене поперечне січення алюмінієвого профіля. Невже не простіше було робити звичайні прямокутні труби, як наприклад, @rondlyk зробив?.
    images.png

Поделиться этой страницей