Сахар в Вашем организме

Тема у розділі 'Спорт и здоровье', створена користувачем ivanchenkojenya, 11 гру 2015.

  1. GRANT

    GRANT Майстер

    Повідомлення:
    118
    Симпатії:
    32
    з іншими продуктами в яких входить цукор ,такими як хліб , салати , або сік , набереться достатньо цукру при моєму денному споживанні . ложки 3-4 точно з'їдаю з побічних продуктів .
     
  2. GRANT

    GRANT Майстер

    Повідомлення:
    118
    Симпатії:
    32
    цукор я переміг , тепер хочу перемогти сіль . прошу направите мене в тему боротьба проти солі
     
  3. Пітон

    Пітон Друг Команда форуму

    Повідомлення:
    6.874
    Симпатії:
    12.735
    Адреса:
    з Київщини, з діда-прадіда
    Перед новим роком дружина попросила зайти до лікаря і забрати результати аналізів бо 4 квартал по роботі у неї був запаристий. Зайшов. Ендокринолог вчистила добре бо глікований показав 8,9, сказала це катастрофа і потрібно терміново вживати заходів.

    Ну, якщо вживати то кардинально. Купив систему безперервного контролю глюкози FreeStyle Libre - можна в інтернеті почитати детально що за звір. Я й раніше читав про них, але було дещо накладно, ще навесні сенсори були по 120Є, їх треба 2 шт на місяць, зараз вже по 47-50Є/шт. Суть в двох словах: клеїться сенсор розміром як гривнева монета на руку з 5мм катетером під шкіру, і можна протягом 14 днів на одному сенсорі знімати покази глюкози хоч щохвилини без додаткових проколів.
    Ще є аналогічна система від Dexcom але по ній нічого не скажу, читав що у порівнянні з цією значно дорожча і не така зручна при тому ж функціоналі.

    Маємо вже майже місяць досвіду по користуванню, можу поділитись.

    Система FreeStyle Libre є першого і другого покоління, включає в себе сенсор і зчитувач. Ціна сенсорів на олх (бо офіційно до нас не возять) 1 покоління від 1240 грн, 2 покоління від 1700 грн/шт, ціна залежить від кінцевої дати. Рідери десь приблизно в ту ж ціну, в мг дешевші. Якщо мають англ мову і в молях - дорожчі.
    Різниця між рідерами одного покоління тільки в тому читають в молях і міліграмах, і мова французька німецька італійська англійська, якась одна або всі разом. Сенсори однакові для моль і для мг. Але ще є сенсори для США і Ізраїлю - вони не підходять для европейських рідерів і навпаки.

    Різниця між 1 і 2 поколінням - 2 покоління крім зв’язку NFC має блютус і може сигналізувати на рідер якщо рівень глюкози виходить за встановлені межі. Важливо: сенсори 1 покоління читають тільки рідери 1 покоління, відповідно сенсори 2 тільки другого, але я придбав рідер який читає сенсори обох поколінь і з англійською, мені ціна такого стала 3500 грн, зараз вже розумію що в принципі для мене потреби в рідері немає взагалі - він використовується лише для активації сенсора, і то лиш по причині того що ні в кого в сім’ї немає телефону з NFC - якось не було потреби.

    Як працює: ставиться сенсор і підносячи рідер на відстань 1-3 см зчитуються покази в будь-який момент часу. Ще рідер може читати звичайні тест полоски якщо наприклад сенсор закінчився або для калібрування. Замість рідера для зчитування і активації можна використовувати мобільний телефон на андроїді або іос з NFC, але потрібно встановити програмне забезпечення від виробника- буде той самий рідер тільки без смужкового глюкометра.

    Купив рідер що читає 1 і 2 покоління і пару сенсорів 1 покоління. Все добре, але треба вручну знімати покази. При чому якби сенсори були 2 покоління то це + 40-50Є на місяць і все одно довелось би знімати покази вручну бо сигнал на відстань передається лише у випадку тривоги. А треба щоб як у Dexcom - постійно.

    Але і тут в нагоді стали китайські друзі, які для такої мети придумали передавач MiaoMaio - також можна почитати про нього в інтернеті, коротко - він кріпиться зверху сенсора, зчитує дані з сенсора по NFC і передає по bluetooth на смартфон що 5 хвилин. Читає сенсори обох поколінь, працює нормально, до речі мяомяо також є двох поколінь, другого покоління доопрацьований, має більшу площу антени, менший розмір. Купити можна офіційно в Китаї https://miaomiao.cool/ ціна 2 покоління 179$ першого - 99$, і дають знижку 10$ за реєстрацію. Я ледь не замовив але пошукав на олх і купив з рук за ті самі 4100 грн, хоча деякі неадеквати на олх продають і по 6-7 тис.
    На смартфон ставляться безкоштовні програми для прийому даних, найроповсюдженіші - італійська Glimp (xDrip) і рідна китайська Tomato від мяомяо. Вони прості в налаштуваннях, ми використовуємо Tomato - вона як на мене зручніша і звук сигналу нормальний, але за три тижні кілька годин був недоступний сервер (вхід через інет) і раз заплющила не могла приєднатись до мяомяо - лише після Glimp прийшло до норми, може співпало.

    Що можна сказати по використанню - це просто бомба!! Ми просто були шоковані рухом цукру. Система в онлайні на смарті показує рівень глюкози, але саме головне вона показує тренд - напрямок руху, тобто не треба чекати поки настане гіпоглікемія і поки відчує організм (а з часом відчуття притуплюється) а можна зразу вживати заходів, так само по високому цукру - зразу все видно, сигналізує якщо виходить за запрограмовані межі, при різкому старті або падінні. Автоматично вираховує глікемічний індекс. Можна передавати в інтернет онлайн для віддаленого контролю - актуально для батьків у яких хворіють діти.
    Це такий величезний прорив, мабуть як поява глюкометра!!!

    Короткі висновки: ми практично повністю змінили режим введення інсуліну, побачили яка картина є насправді і як вона може мінятися. Наприклад за півгодини цукор може підвищуватись на 5 одиниць і так само різко падати. При глікованому в 6,5% середній рівень глюкози ~8 ммоль, відповідно при глікованому у 8-9 середня глюкоза складе 13-15 ммоль (!)

    Саме головне система дозволяє все чітко бачити і контролювати, і відповідно тримати цукор максимально в межах - а значить максимально зменшити ризик ускладнень.

    В принципі все добре окрім ціни, наші возять з Європи, не знаю як в Польщі, @rondlyk можете поцікавитись? дивився на сайтах в Німеччині така сама ціна - 49Є на сенсори 1 покоління і 69Є другого, але там держава відшкодовує вартість системи. У нас такого немає, навіть тест смужки не відшкодовують, в наших умовах небагато можуть дозволити собі витрачати 100 Євро в місяць на моніторинг, але тут потрібно вибирати бо при діабеті моніторинг і контроль є важливішим від лікування, а ускладнення обходяться дуже дорого, не кажучи про якість життя. Думаю з часом на сенсори ціна стане ще більш доступна.


    Якось так, якщо кому буде цікаво можу детальніше описати роботу і особливості у використанні, бо трохи є, маєм досвід beer
     
    Bumbarash, Микола2008 та Vladimir1966 подобається це.
  4. rondlyk

    rondlyk Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.435
    Симпатії:
    1.237
    Адреса:
    Тримісто
    Дітям відшкодовують.
    Ціна сенсора лібре однакова практично по цілому світі, лише у Франції та Бразилії дешевше здається.
    З Польщі тільки полоски раніше привозив, зараз майже однакова ціна. Поляки юзають в основному "помпи", там це надає держава.
    Ну і мож комусь допоможе:
    Польські медики радять нашим дітискам знаходити опікунів у Польщі, тоді вони забезпечують дітей безкоштовними помпами та інсуліном, на батьках залишаються тільки розхідники.
    І взагалі після відвідин "обласної" ендокринології у Польщі, крапаль підофігів з рівня забезпечення, профпідготовки, організації та людяності. Від якоїсь додаткової оплати, Лікар відмовилася, оголосивши що вона працює не безкоштовно і їй платять достатньо. Затарили нас інсуліном, всякими плюшками канцелярськими для дітисок... За аналізи правда заплатив, але дешевше ніж у нас.
    Був у італійській клініці "Ісус дітям" - у порівнянні з польщою там сатанинське бидло.:-[
    Ну можливо це мені так трапилось...
    І ще, для любителів солоденького. Є такі КУМВАТ, у европах їх називають японським апельсином, такі маленькі подовгуваті споживаються з кожурою, вуглеводнів не багато і повільні.
     
    Останнє редагування: 20 січ 2020
    Пітон подобається це.
  5. rondlyk

    rondlyk Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.435
    Симпатії:
    1.237
    Адреса:
    Тримісто
    Ну що... Нові пандемічні реалії похерили чорний ввіз сенсорів з за кордону.
    Нагадаю:
    ціна "чорних" 1200грн (була)
    ціна "біли" 2400грн.
    От така от х..ня малята, коліть пальчики голочками....

    Підозрюю що "вільнообіговий" імпортний інсулін, який коштував 60-100 грн за ампулу, теж скоро закінчиться...
     
  6. rondlyk

    rondlyk Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.435
    Симпатії:
    1.237
    Адреса:
    Тримісто
    Усьо, ніц нема.
    Аптеки пожирують...
     

Поділитися цією сторінкою