Совместное подключение газового котла, ТТК и ТА

Тема в разделе "Отопление и горячее водоснабжение - общие вопросы", создана пользователем bobvas, 8 ноя 2015.

1. Энки

Энки Модератор Команда форума

Симпатии:
    15.563

2. bobvas

bobvas Підмайстер

Симпатии:
    5
    Цікаво подивитися Вашу схему включення ПТО. Думаю не лише мені.
    Також цікаво, які марки ПТО використовуєте.
    Герц в колі ТПК-ТА вже давно куплений, так що мушу вже ставити його.

Виставляю далі модернізовану свою схему з простою (поки що) схемою автоматики для подальшого обговорення
    upload_2015-12-6_20-26-8.png
    Зворотка з ПТО в ТА подається вище входу на ТПК через внутрішню трубу в ТА з трійниками або отворами для кращої стратифікації. Приблизно як тут
    upload_2015-12-6_20-28-55.png

Не відкидаю і цей напрямок (він також мені подобається). Є у мене 3 куски 1мм нержавійки 25мм. Трохи багато роботи, щоб її розмістити в ТА - треба зварити куски між собою, скрутити в спіраль, запихнути в ТА з виходами черех обжимні перехідники, а далі лише обвязувати. Я планував це для теплового колектора в майбутньому (операції залишаються ці ж самі). Коли підійду до самої реалізації ТА, то буду тоді приймати остаточне рішення. Зараз працюю по цій схемі.

Ще раз опишу роботу своєї автоматики - при виході ТПК на температуру 110гр в димовій трубі включається циркуляційник на його подачі, також для його аварійного включення існує термостат на 95гр в кожусі ТПК.
    З приведеної схеми комутацій видно, що насос споживачів включається на відбір тепла з ТА при температурі в ТА більшій за 55гр (умовно), а ГК в цей час відключається. Подача носія з ТА в ПТО відключається при температурі зворотньої лінії споживачів більшій за 50гр (також умовно). І у випадку перехідних сезонів всім цим управляє кімнатний термостат-таймер.

Последнее редактирование: 6 дек 2015
    Энки нравится это.
  3. rondlyk

rondlyk Заслужений майстер

Симпатии:
    1.237
    їх багато різних
    по вашій схемі я робив би так:
    1 подачу з ТПК на ТА і з ТА на ПТО через трійник
    2. датчик включення помпи ТА і помпи Споживачів на цей самий трійник, живлення через контактор, що надасть можливість вкл. викл. помпи кімнатним регулятором, з умовою "і" (Тобто вкл. коли теплий трійник і є запит з кімнатного), а також вимикати газовий не по живленню а по перемичці на опалення. Помпа включиться коли з котла прийде тепло і вимкнеться коли з ТА не буде тепла.
    3. Обмеження температури для споживачів або загальний після ПТО, або на колекторі кожному свій.

Теплообмінники якщо нові, то беру Вомікс або СецесПол (демократична ціна), але після падіння гривні у більшості випадків люди погоджуються на БУ ПТО. Працюють вони зазвичай краще від нових, видиш сучасні технології і до ПТО добрались. БУ зазвичай Свеп, Альфалавал і Цететерм від тогож таки альфалаваля, часто в жорстких теплоізоляційних кожухах.

Последнее редактирование: 7 дек 2015
  4. bobvas

bobvas Підмайстер

Симпатии:
    5
    В перший момент поки ще не готова ТА так і буде. А далі напевно реалізую так як по схемі, бо думаю так буде менше розмішуватися вода в ТА. По крайній мірі в промислових ТА роздільні подачі з ТПК і на виходи з ТА.

В принципі так і реалізований алгоритм, лише з уточненням, що при наявності достатньої температури в ТА, бо в перший момент подачі тепла з ТПК кількості тепла може бути ще недостатньо, тому датчик в ТА, а не на трубопроводі подачі в ТА.

Зображена схема комутацій більш структурна, ніж принципова, бо команда на включення по газовому котлу буде проходити на його вхід для кімнатного термостата, а не по живленню.

А за поради по ПТО ще раз дуже дякую bravo

5. rondlyk

rondlyk Заслужений майстер

Симпатии:
    1.237
    А у схемах Вісман і Атмос через трійник ?!?!
    Більшість людей "вимагають" тепло ЗРАЗУ.

6. NikIN

NikIN Бригадир

Симпатии:
    170

Перечитайте ще раз Ваш 112 пост цієї теми. Ви в одному пості самі собі суперечите. То в замкнутій системі опір скрізь однаковий (де б насос не стояв), то завуження має різницю.

П.С. Практика - рушійна сила теорії!

7. Uh0

Uh0 Бригадир

Симпатии:
    196
  8. Igor_km

Igor_km Майстер

Симпатии:
    29
    Роблю пыдключення ТП котла ,газового і Т.аккумулятора по такій схемі,на мою думку,простій і правильній.Клапани ставлю Herz Teplomix,Herz Calis DN32,Трихходовий котрий переключає газовий і твердопаливний Wita kvs 10 м2 час,з сервоприводом,можна будь який інший

Вложения:

• 89757880.png
      89757880.png
      Размер файла:
      96 КБ
      Просмотров:
      36
  9. Энки

Энки Модератор Команда форума

Симпатии:
    15.563
    Перечитайте Ви ще раз. Але запам'ятавши, що опір, швидкість, та тиск - то різні речі, й не треба плутати.
    П.С.

10. NikIN

NikIN Бригадир

Симпатии:
    170
    Але прямо повЯзані між собою формулами... Тож не треба лити воду на млина... під тиском rofl.

Поделиться этой страницей