Шахтный твердотопливный котел с большой площадью ТО

Тема у розділі 'Твердотопливные котлы', створена користувачем БатькаСлава, 3 лис 2015.

1. turbo77

turbo77 Прораб

Повідомлення:
    550
    Симпатії:
    294
    Адреса:
    Житомир
  2. Iven

Iven Заслужений майстер

Повідомлення:
    2.125
    Симпатії:
    1.538
    Вопрос не глупый, а очень важный для того, кто действительно хотел бы изготовить подобную модель по чертежам. Кроме чертежей нужна и деталировка по сборке - сварите пару листов не в тот стык или не в тот нахлёст и уже получите проблему - либо дырень заваривать в пол сантиметра, либо не хватит листа, чтоб перекрыть стык, а скорее и то, и то.
    Схема однозначно рабочая, но очень много при изготовлении котла значат детали. Как по мне, нельзя продавать котёл хотя бы без одной рабочей модели - это не профессионально. Может получиться как у одного из моих знакомых - поставил ему "специалист" котёл, изготовленный скорее всего "по чертежам", а потом начал дорабатывать на объекте. В итоге пришлось отдавать деньги, а котёл забрать.
    Как испытаете котёл на работоспособность (естественно предварительно изготовив), откалибруете отверстия для подачи вторичного воздуха (и диаметр самой трубы), напишите пожалуйста в личку стоимость чертежей. Мне увиденное понравилось, но "ловить блох" и потом где-то в размере прошибить будет стоить дороже, чем готовые чертежи с проверенным размерами приобрести.

Останнє редагування модератором: 24 лис 2015
    khorolja198791 подобається це.
  3. БатькаСлава

БатькаСлава Майстер

Повідомлення:
    77
    Симпатії:
    73
    @Iven, подобные вопросы обычно решаются в ЛС. Сейчас прибегут жадные и завистливые шпециалисты.
    Чертежи это образно. Комплект технической документации + проект в SW + dxf. Даже подготовить ТД, это большая работа.
    прикладываю сборочный чертеж ТО. помимо сборочных чертежей есть чертежи каждой детали

Вкладення:

4. Iven

Iven Заслужений майстер

Повідомлення:
    2.125
    Симпатії:
    1.538
    Я ж и написал - пишите в личку, как будет опробована первая модель. :)
    Не хочу даже пробовать проверять чужие "наброски" на работоспособность.
    Вы не серчайте, просто был как-то на форуме и не просто был, а очень активно участвовал такой Юрий Благодаров (по кличке Благо) - тоже очень красиво рисовал, а потом... Он даже пробник один сделал, но вот как-то не пошло с его рисунками ни у кого, кроме него самого.
    Металл нынче не дешёвый, да и самому работать без уверенности, что всё сойдётся не хочется.

CAM подобається це.
  5. icevd

icevd Стажер

Повідомлення:
    4
    Симпатії:
    2
    @БатькаСлава, Доброго дня! Є можливість по кресленням виготовити Ваш котел. Працюю на виробництві і мій керівник, коли взнав що я цікавлюсь саморобним котлом, виказав зацікавленість і гарантує зварювальника й матеріал. Тому шукаю "працюючі" креслення, особисто зацікавлений, тому можу бути корисний і Вам і собі. Хотів би знати Ваші умови. І ще одне, а чи можливо переробити креслення котла з вертикальним завантаженням топлива?

6. БатькаСлава

БатькаСлава Майстер

Повідомлення:
    77
    Симпатії:
    73
    1.JPG 2.JPG 3.JPG 4.JPG
    --- добавлено: 18 лис 2015 у 21:43 ---
    5.JPG 6.JPG 7.JPG 8.JPG
    --- добавлено: 18 лис 2015 у 21:44 ---
    9.JPG 10.JPG 11.JPG 12.JPG
    --- добавлено: 18 лис 2015 у 21:45 ---
    14.JPG 15.JPG 16.JPG 17.JPG
    --- добавлено: 18 лис 2015 у 21:46 ---
    18.JPG

Останнє редагування модератором: 26 лис 2015
    Yanuwevsky, Алекс Иваныч, shaden та 5 іншим подобається це.
  7. параска

параска Прораб

Повідомлення:
    721
    Симпатії:
    342
    Адреса:
    Івано Франківська обл. Косівський р-н
    Привіт, ось девись,доробив шахтник,загрузочна 190КВ, просто бомба.з димохода при дуже курячих дровах, диму ноль, просто мені практичніша загрузка зверху ,відео зроблю виставлю, ти просто зробив макет супер

Останнє редагування модератором: 26 лис 2015
  8. fila090580

fila090580 Підмайстер

Повідомлення:
    2
    Симпатії:
    1
  9. Дональд78

Дональд78 Бригадир

Повідомлення:
    460
    Симпатії:
    222
    Хорошая работа!. очень интересная конструктивность.[/quote]теперь можно смело собирать данный дивайс!:-D

10. icevd

icevd Стажер

Повідомлення:
    4
    Симпатії:
    2
    Гарна робота!!! Я не маю достатньо знань в цій сфері, але по троху вивчаю питання. Читаю різну літературу, а особливо криницю знань - ці форуми, де люди допомагають один одному і збирають "народний" котел, кристалізуючи знання і народний досвід. Хочу й сам долучитись до цієї творчої роботи, собі і всім на користь. Читав що подача Вторинного Повітря це питання потрібне і цікаве, що від нього дуже залежить ККД котла. Народ говорить що підігріте і дозоване повітря яке подається для допалювання "Горючої суміші" може варіювати показники ефективності котла. В мене виникла ідея. Може вона вже десь і піднімалась, а я в цьому і не сумніваюсь, але поки що не бачив. Обговорити це питання бажаю. Ідея проста. Якщо трубу, яка захоплює ВП (вторинне повітря) збоку котла "заглушити" умовно, а подати ВП по трубі яка б проходила по середині котла, для нагріву повітря, через останню камеру "вихлопу" газів, наприклад вваривши її частково в "рубашку", або взагалі пустити в середині і підвівши її до труби яка вказана на кресленнях, десь по середині. Трубу з отворами трохи переробити. Можна насвердлити більше отворів, або зробити ці отвори продільними. Далі в середину труби вставляється з зовні ще одна напівзрізана труба вставка, яка може повертатись в зовнішній трубі і таким чином прикриваючи частину отворів або навпаки відкриваючи, варіювати подачу нагрітого повітря в камеру згорання. Повертати цю трубу можна таким самим чином як відкривається або прикривається заслонка Первинного Повітря. Приєднавши приварений важіль цієї "вставки" до тепло-регулятора. Креслити не вмію тому подаю цю ідею в такому вигляді. Як що це не працююча ідея зупиніть мене, що б я не ламав собі голову і не засмічував форум :).

Останнє редагування модератором: 27 лис 2015
    Лютий_Бандерівець подобається це.

Поділитися цією сторінкою