Котел Kalvis 2-20

Тема у розділі 'Твердотопливные котлы', створена користувачем silverneo, 20 жов 2015.

  1. параска

    параска Прораб

    Повідомлення:
    721
    Симпатії:
    342
    Адреса:
    Івано Франківська обл. Косівський р-н
    Все робить ок.В мене газвікно 5
     
  2. Erni

    Erni Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.439
    Симпатії:
    1.856
    Адреса:
    Житомир
    в обговоренні промислових моделей я участі не приймаю. як казав мені керівник- нехай коні тоді думають , у них голови великі.
    Ви самі частково відповіли на свої питання. робіте як слід, і не буде зауважень. ви ж вже теорію вичитали, в практику застосуйте.
    на мою думку форум для допомоги самоукам і саморобам, а обговорювати корисні моделі, зразки на постановку серії, і т.і. - це кропітка справа, що потребує системного підходу, коштів, експериментів, доказової бази , виготовлення зразків, моделей і т.і.
    ну що значить 8 мм? нічого не значить...це пів діаметра пілети на 8 мм на сторону... треба брати 20мм мінімум, ну то таке.
    а тут виходить як з японцями зі старого анекдоту:
    "- дітки у вас хороші, а руками ви нічого не вмієте.".
    є різниця Лада і Тойота.
    ставте відразу мету- зробив пристрій- можу продавати, можу викласти креслення , можу ...., маю таку проблему_....
    і всім стане ясно яким чином підійти до ваших повідомлень.
    вибачайте за різкість
     
  3. Алексей900

    Алексей900 Майстер

    Повідомлення:
    97
    Симпатії:
    68
    Адреса:
    м. Дніпро
    @Erni, та я ж і є самороб. Самоук :)). Може тому і дещо таки не догнав вашої "різкої" відповіді. Що за експерименти, корисні моделі, гроші, час і таке інше?. Якщо в моєму виробі, який аж ніяк не мріє стати корисною моделлю щось не відповідає чомусь, то я просто виказав бажання знати що саме і чому саме. не врубаюся в чому тут складність. Наприклад: температура зворотньої води не має бути нижчою за 55 градусів, інакше це призведе до випадання конденсату на стінах котла та швидкої їх коррозії. Це є в літературі (де саме? хоч приблизно) та доведено практикою. Це конкретно і зрозуміло. То ж в моєму шнеку подачі пелет діаметр труби не відповідає ............... таки чому і чому?. Ви просто вказали цей недолік та не пояснююте. Я хочу навчитися. Та буду вдячний за наявну інформацію. Якщо вона є наявною звісно. А так в взагалі з висоти досвіду - є деякі недоліки в моєму виробі але на скажу які саме. .... та я знаю що він не ідеал. А конкретніше, ближче до землі, не сидячі в шкіряному креслі конструктора крутого КБ а так по простому можете вказати який діаметр чому не відповідає та з яких підстав? Вибачте і ви мене що я не зрозумів..
     
  4. Erni

    Erni Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.439
    Симпатії:
    1.856
    Адреса:
    Житомир
    @Алексей900, перечитайте свої повідомлення. якщо щось копіюєте, а самі мало в тому розумієтесь- копіюйте якмога точніше зі зразка. Ваш витвір вийде по ціні як заводський, коли Ви доведете його до того потрібного рівня. яка мета такої праці? .
    на ваше питання відповідаю- зазор між шнеком та стінкою має бути мінімально можливим, шоб продукт не дробився, або більшим за розмір продукту, щоб знову таки не клинив і не дробився, тому написав Вам зазор для пєлєт 20 мм, а може бути і 30, спіраль все одно пхатиме продукт . але для цього треба провести декілька експериментів, вибрати оптимальний крок пружини, її жорсткість , товщину, щоб затрати електрики були мінімальні, двигун, редуктор, їх надійність ,довговічність , ціна повинні відповідати заявленому і бути конкурентоспроможним. нічого не має зламатись за сезон екплуатації, бо виникнуть проблеми у виробника, якщо котел стане в 20 градусний мороз.
     
    Алексей900 та Владмир подобається це.
  5. Владмир

    Владмир Заслужений майстер

    Повідомлення:
    7.571
    Симпатії:
    7.920
    Адреса:
    Харьков
    Жалко синт закрыли, там показательные картинки, что бывает с пружинным шнеком.
     
  6. Алексей900

    Алексей900 Майстер

    Повідомлення:
    97
    Симпатії:
    68
    Адреса:
    м. Дніпро
    Да видел где то в инете скрученные в дулю пружины. и такое бывает. Но тут же зависит от длины магистрали, нагрузки, плотности подаваемого продукта да? 1.7м пеллет не скрутят спираль Проверял. штифт 5мм срезает. спираль не скручивает и работает на штифте 5,5мм. отлично подавая пеллету в трухе, пеллета без трухи едет легче.
    Если внутренний диаметр трубы будет большим, например на 20мм,чем диаметр пружинного шнека, то шнек просто прогнется по длине трубы и получится снизу до 8мм (лежит на пеллете). а сверху более 12мм если 30 то соответственно 8 и 22 мм. в чем смысл? кроме повышенного расхода материала. Вот тут черти занимаются профессионально http://www.shneks.ru/truby.html.
    судя по этим данным у меня 8 мм. я в норме. Это русский сайт, но, полагаю, шнеки у них из за этого не хуже. :).

    @Erni, я не є винахідником :). Дещо пізнав зі свого досвіду невеликого що до аргументації ..... . Є аргументи конкретні а є так про поговорити. В Вас які? в мене наприклад такі : http://www.shneks.ru/truby.html. , https://dp.prom.ua/ua/Shnek-podachi-pellet.html, https://dp.prom.ua/ua/p399960208-shnek-podachi-pellet;all.html, https://dp.prom.ua/ua/Motoreduktora-dlya-pelletnyh-fakelnyh-gorelok.html, https://ru.aliexpress.com/premium/%...02641&initiative_id=AS_20180411233750&prNum=7. та дивись вище за текстом.
    по перше не все потрібно копіювати точно згодні? по друге - де є зразок з якого я не точно копіював? подивлюся ще раз та може скопіюю точніше. :)
    Що до ціни : я так вважаю, що до мого податчика, то йому для серії можна додати професійного моторредуктора ціна якого є в межах 1350 2300 грн. АЛЕ я можу залишитись с тим що поставив, або с аналогом. за 300-400 грн. ще й один про запас, і ця шняга буде працювати п'ятирічку. це для саморобів. Матеріали мого " витвору" (та я б казав податчика) : труба не саморобна :), пружина шнека теж заводська, підшипники заводські. муфти, вали зроблені на токарному верстаті. Таким чином я нічого не вигадував. сировинна собівартість може бути в межах від 1600 до 3100. Ціни на метаріали не гуртові, а за один редуктор, 2 м труби та т. ін. сировинна собівартість, якщо моторредуктор замовити з китаю, інші матеріали взяти не по одиницях може бути знижена на 40%. но то таке, як ви кажете.
    ось ціни на шнеки https://dp.prom.ua/ua/Shnek-podachi-pellet.html найдешевший з мотор редуктором на 5 нм коштує 3500 всього на 5 НМ ха ха . єто чипсі подавать?. нічого так собі да... а там є й по 17000!!
    Якщо взяти та перерити пропозиції що до продажу шнеків (зараз саме про них мова) для подачі пелет до пальника, то висновки будуть такі: 1. пружини на ринку є стандартих розмірів, діаметру, кроку товщини та інш. 2. Зроблено все це з стандартних марок сталі. 3. Пружини встановлено в заводськи труби. 4. Пропозиції відрізняються вузлом пружина-вал-редуктор (підшипники, іх кількість якість та інш)., довжиною. 5. пропозції відрізняються ціною просто так що ....... то ж міста досить. :). 6. Немає ніяких "витворів", ноухау та іншого. 6. все є простим як двері і стандартним.
    Тут я вже кажу як менеджер - не потрібно зараз щось вигадувати. розраховувати, експериментувати, не потрібно винаходити самоката. :). В плюсі є той хто зібрав цю шнягу дешевше за інших та примусив її працювати на себе . ось і все... ось і все. В плюсі що до виробництва та продажу шнека буде той хто має менші адміністративні видатки, у Петі взяв пружину, у Гоші трубу, у Лі цю Цзяня моторчика, зібрав до купи.....
    Я зібрав собі шнека подачі пелет за копійки, він працює добре. він є ремонтопригодним, да дешевим в ремонті. якщо кому потрібно таке дешеве рішення - продам. Також зроблю такий самий але з моднячим моторредуктором . типу преміум :) та теж можу продати :)).
    Простіше треба бути.
    Тут вже не буду викладувати. Перенесу все до Теми "Автоматизація шахтника шнек горелка" бо тут інша ж тема.
    Продаж це взагалі не пріорітет. пріорітет є монтаж топочної все загалом. Оптимальне опалення ось яка ціль.
     
    Владимир В та юриййй подобається це.
  7. Владмир

    Владмир Заслужений майстер

    Повідомлення:
    7.571
    Симпатії:
    7.920
    Адреса:
    Харьков
    Простота хуже воровства.
     
  8. Алексей900

    Алексей900 Майстер

    Повідомлення:
    97
    Симпатії:
    68
    Адреса:
    м. Дніпро
    Во во. Меру знать нужно. А то действительно будет так как вы написали "простота хуже воровства"
    Проще нужно быть - тут читай : не нужно быть через чур сложным. как то так. или не стоит изобретать велосипед. Это также как выполнять изыскания в отношении производства пеллет диаметром 7мм. - глупо да? никто не делает же ?, по крайней мере не известно. Также и со шнеком. Спираль диаметром 48 имеет шаг 40. https://dp.prom.ua/ua/p450924564-spiral-kalenaya-elastichnaya;all.html
    Разве есть необходимость еще в експериментах??? кто то уже все сделал. Если я куплю у него спираль я же не украду у него идею. я куплю результат его труда. тем самым признав его.
    Если я куплю у каждого результат их труда. соберу все вместе и сделаю податчик пеллет похожий на чей то другой, я же не украду идею продавца другого податчика, я, признав труд других людей создал свой продукт, но не серый, а черный, и дешевле потому что мое производство легче и мобильней.
    То есть вряд ли нужно использовать так много профессиональных слов, научных усилий, привлекать лаборатории. учитывая все то что есть сейчас на рынке, емкость рынка и цены.. .
    @Erni, Ваш витвір вийде по ціні як заводський, коли Ви доведете його до того потрібного рівня. яка мета такої праці? . Відповім: 1. нижче. суттєво. 2. потужніше. Та тому що: 1.На ринку є не один виробник податчиків. 2. На ринку пелетних пальників на часі представлено не десяток моделей.. в межах 5-25 кВт. ....
    3. я маю можливість не платити нікому за збирання до купи моторчиків, трубок, та пружинок
    --- добавлено: Apr 12, 2018 10:38 AM ---
    Глядя на цены сейчас не покидает ощущения что они рождаются с фонарища. не так как раньше норматив прибыли 25% плюс расходы по калькуляции (ну как в методиках) и все. а по принципу вырвать побольше пока никто не заметил....
    Радует цена податчика за 3500 грн. надеюсь что автор этого предложения наваляет хороших таких рыночных пилюлей и отрезвит некоторых. https://dp.prom.ua/ua/p678615023-shnek-podachi-pellet;all.html
    Не сочтите за рекламу. просто привык опираться на факты.
    Отсюда и у самого желание дать людям возможность не платить лишнее.
     
    Останнє редагування модератором: 20 кві 2018
    Владимир В та юриййй подобається це.
  9. Владмир

    Владмир Заслужений майстер

    Повідомлення:
    7.571
    Симпатії:
    7.920
    Адреса:
    Харьков
    На заборе любую цену можно написать, отзывов озлобленных покупателей мы все равно не увидим.
    А потом оказывается, что в простых горелках ничего не горит, кроме белой пеллеты, а деньги за покупку были просто выброшены на ветер.
    Скупой платит дважды.
     
  10. Алексей900

    Алексей900 Майстер

    Повідомлення:
    97
    Симпатії:
    68
    Адреса:
    м. Дніпро
    Соласен. в сезон общался с одним продавцом горелки из олха за малоденег. еле выпытал что горит она на заговоренных специальных пеллетах. Но!! иномарки за многоденег тоже не все кушают семечковую пеллету так ведь?
     

Поділитися цією сторінкою