Невеличка історія однієі котельні

Тема в разделе "Отопление и горячее водоснабжение - общие вопросы", создана пользователем Іван 55555, 4 окт 2015.

1. xslviv

xslviv Майстер

Симпатии:
    47
    Насос (гідрофор або помпа) мають нові сучасні реле (електронні) і не потребують груші.
    Викидаєте реле на пружинах і грушу.
    Переваги
    - тиск відразу нема перепаду
    -нема груші (баняка з резиною яка рветься і бак гниє)
    -запобіганню праці без води

Для автора екобудинку є варіант замінити асинхронник в водяному насосі на двигун з постійними магнітами

2. Килав

Килав Бригадир

Симпатии:
    164
    @leshiy_40, Турбіна не дасть задихнутись )) ,вона регулює через трансдюсер подачу-тиск повітря ,а контролює проходження-входження кількості повітря кристал росходоміру повітря .Принаймні так в дизелі СДТІ.

3. Энки

Энки Модератор Команда форума

Симпатии:
    15.563
    Гідравлічний удар.
    Ніяка електроніка за ним не встигне.

Последнее редактирование: 11 окт 2015
    Дмитрий ДАР, Vasil77 и Іван 55555 нравится это.
  4. Іван 55555

Іван 55555 Заслужений майстер

Симпатии:
    1.140
    всім дякую за допомогу в пізнанні мною автомобільниx нюансів.далі прошу по темці.бо знов зафлудимо))xоча це і так станеться з часом.як і зі всіма іншими:)

Килав нравится это.
  5. Килав

Килав Бригадир

Симпатии:
    164
    @Энки, Попробую логічно ))) про котел. Для згорання шкідливих газів треба високу температуру в якійсь точці котла ,в нашому випадку в камері згорання піролізних газів ,для цього треба умови .А саме
    високотемпературна камера ,що забезпечить ізоляцію від охолоджувача - це не реально . Думаю діло не в камері ,а в принципі горна !Температура буде більше 1000*С в точці звуження ,а саме на форсунці де і проходить згорання отих шкідливих газів ,хоча і камереа щось виконує як теплоізолятор. Але тоді виходить парадокс - це кількість повітря ,чим більша кількість повітря тим більша температура в точці звуження ,але і охолодження теплообмінника я так думаю і виходячи з цього теплий не гарячий комин . Виходить я так думаю ,що кераміка служить ще як передаточний акумулятор височезної Т і тоді виходить задні теплообмінники навпаки охолоджуються. Ось в чому думаю і підвох .В старих котлах менша Т згорання і менша швидкість проходження повітря .А тут важко прорахувати ,що краще - чи висока Т в одній точці чи менша Т по всій довжині прогрівання в теплообміннику. На цьому мої пізнання закінчуються ,треба формули,цифри,закони.
    --- добавлено: 11 жов 2015 у 14:41 ---
    Не треба електроніки ,вона правда не встигає .Від гідроудара спасає банальне розширення діаметру ,наприклад з 25мм на 100мм і знову 25мм .100мм - це коротка ділянка в 100мм ,можна більшу - перевірено. А без компенсатора автоматика буде спрацьовувати на вкл і зразу на викл.

Последнее редактирование модератором: 19 окт 2015
  6. Энки

Симпатии:
    15.563
    Повітря, нагріваючись, розширюється, а охолоджуючись - навпаки. Швидкість зростає локально, а далі знов падає. На більшій швидкості, повітря краще змішується з газами, - швидше горить, а значить має більше часу на повніше згоряння.

Температура - це показник балансу, між нагріванням, та втратою тепла. Камінь значно повільніше проводить тепло, за метал, тому набирає більшої температури. Але багато тепла в кераміку не втисне, на кожен градус різниці. В метал більше тепла, на градус, влазе.
    В язиках полум'я, може бути дуже велика температура. Це плазма. Плазма буває у мільйони градусів. Газам, щоб горіти, не стільки температура потрібна, воні самі її мають достатньо, скільки якомога краще змішування з окислювачем. Буде кисень - будуть градуси, хоч мільйонами. Біля гарячої кераміки, неоднорідна суміш газів с киснем, швидко розширюється, краще змішується, від чого ще швидше згоряє, відчого ще швидше розширюється, від чого ще швидше змішується - це майже вибух. Серія маленьких вибухів, які зливаються в гудіння. Від цих вибухів нагрівається кераміка, та цим підтримує вибухи. Процес сам себе підтримує. А гази згоряють швидше та повніше - це і потужність, і ККД.

StepM и Іван 55555 нравится это.
  7. Іван 55555

Симпатии:
    1.140
    виxодячи з вищеописаним @Энки, явищем,смію запевнити,що чим вища температура в ТП котлі,тим ККД вищий.я нічого не попутав?

8. Энки

Симпатии:
    15.563
    Де Ви таке бачили?
    --- добавлено: 11 жов 2015 у 15:31 ---
    Якщо Ви вправно нею скористаєтесь.

Последнее редактирование модератором: 19 окт 2015
  9. Іван 55555

Симпатии:
    1.140
    велосипед придуманий.ТА нам в поміч.

10. xslviv

xslviv Майстер

Симпатии:
    47
    -Правильно автоматика спрацьовує на вкл і викл. При закриванні крану помпа вимикається миттево
    Автоматика працює в мене вже 5 років насос грундфос.
    -груша в ситемі це вже побажання замовника і її літраж але тут треба згадати фізику (про затрати енергії на формування тиску в груші чим більший обєм тим більше часу працює насос)
    По статистиці всі мої знайомі відмовились від класичної (мех автоматики в помпі та що з пружинками) використовують електронну
    Гідроудар при насосах потужністю 0,7-1кВт ?
    Чим менше деталей тим більша надійність .

Поделиться этой страницей