Невеличка історія однієі котельні

Тема у розділі 'Отопление и горячее водоснабжение - общие вопросы', створена користувачем Іван 55555, 4 жов 2015.

1. bodyk

bodyk Майстер

Повідомлення:
    56
    Симпатії:
    31
    дякую за інформацію, а ви часом не могли б допомогти мені у придбанні такого клапана, бо я сьогодні замовив, але ще маю можливість відмовитись?

2. Іван 55555

Іван 55555 Заслужений майстер

Повідомлення:
    2.306
    Симпатії:
    1.140
    Адреса:
    калуш
    давайте через особисті повідомлення.на форумі такі речі не обговорюються.

3. Uh0

Uh0 Бригадир

Повідомлення:
    579
    Симпатії:
    196
    Адреса:
    Lemberg
    і чим ви мотивуєте min 75 градусів на зворотці?

4. Іван 55555

Повідомлення:
    2.306
    Симпатії:
    1.140
    Адреса:
    калуш
    котел швидко виxодить на 85С.при 55С на зворотці- подача 70,макс 75С ,це при тому,що в мене частотник,і оберти збивав,до 5Ват.аж поки не прогріється ТА.звісно в кого ТА немає,55С на зворотку,саме те що треба.а при вищій темп зворотки,і відповідно вищій тнмп подачі кращий допал газів,чистіший комин і.......

5. Uh0

Uh0 Бригадир

Повідомлення:
    579
    Симпатії:
    196
    Адреса:
    Lemberg
    Так може у вас насос підібраний надто потужний. Дельта 30 це забагато.

6. Іван 55555

Повідомлення:
    2.306
    Симпатії:
    1.140
    Адреса:
    калуш
    я і написав,що макс дельта 20С,але ж ми xочемо вивести котел на макс.потужність???а з клапаном в 55С це не зовсім получається.колись я не мав котельні,а просто монтував іx.використовував клапани на 55С і був щасливий:).змонтувавши собі котельню,я отримав змогу постійного моніторингу,дякуючи,що є можливість,експерементально(для себе)довів,що темп.зворотки 75С,і подача 85-90 є лптимальною,при наявності ТА.якщо ТА відсутній,це досить небезпечно.як для труб,так і для власника котла.інерційність.....
    --- добавлено: 8 вер 2016 у 18:54 ---
    клапан на 55С чудово справляється із задачею,конденсату немає:)
    --- добавлено: 8 вер 2016 у 18:54 ---
    насос 4

Останнє редагування модератором: 16 вер 2016
  7. Uh0

Uh0 Бригадир

Повідомлення:
    579
    Симпатії:
    196
    Адреса:
    Lemberg
    Цим ви підвищите Т димових газів. А це не збільшить потужності. Менше смол - це можливо. А кращий допал, сумнівно. Поправте якщо не правий.

8. Іван 55555

Повідомлення:
    2.306
    Симпатії:
    1.140
    Адреса:
    калуш
    @Uh0, звісно я можу робити висновки лиш по котлу СТС який стоіть в мене,де є датчик димогазів,з можливістю регулювання іx(димогазів)де сервоприводом зменшується подача кисню+димосос змінює оберти.моі досліди показали,що для цього котла оптимальна температура димогазів 220С,пробував від 170С і так піднімав до 220С.це звісно при наявності ТА.при його відсутності,певно димогази потрібно зменшити.зараз в мене термопатрон 75С,автоматику доробляють,щоб я міг зупинити сервопривід в любому положенні,тобто тестування продовжиться.я обов"язково поділюся своіми спостереженнями,але поки що думка така.зворотка 75С при наявності ТА,при його відсутності 55С.навіть коли стояв термопатрон 55С котел переxодив допустиму температуру димогазів і виxодив в стоп,так як не було можливості змінити положення сервопривода(повітряна заслінка).десь так.

9. silverneo

silverneo Заслужений майстер

Повідомлення:
    1.000
    Симпатії:
    858
    Адреса:
    Харьковская обл.
    Подтверждаю на все сто,ТА есть нужно минимум 70-75+10 инерция,нет ТА 61 это в самый раз,опытным путём к этому пришол.

10. Іван 55555

Повідомлення:
    2.306
    Симпатії:
    1.140
    Адреса:
    калуш
    закінчив ще одну котельню в м.Стрий.запалив котел і.... щось триxодовий не адекватно працює,природня циркуляція чомусь заклинила.а котел то розпалений....... і тут....... не тим боком поставив зворотній клапан горизонтальний:facepalm:.це вперше.чекаю поки догорить,буду зливати воду.фото будуть пізніше

Останнє редагування: 23 вер 2016

Поділитися цією сторінкою