Невеличка історія однієі котельні

Тема в разделе "Отопление и горячее водоснабжение - общие вопросы", создана пользователем Іван 55555, 4 окт 2015.

1. Іван 55555

Іван 55555 Заслужений майстер

Симпатии:
    1.140
    @Uh0, це герц.розділяючий клапан.але зонд міряє температуру подачі.можливо і на подачі буде працювати,але маю сумнів в адекватності роботи.(адже руx теплоносія буде не у відповідності до позначок на клапані).просто момент змішування відбувається не у клапані,а в трійнику.
    --- добавлено: 9 бер 2016 у 11:40 ---
    вперше використав насоси
    WILO Yonos PICO,,і собі xочу такі:)
    --- добавлено: 9 бер 2016 у 11:41 ---
    своі частотники(польські)буду продавати по демпінгу,докладати кошти і....... дуже мені сподобалися ці Yonos

Последнее редактирование модератором: 17 мар 2016
  2. Uh0

Uh0 Бригадир

Симпатии:
    196
    @Іван 55555, не було видно стрілочки, тому і перепитую. Зазвичай стикаюсь зі зімішувальними клапанами. А цей, на скільки я зрозумів, має виносну гільзу.

3. Іван 55555

Симпатии:
    1.140
    гільзу має термоголовка))).на фото видно,прикріплена над насосами.насоси завжди на подачі ставлю(чому саме на подачі?а xто його знає:).)
    --- добавлено: 9 бер 2016 у 11:46 ---
    http://www.herz-armaturen.ru/three-way-valves/1-7761-41/ ось цей клапан зазвичай використовую.

4. Uh0

Uh0 Бригадир

Симпатии:
    196
    Хороша штука. В порівнянні з звичайними насосами - як лампа розжарювання та LED. А є ще Stratos PICO. Він мудріший буде.
    --- добавлено: 9 бер 2016 у 11:56 ---
    Ця історія тягнеться корінням ще з систем центрального теплопостачання.
    --- добавлено: 9 бер 2016 у 11:57 ---
    @Іван 55555, PS. я б ще поставив фільтр на зворотці навпроти зворотнього клапана.

Іван 55555 нравится это.
  5. Іван 55555

Симпатии:
    1.140
    так.мудріший.але "зараза"набагато дорожчий.цю суму я поки що не готовий викласти.тут прикольно,крутиш вертілочку,і відразу показує який напір в метраx.і відповідно маючи розраxунки легко відразу поставити потрібну величину.

6. glory

glory Майстер

Симпатии:
    99
    Методом утилизации изношенных шин является использование их в качестве топлива. Теплота сгорания резины составляет 32 ГДж/т, т. е. соответствует углю высокого качества.
    Я об этом уже давно читал.
    СТС не рекомендует, однако его автор и изготовитель, время от времени такие тесты проводит для оценки способностей своих котлов. Что такого вредного находится в резине или пластике, отчего их нельзя сжигать?
    Да вот еще, пожалуйста.

Uh0 нравится это.
  7. Іван 55555

Симпатии:
    1.140
    @glory, чому ж європейці шини не спалюють?я не xімік.але вважаю,що шкідливиx речовин в шинаx вистачає.

8. glory

glory Майстер

Симпатии:
    99
    Ничего страшного, я химик. КПИ Химтех. В шинах есть сера, как видно на диаграмме, в сумме с окисью цинка до 3%. Так и в любом автомобильном топливе есть сера. И в природном газе есть сера. А в дровах и угле есть азот. А Европейцы вообще люди со странностями. Например исландцы только в прошлом году своими вулканами серы (т.е. оксидов серы) выкинули в атмосферу больше чем все человечество все время своего существования. При этом еще закрывают мусоросжигательные заводы.
    Скажу больше: в результате сгорания любого топлива, в том числе и дров, образуется вода и двуокись углерода. Эта та самая двуокись углерода, от которой на земле "париковый эффект".
    А вонь от резины, о не полного ее сгорания. А если ее на угольную подушку, да с прослойкой дров, да с возможностью подать воздуха в необходимом количестве. . .
    --- добавлено: 9 бер 2016 у 20:28 ---
    Так они и ГМО продукты не едят. . .
    Они много чего себе позволить могут, чего нам пока не дано. И потом не все европейцы одинаковые, поляки, например не стесняются соломой города отапливать, а немцы во всю дровами топят, а "богатые" словаки предпочитают газом отапливаться.

Вложения:

• IMAG0086.jpg
      IMAG0086.jpg
      Размер файла:
      149,1 КБ
      Просмотров:
      63
    • IMAG0092.jpg
      IMAG0092.jpg
      Размер файла:
      69,6 КБ
      Просмотров:
      62
    • IMAG0947.jpg
      IMAG0947.jpg
      Размер файла:
      96,9 КБ
      Просмотров:
      63
    • IMAG0923.jpg
      IMAG0923.jpg
      Размер файла:
      113,5 КБ
      Просмотров:
      63
  9. Іван 55555

Симпатии:
    1.140
    дякуючи нашому форумчанину зробив подарунок дружині на 8 березня.Вона давно про такі мріяла:-D
    --- добавлено: 9 бер 2016 у 21:01 ---
    стосовно подарунка дружині,звісно це жарт:).а рівні вражають.це перші моі рівні такоі якості.є з чим порівняти.

Вложения:

• IMG_3017.JPG
      IMG_3017.JPG
      Размер файла:
      107,8 КБ
      Просмотров:
      90
    • IMG_3018.JPG
      IMG_3018.JPG
      Размер файла:
      102,6 КБ
      Просмотров:
      81
    glory нравится это.
  10. NikIN

NikIN Бригадир

Симпатии:
    170
    Оскільки зима була тепла, а моща котла мною зробленого є "с запасом", то приходилось топити в режимі старт-стоп. І от коли автоматика і підмішуючий вузол "наповнює" ТА виділяється дьоготь. Топив раз в день інколи навідь раз в два дні, а зараз раз в два-три дні. Добитись ідеального горіння саме в той час коли автоматика наганяє посилено ТА не завжди вдається. Коли вже ТА майже завантажений або повністю завантажений йде тихе красиве горіня гасу без виділення будь-якої кіптяви. Дрова в мене так вийшло в цьому році взяти какмаз соснових сушених брусів і камаз оброзків вагонок, блокхаусів, настильної дошки. От коли різнорідне (а мілюзгу спалювати теж потрібно якось) закладаєш то і горіння виходить не рівномірне. Наприклад, при "розгоні" системи може півгодини горіти красивим піролізом, а потім коли в горіння йдуть щіпки починає з труби валувати дим. Якщо ще вітряна погода, то може трохи прориватись чад через вентилятор, коли він вимикається чи скидає оберти. При цьому зворотка в котел вже давно йде за 60 градусів. Вторинним можна збалансувати, але весь час на протязі закладки не будеш знаходитись в котельні і дивитись, коли крутити подачі повітря. Подумував вже інтернет-камеру туди поставити.
    Якось місяць назад виміняв в сусіда тацю з горою акації доброї на могорич,- зовсім інше горіння. Пробував саме на "розгоні системи" відразу як оберемок вагонки розгорівся, на нього й поклав відразу всю тацю. Вийшов повний котел. Горів більше 8 годин. Не витримав дочекатись до кінця горіння закладки, бо було вже пів-на-другу ночі, ТА був майже наповнений і автоматика лише час-від-часу вмикала вент, щоб підтримати горіння. Диму до цього не помітив, навідь фонарем світив в напрямку димяря. На соснових брусках я такого не зміг добитись.
    --- добавлено: 12 бер 2016 у 20:42 ---
    Здебільшого якраз нерівномірний процес горіння відбувається на підмісі Ладоматом, тобто зворотка вже йде понад 60 град. В мною використаній конструкції котла шлях від камери горіння до теплообмінника йде по піддувалу, яке все омивається водяною сорочкою і підлога котла теж. Тому низ котла гріється дуже добре.
    --- добавлено: 12 бер 2016 у 20:47 ---
    Помиляєтесь. Янавідь в якийсь темі показував фотки ТА вже змонтованого в мою котеленьку і як я його варив, в процесі так би мовити.

Последнее редактирование модератором: 20 мар 2016

Поделиться этой страницей