Цікаве

Тема у розділі 'Курилка, болталка', створена користувачем sanykrimea, 23 вер 2015.

  1. igor_oksana

    igor_oksana Інженер

    Повідомлення:
    686
    Симпатії:
    2.042
    Адреса:
    Кропивницький/Кировоград
  2. Andrii_M

    Andrii_M Адміністратор Команда форуму

    Повідомлення:
    7.147
    Симпатії:
    5.906
    Адреса:
    Київ
    Приватний науковий консорціум BoldlyGo Institute, в рамках проекту «Project Blue», планує побудувати невеликий телескоп і відправити його в зоряну систему Альфа Центавра, для пошуку планет, які мають воду.

    Про це повідомляє The New York times.

    Система Альфа Центавра складається з двох зірок і знаходиться на відстані 4.37 світлових років від Сонячної системи. Існує 85% вірогідність, що там, у так званій, зоні життя – це діапазон відстаней від зірок, у якому планети можуть мати рідку воду, існують планети з водою.

    Якщо телескопом буде виявлено таку планету, іі перевірять на наявність специфічних молекул, які можуть свідчити про життя на планеті.

    «Цей проект стане «Святим Граалем» для пошуку екзопланет, тобто планет, що за межами Сонячної системи», — зауважив керівник однієї з двох організацій у складі консорціуму Джон Морзе.

    Спеціальний телескоп, в рамках проекту планують завершити до 2020 року. Вартість проекту становить від 25$ до 50$ млн, що складає майже третину від бюджету аналогічних проектів НАСА. Фінансувати проект консорціум має намір за рахунок краудфайндінга, та пожертв багатих фондів та меценатів.

    Нагадаємо, що американська компанія Boeing планує зайняти ключову позицію в підготовці першого польоту людини на Марс, випередивши, таким чином, в цій сфері голову SpaceX Ілона Маска.
     
    WalterCV, Энки та sanykrimea подобається це.
  3. Reno

    Reno Заслужений майстер

    Повідомлення:
    9.441
    Симпатії:
    32.894
    Интересно, какой двигатель планируют использовать.
    Или как его, телескоп, "разгонят" до нужной скорости, чтобы сроки подобного путешествия были вменяемыми.
     
    sanykrimea та Энки подобається це.
  4. sanykrimea

    sanykrimea Firewall Команда форуму

    Повідомлення:
    25.886
    Симпатії:
    82.186
    Веб-камера на орбите:

    24/7 LIVE: "EARTH FROM SPACE" ♥ NASA #SpaceTalk (2016) ISS HDVR | Subscribe now!


    Трансляция началась 30 сент. 2016 г.
    24/7 Stream: Earth from Space (2016) #SpaceTalk Live Chat - Rotate HD Camera - ISS Video Space Documentary - No #CGI#GreenScreen is presented.

    Earth from space - Feed From the ISS HDEV cameras aboard the International Space Station. Watch the earth roll by courtesy of the ISS cameras (2016). EVA astronaut in space recorded footage of Earth from the International Space Station, This is HD footage captured by ISS HDEV cameras on board the International Space Station.
     
    Reno та Энки подобається це.
  5. LOGR

    LOGR Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.049
    Симпатії:
    3.980
    Odissey, Rom5, Reno та 5 іншим подобається це.
  6. sanykrimea

    sanykrimea Firewall Команда форуму

    Повідомлення:
    25.886
    Симпатії:
    82.186
    Кожен новий будинок у Європі планують обладнати зарядками для електромобілів
    14.10.2016

    Виробники автомобілів підтримують плани ЄС зі збільшення зарядних пристроїв для електромобілів. У Європі планують обладнати зарядками кожен новий або відремонтований будинок. Проект цієї директиви ЄС, як очікується, набуде чинності до 2019 року, повідомляє The Guardian.

    Крім того, до 2023-го року 10% паркувальних місць в новобудовах ЄС мають бути обладнані об’єктами для зарядки електрокарів. Ініціатива ЄС покликана закласти інфраструктуру для свого роду «буму» електричних автомобілів, особливо в Норвегії та Нідерландах. Обидві країни планують повністю заборонити транспортні засоби з дизельними двигунами до 2025 року. Також це сприятиме комфорту водіння самих водіїв і відчинить двері в футуристичний світ, в якому автомобілі постачатимуть енергію до електричної мережі Європи в будь-який час дня і ночі. Це врівноважить збитки в несприятливі періоди для використання відновлюваних джерел енергії – коли бракує сонячного світла чи вітру.

    «Такого роду ринкові стимули є не тільки позитивними, а й обов'язковими, якщо ми хочемо побачити масову популярність електричних транспортних засобів в найближчому майбутньому», сказав Гійом Бертьє, директор з продажу та маркетингу для електромобілів Renault. – Питання про те, як ви зарядите свій автомобіль, коли ви живете в квартирі в місті є дуже важливим».​

    Ініціативи ЄС покликані допомогти скоротити шкідливі викиди, проте, в короткостроковій перспективі вони можуть привести до збільшення викидів (зокрема діоксиду сірки) від автомобільного транспорту до 2050 року згідно з нещодавнім звітом Європейського агентства з навколишнього середовища.

    Керівник проекту досліджень ЄАНС стверджує, що викиди SO2 збільшаться в п'ять разів до 2050 року, в порівнянні з ситуацією без будь-яких електричних транспортних засобів. Хоча це припущення було засновано на поточному енергетичному балансі проектованого Європейською єю яка включає й вугільні електростанції.

    У доповіді ЄАНС також говориться про те, що додатковий попит на електроенергію буде напружувати виробничий потенціал, адже поширення електромобілів вимагатиме будівництва 50 нових електростанцій по всій Європі.

    Мартін Адамс, глава підрозділу боротьби з забрудненням повітря ЄАНС сказав:

    «Більшій кількості електричних транспортних засобів буде потрібна додаткова потужність для генерації. Джерело цієї додаткової енергії має першорядне значення. Цілком очевидно, що ми використовуємо чисті поновлювані джерела, але деякі принципові рішення необхідні для розробки більш сталої енергетичної системи по всій Європі».​

    Французький автовиробник Renault заявив, що він визнає, що проблеми з поставками електроенергії можуть з'явитися, оскільки частка ринку збільшується в геометричній прогресії.

    «Ми могли б зробити величезні інвестиції в «зелену» енергетику, але я особисто вважаю, що майбутнє буде будуватися навколо локального накопичувача з другим акумулятором», – сказав Бертьє.

     
    Reno подобається це.
  7. sanykrimea

    sanykrimea Firewall Команда форуму

    Повідомлення:
    25.886
    Симпатії:
    82.186
    360 Degree Full Circle Rainbow - Lissan House - Phantom 3 Advanced


    Опубликовано: 8 мар. 2016 г.
    Amazing view before sunset on March 7th 2016 within the grounds of Lissan House outside Cookstown. Filmed this complete 360 degree full circle rainbow with primary and secondary bows and supernumerary arcs with the Phantom 3 Advanced. Lissan House can be seen within the trees with the ground bow in close proximity. www.nightskyhunter.com
     
    Voyutichi та Reno подобається це.
  8. LOGR

    LOGR Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.049
    Симпатії:
    3.980
     
    sanykrimea подобається це.
  9. Ромаррио

    Ромаррио Інженер

    Повідомлення:
    805
    Симпатії:
    2.183
    Адреса:
    Васильков
    Что такое и кто такой "русский", и почему он считает белорусов и украинцев своими братьями? Почему доспехи русских царей украшены арабскими религиозными надписями? "Русский", это национальность или прилагательное? Почему текст "Слова о полку Игореве" написан не на "русском" языке? Где на самом деле находятся исторические скрепы российской государственности? Почему Александр Невский называл Хана Батыя отцом? Имеет ли Россия какое либо отношение к Киевской Руси? Кто и зачем придумал "русских" и как они назывались раньше?
    Ответы на эти и многие другие вопросы вы найдете в фильме КТО И ЗАЧЕМ ПРИДУМАЛ "РУССКИХ"
     
    Julla, bogdansv, Reno та 2 іншим подобається це.
  10. Jonic

    Jonic Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.956
    Симпатії:
    3.713
    Odissey, kim chen loran, bogdansv та 4 іншим подобається це.

Поділитися цією сторінкою