Своїми руками Мій піролізний котел на 20-30 кВт

Тема у розділі 'Твердотопливные котлы', створена користувачем Dima91, 16 вер 2015.

1. Sergio Suares

Sergio Suares Підмайстер

Повідомлення:
    53
    Симпатії:
    4
    Адреса:
    Днепр
    О том и речь. Минвата минвате рознь - это раз, а на стальную дымовую трубу применяется сугубо базальтовая вата, это гарантия что пожар не случится и она не рассыпется со временем. Ваша минвата гореть может и не будет, но прослужит недолго, смотря как печь топить будете....повторюсь, в любом случае это рисково.
    --- добавлено: 21 жов 2015 у 14:40 ---
    Я гляжу вы тоже полюбили википедию с легкой руки одного известного товарища :-D Не относитесь к ней и вообще к информации в интернете слишком серьезно, везде много вранья откровенного. А то б я тут не сидел.
    --- добавлено: 21 жов 2015 у 14:44 ---
    Уважаемый, да вы сами возьмите и пройдите на сайт производителя вашей ваты и изучите ее технические характеристики и для чего предназначена. Все просто.

Останнє редагування модератором: 29 жов 2015
  2. Sergio Suares

Sergio Suares Підмайстер

Повідомлення:
    53
    Симпатії:
    4
    Адреса:
    Днепр
    Мне стало интересно и я посмотрел сайт Изовера сам. Так, вот вата по сертификату у них вся негорючая - это раз. Но ее назначение - утепление чего угодно, но только не стальных дымовых труб, даже красивый рисуночек есть с плюсиками. Глядите, на дымовой трубе плюсика нет ;-) О чем это говорит??? Что не предназначена ихняя стекловата для работы в таких режимах и как минимум служить будет недолго. insulation-guide.isover.ua.jpg
    --- добавлено: 21 жов 2015 у 15:17 ---
    Ну и напоследок цитата производителя:
    Для ізоляції трубопроводів зовнішнім діаметром до 4000 мм при температурі трубопроводу, що ізолюється, від -60 до +200°С;
    Для теплоізоляції трубопроводів і повітроводів, прокладених всередині приміщення.
    Фольговане покриття ISOTEС MAT-AL дозволяє відмовитися від кожуховки трубопроводу у випадку, якщо об’єкт розташований всередині приміщення.

До 200 градусов, врубаетесь? Это только для конденсационных котлов сгодится, для печей надо вдвое выше температура.

3. Dima91

Dima91 Майстер

Повідомлення:
    171
    Симпатії:
    69
    Адреса:
    Харків
    я врубаюсь що ви погано читали мою тему. це піролізник а не піч. максимум що буде виходити з котла так це 150 градусів. ні, просто перший сайт який попався це була вікіпедія) ну можу ще пошукати інформацію.
    --- добавлено: 21 жов 2015 у 17:48 ---
    подивимся, практика все покаже.
    --- добавлено: 21 жов 2015 у 18:03 ---
    http://dom-teplitsa.blogspot.com/2012/02/blog-post.html

4. Sergio Suares

Sergio Suares Підмайстер

Повідомлення:
    53
    Симпатії:
    4
    Адреса:
    Днепр
    Хай пиролизник, не печь:) Под этим словом имел в виду твердотопливные котлы вообще, а ихний КПД больше 75% не бывает, кроме пеллетных....но я вам скажу из практики, а она у меня в имеется в промышленном строительстве. Я ни разу не видал, чтоб дымовые трубы даже газовых котлов обматывали стекловатой. Но это лишь слова, я хотел вам аргументированно доказать, что дело не только в температуре, которая у вас выходит впритык, но и в составе этой гадости. Любой сэндвич дымоход набит базальтом, можете проверить. Ну и практика конечно покажет ;-)
    --- добавлено: 21 жов 2015 у 19:46 ---
    Да, а оцинковка для наружного слоя конечно же пойдет, самый дешевый сэндвич как раз из оцинковки и делают. Главное, чтоб внутренний слой был огнестойким. Это черная труба с толстыми стенками, а можно взять нержавейку с тонкими, коль бабло есть :)

5. Dima91

Dima91 Майстер

Повідомлення:
    171
    Симпатії:
    69
    Адреса:
    Харків
    2015-10-21 20.16.21.jpg 2015-10-21 20.18.08.jpg 2015-10-21 20.17.05.jpg
    --- добавлено: 21 жов 2015 у 20:34 ---
    хтось казав що пожаро небезпечно , так от, як бачите на фото між сендвічом і потолком ще є місце яке заложиться кирпичом, на криші стиковки з деревом немає, також є відстань. Може і добре що піднялась така тема , про утеплення труб димохода. я внизу так і оставлю не закриту вату, і буду слідити за нею.
    --- добавлено: 21 жов 2015 у 20:35 ---
    2015-10-21 20.17.14.jpg

котел стоїть на місці, верхні дверці вже готові, остались нижні.
    --- добавлено: 21 жов 2015 у 20:36 ---
    2015-10-21 20.17.53.jpg
    --- добавлено: 21 жов 2015 у 20:37 ---
    2015-10-21 20.17.23.jpg

виложив форсунку. осталось небагато

6. Энки

Энки Модератор Команда форуму

Повідомлення:
    15.894
    Симпатії:
    15.563
    Адреса:
    Київ
    Буває, в трубі сажа горить. Труба тоді кольору, згідно ковальської таблички, десь 600-800 градусів. У більшості сортів скла, температура плавлення нижча. Вата обплавиться навколо труби, і не стане утеплення.

параска подобається це.
  7. Sergio Suares

Sergio Suares Підмайстер

Повідомлення:
    53
    Симпатії:
    4
    Адреса:
    Днепр
    Цей "хтось" вам казав шо ваша скловата - ацтой, не більше того :-D А шо стосується того як ви робите прохід через перекриття і покрівлю, то цілком підтримую, воно і по нормам так повинно робитися....від зовнішньої стінки труби до конструкції із горючих матеріалів відстань 250 мм, якшо не помиляюсь. А просвіт заповнюється тим самим утеплювачем, що повинен тримати високу температуру.
    Хотів спитати: конструкцію котла ви звідки брали? Що взяли за прототип, якийсь заводський котел чи креслення вам підкинув теж домашній майстер?

8. Dima91

Dima91 Майстер

Повідомлення:
    171
    Симпатії:
    69
    Адреса:
    Харків
    ось таку відповідь я хотів почути. Просто буду спостерігати за трубою, а там уже спокійно перероблю на базальтову вату , щоб 1000 градусів держало)
    --- добавлено: 21 жов 2015 у 21:19 ---
    ну ви перегібаєте, шо ви мою стекловату опустили ниже шлаковати ) Я не хочу заповнювати утеплювачем, кирпичем виложу "огнеопорным" )

9. Sergio Suares

Sergio Suares Підмайстер

Повідомлення:
    53
    Симпатії:
    4
    Адреса:
    Днепр
    Та нє, ві хтіли почути шось на зразок "та не парься, наматуй, я намотав і у мене з трубою все Ок" :-D:-D
    --- добавлено: 21 жов 2015 у 21:23 ---
    А вогнетривкий навіщо??? З ного викладують камеру згоряння печі, а зовні піде керамічний звичайний...

10. Dima91

Dima91 Майстер

Повідомлення:
    171
    Симпатії:
    69
    Адреса:
    Харків
    да, із сендвічом у мене вийшов прокол. вперше стикнувся з нею, та ще й магазин рядом, да і час підганяв от і вийшло так. Ідем дальші, от читаю характеристику мінеральних ват і написано на всих що є виділення шкідливих речовин. Як же ними можна стіни і потолок утепляти?
    --- добавлено: 21 жов 2015 у 21:29 ---
    ну з нею все буде ок, о що тут слухати, мене тільки один фактор збентежив, що сажа загоряється і температура може перевисити норму. а здругої сторони в мене не повинна бути сажа, при правильному плануванні все повинно розкладатися на газ, воду і органіку яка випадає в камеру допала.

Поділитися цією сторінкою