Своїми руками Мій піролізний котел на 20-30 кВт

Тема в разделе "Твердотопливные котлы", создана пользователем Dima91, 16 сен 2015.

1. Олександер_1

Олександер_1 Заслужений майстер

Симпатии:
    3.210
    @Dima91, а горять рівномірно чи посередині шахти з'являється кратер?

2. Dima91

Dima91 Майстер

Симпатии:
    69
    Котел.gif 1. Засипав пілети, процес розпалювання. 2. Через деякий час відкривав і бачив приблизно таку картину. 3. Через 12 годин попіл в приблизно такій формі.
    --- добавлено: 30 лис 2017 у 21:15 ---
    @Олександер_1, попіл в камеру допалювання майже не сипиться. Якщо пару жмень з 6 відер буде, то добре. Я думаю що пілети рівномірно горять, кратер зявляеться тому що я не всю площу знизу підпалюю при розтопці, а тільки розмір форсунки.

Последнее редактирование модератором: 8 дек 2017
    Олександер_1 и Papp Janos нравится это.
  3. Dima91

Dima91 Майстер

Симпатии:
    69
    Всім привіт. Почав топити пілетами 2 місяць. Нагадаю, що пілети у мене самі дешеві, не чиста лузга, а суміш лузги, стебла і т.д. Були виявлені проблиме використання пілетів у моємі піролізному котлі. Також нагадаю що нічого не переробляв, котел першочергово я проектував піролізний. Як пілети поведуть себе в других піролізних котлах я не знаю. Перша проблема була в пілетах =) , значить пілети не горять, вони кліють. Горить газо-повітряно-димова суміш (я так її назвав). Цю суміш потрібно підпалювати, вона не загоряється сама від жару пілетів. Коли я розпалюю котел, то починають кліти пілети, потім я перекриваю пряму тягу і підпалюю ту суміш яка йде в камеру допалювання. Автоматика в мене працює по виставленій температурі. Коли вода нагрівається до певної межі, вентилятор виключається. Охолоджується до певної межі і вентилятор включається. Коли вентилятор включається другий раз , то вогню не було. Була суміш яка запалювалася коли підносив спічку. Місяць назад була тепла погода, і ця проблема зразу не була помічена, так як в хаті було тепло. Коли через неділю почало опускатися нижче 0, в хаті температура також почала опускатися, хоча на котел добавив градусів. Пішов до котла, температура не набирається заданої, відкриваю камеру догорання, а там замість вогня дим. Підпалюю-горить і температура води бистро нагрілася.
    --- добавлено: 2 гру 2017 у 21:27 ---
    Але ж не стояти над котлом і не підпалювати кожен раз коли буде включатися вентилятор...

Последнее редактирование модератором: 10 дек 2017
    Андрей 27 Андрей нравится это.
  4. Андрей 27 Андрей

Андрей 27 Андрей Майстер

Симпатии:
    27
    надо поставить пьезо-элемент, как в газовой духовке, чтобы при включении вента срабатывала искра и смесь зажигалась

Последнее редактирование модератором: 10 дек 2017
  5. Dima91

Dima91 Майстер

Симпатии:
    69
    @Андрей 27 Андрей, Була така ідея, купив трансформатор пєза. Виникла друга проблема, як і чим провести у камеру догоряння? в камері температура більше 700 градусів може підніматися.

6. полюс

полюс Прораб

Симпатии:
    460
    ПОЛНАЯ ХРЕНЬ!!!
    А если не сработает пьезо-элемент, как в газовой духовке,то сработает от искры выключателя сети, со всеми вытекающими:bb:

7. Dima91

Dima91 Майстер

Симпатии:
    69
    Через пару днів роздумів і експерементів зменшив кількість подачі повітря вентилятором, це по-перше при включенні не затушує вогонь який горить на своїй тязі (про це розкажу) і по-друге не розпалює так сильно пілети. Коли на вулиці почав морозець бути, то проблема почала пропадати. В різних часах провіряв камеру і там був вогонь, температура трималась задана і пілетів йшло в морози так же само коли було тепло. Почав думати що придавивши повітря я вирішив проблему. Пройшло пару неділь і проблема повернулася. Пару днів назад проблема вернулася. Прям містика якась. Але... як ви зрозуміли проблема виявилась в тязі. При чому тут тяга якшо стоїть вентилятор і примусово подає повітря в котел? Виявляється коли мороз то появляється достатьня тяга яка підтримує горіння маленького вогню після виключення вентилятора. Коли вентилятор включається то факел вогню збільшується . Процес можна зрівняти на прикладі житомирського напольного газового котла (такий просто у батьків) де постійно горить фітіль. Газ запалюється від цього фітілька. Так само і в котлі.

8. Dima91

Dima91 Майстер

Симпатии:
    69
    Всім майстрам доброго вечора! Пару слів по роботі котла з пілетами. Була в мене проблема затухання "факела" в камері догорання, відповідно при включенні вентилятора самозапалення не відбувалося і котел грів дим. Також в такому стані була небезпека що ця суміш може "бахнути". Вирішення стало включення димососа. Димосос на відмінно від вентилятора подачі працює постійно, створюючи відповідну тягу.
    Також зняв пару слів про автоматику. Автоматика саморобна в усіх смислах цього слова).

Олександер_1 нравится это.
  9. Олександер_1

Олександер_1 Заслужений майстер

Симпатии:
    3.210
    @Dima91, димосос який поставили?

10. Dima91

Dima91 Майстер

Симпатии:
    69
    @Олександер_1, не можу знайти в інтернеті , літом довго шукав. Димосос зроблений на основі димососа які ставлять в газові котли, тиму димососа R2E 150 AN91. Улітка уже робили десь в Києві. Улітка зроблена таким чином щоб виключений вентилятор не перешкоджав диму при своїй тязі котла. Ціна літом була 3000 грн. Неприємний момент був з димососом. Коли ставив на котел димосос, то замітив що кусок улітки не покрашена. Видно не замітили. Дрібниця, але не приємно.
    --- добавлено: 8 гру 2017 у 22:27 ---
    Хотілося б побалакати про автоматику. Десь на 80 % розробив другу автоматику. Значить ця автоматика повинна працювати по другому принципу. 1. Регулювання оборотів вентилятора. 2. Вимірювання температури на вулиці, у хаті і вихідних газів. По перших двох параметрах визначається скорість вентилятора. Третій параметр дає інформацію про точність настройки котла. 3. Робота з календарем і часами. Можна виставляти зміну температури по часі і датам. 4. Передача даних по інтернету на телефон, компютер. На компютері можливість зберігати і дивитися статистику за день, тиждень, місяць. Статистика містила температуру середню за день, пів дня, пару годин, на скільки хватає топлива при температурних показниках. Звичайно така автоматика продається на кожному кроці, але і ціна відповідна. Таку автоматику можна за 1500 грн. Також можна добавляти додаткові функції, наприклад датчики вогню, управління шнеком і т.д. Що думаєте з цього приводу?

Последнее редактирование модератором: 16 дек 2017

Поделиться этой страницей