Своїми руками Мій піролізний котел на 20-30 кВт

Тема в разделе "Твердотопливные котлы", создана пользователем Dima91, 16 сен 2015.

1. Энки

Энки Модератор Команда форума

Симпатии:
    15.563
    А які інтерфейси на якій довжині кабелю працюють? І2С, SPI? 1Wire..?

2. Dima91

Dima91 Майстер

Симпатии:
    69
    Энки, якщо я правильно зрозумів у нього просто кабель іде до реле і контроллера. не має там технології передачі даних.

3. Энки

Симпатии:
    15.563
    Це якщо аналоговий датчик температури, то треба 1 кОм. А якщо даллас, або якісь ще датчики, складніші, то вже треба інтерфейси.

4. Dima91

Dima91 Майстер

Симпатии:
    69
    звичайно датчик даллас просто так не причепиш тому що він працює по oneware технології. От тому мій спосіб може працювати з усіма датчиками. хоча наприклад не розумію для чого такий датчик потрібен якщо в наприклад в атмега8 аж 8 ацп, тобто 8 аналогових датчиків приципити можна. І тим більше якщо приміняти уже мікроконтроллер то його використовувати поповній а не включить виключить реле. Це моя думка.

5. Энки

Симпатии:
    15.563
    Я за макс довжину кабелів питав.

6. Alien

Alien Майстер

Симпатии:
    29
    У мене 1 wire, на якому висять 18-20
    --- добавлено: 9 гру 2015 у 15:48 ---
    По схемі є питання : не бачу кварца. Для реалізації інтерфейсів краще все ж поставити.
    --- добавлено: 9 гру 2015 у 15:52 ---
    А про балансування мостів чули? Ц до питання ацп і аналогових датчиків. Хоча, якщо точності взагалі не треба.....
    І куди в 8 атмегу записати калібровочні таблиці для тих 8 датчиків?

Последнее редактирование модератором: 17 дек 2015
  7. Энки

Симпатии:
    15.563
    15 метрів просто дроту без брязкалець?
    А щодо І2С, SPI є досвід, чи знання? Яким довгим може бути просто кабель, щоб дісно робило, без сюрпризів?

8. Alien

Alien Майстер

Симпатии:
    29
    15 м. Зовнішньої витої пари, прокладеної в трубі під землею. По тих двох не пробував.. RS на 10 м. теж норм. працював (телефонний кабель).
    CAN шину ніхто не пробував?

9. Dima91

Dima91 Майстер

Симпатии:
    69
    @Alien, балансування мостів? ні не чув, розкажіть. ну по перше ми ж на котел ставимо датчик а не на точний вимірювальний прилад. Тим більше 10 розрядний ацп добре справляється з роботою. І знову, якщо казати за 8 датчиків то прикріплюється рядом память (таж сама 24с.. ) і записуєте скільки хочете. Даже можна флешку підключати (правда не практикував ще). Для великих робіт всеодно прийдеться працювати з памятю, (звичайно я беру атмегу8) , є різні процесори різних компаній де памяті досталь , але коштують відповідно. А що у вас висить на onewire 18-20 ?
    --- добавлено: 9 гру 2015 у 19:37 ---
    за кварц знаю , але порахував що не потрібен...хоча будуть перешкоди робиться в атмезі. ладно, постараюся якось поставити.

Последнее редактирование модератором: 17 дек 2015
  10. Alien

Alien Майстер

Симпатии:
    29
    18b20 так написав.
    Наступне питання : як формувати калібровочні таблиці?
    Аналог може мати мімце там, де опір проводів не матиме помітного впливу на роботу приладу.

Поделиться этой страницей