Своїми руками Мій піролізний котел на 20-30 кВт

Тема у розділі 'Твердотопливные котлы', створена користувачем Dima91, 16 вер 2015.

1. Дональд78

Дональд78 Бригадир

Повідомлення:
    460
    Симпатії:
    222
    не проще купить готовую автоматику в биопроме(например)?

2. Dima91

Dima91 Майстер

Повідомлення:
    171
    Симпатії:
    69
    Адреса:
    Харків
    може комусь і проще, але мені зробити таку автоматику буде коштувати 100 грн, плюс я займаюся програмуванням мікроконтроллерів. і є вільний час.
    --- добавлено: 18 лис 2015 у 20:37 ---
    Цікавить одне питання, скільки працює вентелятор від такої автоматики? може є хтось тут на сайті в кого скорість вентилятора регулюється від автоматики ?

Останнє редагування модератором: 26 лис 2015
  3. Дональд78

Дональд78 Бригадир

Повідомлення:
    460
    Симпатії:
    222
    во всех типах автоматики идет регулировка работы вентилятора в зависимости от режима работы и заданных параметров котла:-D

4. Dima91

Dima91 Майстер

Повідомлення:
    171
    Симпатії:
    69
    Адреса:
    Харків
    а чому ви смієтеся? я знаю що йде привязка параметрів температури води і газів. я питав із погляду технічних параметрів. якщо ви знаєте то не всі (та майже всі) асинхронні двигуни не регулюються. одним з найкращих методів який можна на даний момент використовувати для регулювання обертів в асинхронному двигуні є частотний метод. на даний момент частотники це дорога річ. З

5. Alien

Alien Майстер

Повідомлення:
    154
    Симпатії:
    29
    Адреса:
    м. Луцьк
    Сімістор з ШІМ в поміч. Для перевірки можна спробувати курувати двигуном через регулятор освітлення (коштує копійки).

6. Dima91

Dima91 Майстер

Повідомлення:
    171
    Симпатії:
    69
    Адреса:
    Харків
    це все не діло що вище сказано. диммер копійки коштує, але це саме поганне рішення для асинхронніка.

7. Dima91

Dima91 Майстер

Повідомлення:
    171
    Симпатії:
    69
    Адреса:
    Харків
  8. Dima91

Dima91 Майстер

Повідомлення:
    171
    Симпатії:
    69
    Адреса:
    Харків
    Всем привет! Топлю дровами постійно уже 4 дня. до цього топив на вихідних так як днем було тепло а вечером протоплював газом. Що я вам скажу, котел перевершив мої очікування. значить я я роблю, закладую дрова часов в 4-5 вечора повний бункер і тримаю температуру в районі 40-50 градусів, так горить до 10 вечора з переривами, потім виключаю вентилятор і до ранку на своїй тязі кліє підтримуючи температуру. (ранком температура води становить 15-20 градусів. в хаті тепло. Відкриваю котел, жар є. Підкладую пів оберемка дров, включаю вентилятор і пока собираюся на роботу наганяю температуру до 50 градусів. Іду на роботу і виключаю вентилиятор. Приходжу з роботи, відкриваю дверцята і закладаю знову повний бункер. І так з автоматикою мені потрібно буде 2 рази на день дивитися до котла. Зимою при великому морозі ще не знаю як буде поводитися. Зараз роблю автоматику. Уже її зробив, сама простенька, але ще не тестував. Суть автоматики полягає в тому щоб виключати вентилятор при досяганні заданої тетмператури (наприклад температури води на вих. 50 градусів) і включання вентилятара при заданої температури (наприклад 30-40 градусів). Поріг верхнього порогу і нижнього можна буде міняти кнопками. Зараз працюю над виведенням даних на екран в хаті, а також змогу здійснювати корективи з хати. А на останок хочу систему підключити до вай фаю і дані і контроль показувати на компютер.
    --- добавлено: 9 гру 2015 у 10:05 ---
    2015-12-07 18.43.12.jpg 2015-12-07 18.43.21.jpg 2015-12-07 22.33.28.jpg 2015-12-07 22.33.38.jpg 2015-12-08 11.02.02.jpg 2015-12-08 11.06.09.jpg

Останнє редагування модератором: 17 гру 2015
    NikIN подобається це.
  9. Alien

Alien Майстер

Повідомлення:
    154
    Симпатії:
    29
    Адреса:
    м. Луцьк
    Для чго друга мікросхема?
    Я роблю дещо простіше: голова з індикатором в хаті, а в котельню вита пара, до якої датчики і реле. Кабеля десь близько 15 м.
    Просто для чого ганяти лишні дані.
    Тимчасово зробив термостат з хардлока, потім заміню на свій.

Останнє редагування: 9 гру 2015
  10. Dima91

Dima91 Майстер

Повідомлення:
    171
    Симпатії:
    69
    Адреса:
    Харків
    Я також міг би зробити через через провода і т.д. Не хочу, тай хочу зробити так, на продаж може получиться. Передача даних, це пустяки, нічого з ним не станиться, зате фішка. в мене на платі атмега8 і транзісторна зборка. просто можна було через оптрон це зробити але не було.

Поділитися цією сторінкою