Піролізний "Мартен" для хати

Тема у розділі 'Твердотопливные котлы', створена користувачем NikIN, 1 вер 2015.

1. NikIN

NikIN Бригадир

Повідомлення:
    550
    Симпатії:
    170
    Дякую @peps08, але на моєму інверторі написано "450Watts continious", тобто 450 Ват для тривалого навантаження і 750Ват при короткому навантаженні. От і виходить десь таке відсоткове навантаження про яке Ви кажете. Доречі я його колись тривало нагружав на ватт 400 по тривалості на всю ємність автомобільного АКБ в 60Ам/г. Нормально працює. Коли його трохи зверху перегрузити, скажімо ват на 600 з тривалим використанням, він просто "вирубається". Виключаєш його, забираєш зайве навантаження, вімкнув, працює як нічого не бувало.
    @peps08, Правильно я зрозумів, якщо я хочу брати від нього 400 Ватт, то дроссель мені потрібен на 700-800 Ватт? А скільки і яких конденсаторів, хоч приблизно, мені потрібно, скільки купляти? В наявності набереться в мене на 40-50мкФ.

До речі, по тому стабу опис знайшов http://pretich.ru/articles.php?article_id=421

2. NikIN

NikIN Бригадир

Повідомлення:
    550
    Симпатії:
    170
    Знайшов цікаву, як мені здається, статейку на швейцарському ресурсі http://www.energie.ch/verbrennung . Коротко, про кількість викідів в атмосферу при прямому горінні і при двохетапному горінні з попереднім тепловим розчепленням. В таблиці наведенні чіткі цифри для різних видів палива.
    Це ще раз підтвержує, що потрібно перходити на більш сучасні котли без прямого, безпосереднього спалювання палива, скільки б "зубів"-теплообмінників не ставили в котел.
    А швейцарці свою країну бережуть, чому б нам всім українцям не почати ставитись уважно і з любовЮ до природи своєї країни.

п.с. Риторика? Не думаю! hello

Володимир П подобається це.
  3. peps08

peps08 Заслужений майстер

Повідомлення:
    1.525
    Симпатії:
    2.662
    Адреса:
    м. Лохвиця Полтавська обл.
    @NikIN, потрібну кількість мікрофарад я сказати не можу. Потрібен реальний дросель реальне навантаження і купа конденсаторів. Дивитись на осцилограф і добавляти або навпаки уменшати ємність конденсаторів.

4. NikIN

NikIN Бригадир

Повідомлення:
    550
    Симпатії:
    170
    @peps08, Навантаження я вже вказував (без холодильника) буде десь до 350вт. Дросель знайшов такий

Він на 400Ват, підійде? Кондерів маю лише на 50мкф, треба докупляти.

Вкладення:

• IMG_0685.JPG
      IMG_0685.JPG
      Розмір файлу:
      99,6 КБ
      Переглядів:
      16
  5. peps08

peps08 Заслужений майстер

Повідомлення:
    1.525
    Симпатії:
    2.662
    Адреса:
    м. Лохвиця Полтавська обл.
    Все те що у Вас є потрібно з'єднати у схему ту що я давав посилання на відео а там указані параметри конденсаторів, підключити навантаження і дивитися на екран осцилографа яка форма синусоїди а потім або добавлять або навпаки зменшувати ємність конденсаторів щоб добитись ідеальної форми. Але це ще не все. Може і дросель на 400 Ват не підійти вірніше його індуктивність, бо конденсатори будете міняти а форма синусоїди не буде мінятися це означає що індуктивність мала і т.д. і т.п.

6. NikIN

NikIN Бригадир

Повідомлення:
    550
    Симпатії:
    170
    Зрозумів, що все печально :(. Осцилографа ні в мене, ні в знайомих немає. А на дроселях десь по маркуванню можна визначити індуктивність дасть він потрібну? Сучасні дроселя, я так зрозумів, вже рахуються як цифрові ("електронні"), а ті ще древні звичні індуктивні. Це має якусь різницю?

На всіх видах пишеться, я звернув увагу, "лямбда" чогось і "дельта Т". Це має значення?

7. NikIN

NikIN Бригадир

Повідомлення:
    550
    Симпатії:
    170
    Мікросвіт котельні.
    Стан на кінець жовтня, тільки-но зроблений дах.

Останнє редагування модератором: 6 лис 2015
    Володимир П та peps08 подобається це.
  8. Дональд78

Дональд78 Бригадир

Повідомлення:
    460
    Симпатії:
    222
    А дальше?:nozhovka:когда запуск?:radost:

9. NikIN

NikIN Бригадир

Повідомлення:
    550
    Симпатії:
    170
    Ці фото були зроблені рік тому. До моменту підключення контуру ТА+ТПК до СО і ГК. По рекомендації форумчанина в лівій гребінці зверху на вихід з газового встановив тарільчастий клапан. Підключка білих труб, що йдуть з ТА задіяна знизу замість заглушок. В праву гребінку просто знизу задіяв трубу звороткі в ТА.
    --- добавлено: 19 сер 2016 у 11:34 ---
    @Дональд78, Фото було зроблено восени прошлого року.
    http://smotri.te.ua/329000

Зараз вирішив перенести вентилятор на анфас котла. Займаюсь доведеннями і димарем (подовжую нержавійкою).

Вкладення:

Останнє редагування модератором: 27 сер 2016
  10. NikIN

NikIN Бригадир

Повідомлення:
    550
    Симпатії:
    170
    Підключав до системи так

Вкладення:

Володимир П подобається це.

Поділитися цією сторінкою