Паливні брикети, хто користувався?

Тема у розділі 'Твердотопливные котлы', створена користувачем Килав, 23 сер 2015.

1. igoro

igoro Прораб

Повідомлення:
    456
    Симпатії:
    285
    У вашому регіоні дрова дорогі, що брикетами дешевше?

2. Smarodina

Smarodina Прораб

Повідомлення:
    503
    Симпатії:
    258
    Адреса:
    Харьков
    дрова в первую очередь конкретно сырые... а во вторую, как они дурят на "своих" складометрах...

я покупал уложенные 5 складометров колотые, участвовал в разгрузке, уложены были все, но я сложил на 4.5 складометра...

а в основном то продают навыпом в кузов, или крайний ряд уложены, и самосвалом выгружают

3. kr60502

kr60502 Інженер

Повідомлення:
    558
    Симпатії:
    522
    Адреса:
    Кременчуг
    я соняшниеовим не топив, написав відгуки від Валерон К , він цілу зиму топив брикетом з соняшника і дуже задоволений, я пробував брикети з тирси - горить супер, але дорого

4. Валерон К

Валерон К Прораб

Повідомлення:
    488
    Симпатії:
    378
    Адреса:
    Черкащина
    В загальному задоволений але як кажуть-"На смак і колір-товаришів.....". Якщо порівнювати дрова з брикетом (соняшник) то в плані економії брикет виграє,так було в цьому опалювальному сезоні. Як далі буде побачимо,бо щось продажі брикету населенню не стартують,все йде за кордон. Дрова вже 2700 грн. за 5 кубів (метровки),а їх ще потрібно попиляти, порубати і скласти.Яка ціна брикету буде не відомо. Зольність у брикету велика як мінімум двічі за добу потрібно вибирати.
    Цікаво чи хтось робив брикети із відходів ріпаку? Пробував топити але багато просипається,як паливо-термоядерний реактор. На сміттезвалище вивозиться як мінімум 10 тон.,от і подумую спробувати перевести сміття в паливо.

Aleks dp подобається це.
  5. Олександер_1

Олександер_1 Заслужений майстер

Повідомлення:
    2.208
    Симпатії:
    3.210
    Адреса:
    Між поділлям і поліссям
    і що тонна брикету = 5 метрів дров?

6. okean6506

okean6506 Майстер

Повідомлення:
    228
    Симпатії:
    58
    Адреса:
    Харьков
    Нi,в нас 1 тона коштуе 1400_1800 грн

7. Валерон К

Валерон К Прораб

Повідомлення:
    488
    Симпатії:
    378
    Адреса:
    Черкащина
    При чому тут тонни до метрів. В минулому році брикет продавали по 600-800 грн.за тону,гадаю не важко буде порахувати що краще брати дрова чи брикет.

8. Олександер_1

Олександер_1 Заслужений майстер

Повідомлення:
    2.208
    Симпатії:
    3.210
    Адреса:
    Між поділлям і поліссям
    якщо по 800, то шара. В нас нажаль 2500 грн тона.
    --- добавлено: 23 тра 2017 у 14:35 ---
    8 метрів рубаних ясеновох дров 3000грн.

Останнє редагування модератором: 31 тра 2017
  9. Валерон К

Валерон К Прораб

Повідомлення:
    488
    Симпатії:
    378
    Адреса:
    Черкащина
    Круто,просто немає слів,одні матюки... Звідки така ціна формується не зрозуміло,свої ж із своїх деруть в три шкури. У нас брикет на даний час відправляють в Польшу за 1200 грн./т,надіюся що в не сезон продаватимуть 800-1000 грн/т.,а рубані акаційові дрова за 5 кубів (не складометрів) просять як мінімум 3500 грн.

pic16f887, Дмитрий ДАР та Papp Janos подобається це.
  10. Vasil77

Vasil77 Заслужений майстер

Повідомлення:
    1.116
    Симпатії:
    1.126
    Адреса:
    Житомир
    А зараз що? "несезон" вже триває. Ближче до серпня будуть формуватись ціни на наступний опалювальний період. І коли зараз 1200 гр, то думаю здешевлення вже небуде! Та й з практики бачу, що на внутрішньому ринку попит на дрова та ін. зріс в рази. В першу чергу це, через створення потужних споживачів, котрі відмовились від газу, та перейшли на "альтернативні джерела")).

pic16f887 подобається це.

Поділитися цією сторінкою