Доброго дня! у зв’язку з засухою нестача води в криниці (5 кругів) + плавун, хочу пробурити свердловину. Хто має креслення, фото установок для буріння водяних свердловин глубиною до 30м. Більш цікавлять установки для буріння водою. Дякую!
Зараз пошукаю, фоти. Колись хотів собі зварити, але руки не дійшли.(хоча, інгріідієнтів назбирав) --- добавлено: 18 сер 2015 у 10:04 --- -я про таку думав... Наберіть гідробур, цікавого багато буде. --- добавлено: 18 сер 2015 у 10:07 --- @Kyzmi4, Дам пораду, так як маю певний досвід в цій справі. Вам простіше буди бахнути скважину прямо в колодязі і звичайним методом.(якщо цікаво то продовжу)
в колодязі плавун, заліз почистити нижній круг на 180 обернуло ліз наверх як людина паук --- добавлено: 18 сер 2015 у 11:37 --- Дкую --- добавлено: 18 сер 2015 у 11:37 --- ой Дякую пошукаю
Не робіть експериментів над собою. Якщо плавун є, то він є скрізь. Треба визначити до якої він глибини, можна розпитати по сусідах на рахунок метражу обсадної труби і від того відштовхуватись.(продовжувати???)
Звичайно що цікаво, розкажіть, в мене вісім кілецьв криниці два з них в маді, до твердого не дійшли якихось 60см , заміряв коли пробували почистити, нічого з тої спроби не вийшло через деякий мада набирає свій рівень, що зараз робити не знаю, вода є , але деколи пити її не можна.
Тут яка ситуація, в криниці вода то підшкурна. Купляєте трубу два дюйми, нарізаєте шлямбура. Далі потрібні люди із інструментом(є такі є в кожному регіоні) щоб бити свердловини вручну. Ріжете трубу на куски(залежно від довжини штанг). Потім по волі опускаєте трубу, при тому жилонкою вимиваючи із неї грунт. Це як подивитися, то нічого складного, а так на пальцях не поясниш. Думаю такі майстрі десь у вас є. Треба лише поцікавитися. Питати потрібно у старих токарів, кому точили інструмент, там хитрі різьби тому робота була штучна.(це, так, підказка)
Не всё так просто со скважиной. Нужно сто раз подумать и узнать какая вода там может быть. Всё зависит от грунта. У меня скеля на 10м, вода ржавая, нужны очистные. Очистные стоят конкретных денег, да и насос жрать будет не мерено. А у дружбанов в Николаеве - песок, воду можно пить.
В мене аналогічна ситуація як Micro80 навідь розпочав робити Малогабаритну Гідравлічну Бурову Установку . Продам зроблену роботу , майстрам у яких земля більш лагідніша до буріння, деталі https://krainamaystriv.com/threads/24127/.
А зачем вам установка ??Вы хотите зарабатывать на ней или планируете массовое бурение скважин на своём участке ? Нет, если просто скучно, сварить и положить в сарай как то непонятно...