Котли СДК - відгуки

Тема у розділі 'Твердотопливные котлы', створена користувачем vladk9, 21 чер 2015.

1. tyoma1982

tyoma1982 Підмайстер

Повідомлення:
    92
    Симпатії:
    6
    Адреса:
    м. Хуст
    Я имею в виду ситуацию, когда котел набирает заданную температуру и вода начинает остывать. В это время регулятор тяги начинает медленно открывать поддувало, и дрова начинают понемногу расгораться. Мне кажется, что при включении вентилятора воссатновление температуры происходит быстрей

2. Alien

Alien Майстер

Повідомлення:
    154
    Симпатії:
    29
    Адреса:
    м. Луцьк
    Без контролю температури диму автоматика навпаки видує в комин зайве тепло.

3. tyoma1982

tyoma1982 Підмайстер

Повідомлення:
    92
    Симпатії:
    6
    Адреса:
    м. Хуст
    Навіть при умові досить ефективного теплообмінника?

4. vladk9

vladk9 Майстер

Повідомлення:
    155
    Симпатії:
    50
    РТ3 температуру як на мене тримає стабільно.

Минув місяць протопки котлом в режимі підтримування рт3 температури на подачі в середньому 55 градусів. Було цікаво скільки горить дуб. Загрузив зразу 20 кг, згоріли за 7 годин, плюс ще декілька годин батареї були теплі. На слідуючий день теж спалив 20 кг. Спочатку розпалив, а потім дозагрузив. Горіло довше, десь 8,5 години в режимі старт стоп. 20 кг це десь пів загрузочної камери.
    Теплообмінник одноходовий, тому димогази поки котел не вийде на режим високі. В режимі питань немає. Прикриття шиберу на 45 градусів не завжди допомагає збити температуру. Якщо прикрити більше починає підкоптювати. Правда в цьому як сказав Юрій є і свій плюс, дьоготь в камері допалу догорає і відпадає невеликими пластами вниз. Десь так. Цей місяць буду топити газом.
    IMG481.jpg

не прикритий шибер

IMG483.jpg

шибер на 45 градусів при розтопці

IMG485.jpg

входить в режим

IMG484.jpg

В режимі в номіналі десь 200-250, В старт стопі 100-160.

Останнє редагування модератором: 9 лис 2015
  5. ПОДВОДЧИК

ПОДВОДЧИК Підмайстер

Повідомлення:
    33
    Симпатії:
    6
    а как вы настраивали РТ чтобы он четко держал температуру градусником?

6. vladk9

vladk9 Майстер

Повідомлення:
    155
    Симпатії:
    50
    Так в інструкції ж написано ясно як настроїти рт3, коли на виході з котла температура наприклад 50 градусів, виставляється і на рт 50 градусів. Зазор при цьому на заслонці піддувала робите 1-2мм.

7. BenderShtat

BenderShtat Стажер

Повідомлення:
    16
    Симпатії:
    8
    Адреса:
    Івано-Франківська обл
    І я свого сдк 15 вже топлю десь 2 тижні. Опалюю дві хати, одна (літна кухня типу) на 50 кв і другої половина теж 50 кв, на відстані одна від одної 30 метрів, магістраль в землі на 1 м, труба 32 утеплена червоним утеплювачем. Пока топлю обрізками від смерекових дощок, ті що відходять коли роблять обрізну дошку. Загружаю повний під потолок, то горить 6 годин приблизно (одна топка в сутку). температура подачі 65, обратка 60 коли в режим входить, менше не можна ставити бо клапан повнісю не відкриваеться. Обязка з трохходовим клапаном герц 32 з закриваючим байпасом. Вихлоп 159 труба така точно як виходить з котла, висотою 5 м від вихлопу котла.
    Розпалюеться добре, а от з дозагрузкою проблеми, димить. Напишіь докладніше як догружати котел, які заслонки відкривати а які закривати. Фото і відео будуть пізніше, бо хворію.
    А і ще, що приємно так це те що він сам себе тушить якщо світла не стане, рт3 закриває піддувало і все гасне, і сам розгорається, но не знаю який максимальний час може бути. Це напевно тому що дуже великий обєм води в котлі і двері плотно прилягають.
    І ще одне, коли котел вже повністю вигорить і обратка падає менше 55 градусів трьохходовик закриває клапан і все, насос відключаєься, і що мене гризе, так це те що в котлі ще є 120 літрів води розігрітої до 60 градусів і вона безтолку остиває в котлі. І чому не утеплена задня стінка котла.

Останнє редагування: 7 лис 2015
  8. Сергей К.

Сергей К. Прораб

Повідомлення:
    444
    Симпатії:
    310
    Адреса:
    Днепр
    5 метров трубы мало для 15 квт -это первая причина дымления
    в паспорте вроде все подробно описано что закрывать и что открывать , позвоните завтра нам мы подскажем

9. Сергей К.

Сергей К. Прораб

Повідомлення:
    444
    Симпатії:
    310
    Адреса:
    Днепр
    что бы в котельной тепло было, так как многие дрова там подсушивают
    --- добавлено: 7 лис 2015 у 00:48 ---
    опечатка наверно

Останнє редагування модератором: 14 лис 2015